Zrcadla - zajímavé uspořádání bytu

Zrcadla jsou nedílnou součástí našeho domova. V jakých místnostech jsou nepostradatelná a k čemu slouží? Projděte s námi interiér vašeho domu či bytu místnost po místnosti a zaměřte se na to, kde všude zrcadlo umístit.

jake-zrcadlo-do-loznice

Zrcadlo do koupelny: Velké nad umyvadlo i kosmetické stojací

Nejdůležitější místností, v níž se bez zrcadla neobejdete, je jednoznačně koupelna. Jaké zrcadlo do koupelny vybrat? Nejlepší volbu představuje velké koupelnové zrcadlo, které umístěte přímo nad umyvadlem. Ptáte se, do jaké výšky zrcadlo v koupelně instalovat? Mělo by se nacházet ve výšce 100 až 180 centimetrů od koupelnové podlahy.

V případě velkého koupelnového zrcadla na stěnu můžete vybírat hned z několika typů. Co říkáte na zrcadlo bez rámu, zrcadlo s LED podsvícením nebo na trendy zrcadlo s černým rámem. Kromě hlavního koupelnového zrcadla si do této místnosti pořiďte také malé zrcadlo kosmetické - může jít například o zrcadlo na stojanu nebo o závěsné zrcadlo. Zkrátka, jak vám bude daný typ vyhovovat.

zrcadla-v-boho-stylu-do-interieru

Zrcadla v boho stylu: Ideální do obývacího pokoje nebo ložnice

Přemýšlíte, jaké zrcadlo do obývacího pokoje nebo do ložnice? Co říkáte třeba na zrcadlo v boho stylu? Těmto designovým zrcadlům sluší zejména kulatý tvar doplněný o rám z přírodních materiálů. Boho zrcadlo vypadá nádherně třeba s rámem vyplétaným z proutí. Velmi trendy je také takzvané sluneční zrcadlo - jde o kulaté zrcadlo v paprskovitém rámu, které svým tvarem připomíná slunce.

Zrcadla v boho stylu jsou vysoce dekorativní. Pokud tedy nevíte, jak oživit prázdnou zeď v obývacím pokoji nebo v ložnici, tento typ závěsných zrcadel je jasná volba. Krásně vypadá, když jich na zeď umístíte hned několik.

Tipy, jaké zrcadlo na chodbu

Hledáte zrcadlo, kterým byste vybavili svou chodbu? Je to správný krok, protože zrcadlo patří vedle nábytku k základnímu vybavení každé předsíně. Pro jaké zrcadlo se rozhodnout? Nejlépe pro velké nástěnné zrcadlo bez rámu či s rámem. Zvlášť, je-li vaše chodba malá, úzká či tmavá, vhodné zrcadlo ji opticky zvětší a rozsvětlí.

Kromě velkého zrcadla zkuste svou chodbu dovybavit také menšími dekorativními závěsnými zrcadly. Moderním chodbám a vstupním halám budou slušet zejména kulatá zrcadla v boho stylu, ovšem i v kovovém rámu nebo nestandardních geometrických tvarech. Tato zrcadla do chodby pro vás máme i v sadách, díky čemuž působí na stěně v předsíni opravdu stylovým dojmem.

Jaký další typ zrcadla na chodbu si jednoznačně oblíbíte? Například módní zrcadla s poličkou, na která můžete odkládat klíče či další nezbytnosti, kterým potřebujete v předsíni propůjčit stálé místo.

jake-zrcadlo-na-chodbu

Závěsné zrcadlo na dveře: Alternativa zrcadla do pokoje

Řešíte, jaké zrcadlo do dětského pokoje? Nejlepší volbou je v tomto případě závěsné zrcadlo na dveře. Máte-li obavy o bezpečnost vašich ratolestí, místo závěsného zrcadla můžete na dveře nalepit čtvercová samolepicí dekorativní zrcadla, která pro vás máme v sadě. Kde dále najde závěsné zrcadlo na dveře uplatnění? Například v pracovnách nebo malých koupelnách.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.