Způsoby zavlažování rostlin během dovolené

Chystáte se na dovolenou a řešíte, že není nikdo, kdo by u vás doma zaléval pokojové rostliny, zatímco budete pryč? Vsaďte na automatické zavlažování pokojových rostlin, díky kterému bude o vaše pokojovky perfektně postaráno. Jaká je jeho podstata a co vše k němu potřebujete?

jak-zavlazovat-rostliny-o-dovolene

Zavlažování rostlin o dovolené: Jak na něj?

Pěstitelé pokojových rostlin před každou dovolenou řeší, jak v době své nepřítomnosti zajistit svým milovaným pokojovkám závlahu. Ne každý z nás totiž může o zalévání rostlin požádat rodinu, kamarády nebo ochotného souseda.

Ať už tedy vyrážíte na dovolenou v létě, na podzim, v zimě nebo na jaře, postarejte se o to, aby měly vaše pokojové rostliny závlahu. Díky šikovnému opatření se tak nestane, že přijedete po týdnu dovolené domů a vaše pokojovky budou zvadlé a skomírající.

Před tím, než odjedete ze svého domu či bytu na dovolenou, vsaďte na automatické zavlažování pokojových rostlin. Tento jednoduchý samozavlažovací systém vám přijde vhod nejen o dovolených, ale také během vašich případných hospitalizacích v nemocnici. Co k němu konkrétně potřebujete?

Automatický zavlažovač s dávkovačem vody

Jak co nejjednodušeji zvládnout samozavlažování pokojových rostlin během dovolené? Zaručeně využijete automatický zavlažovač s dávkovačem vody. Jeho použití je velmi jednoduché a zvládne jej každý.

Klasickou PET lahev o objemu 0,5 litru nebo 1 litr naplňte čistou vodou a na její hrdlo našroubujte plastový dávkovač vody. Hrot plastového dávkovače následně zapíchněte do substrátu vedle pokojové rostliny. 

Tento způsob automatického zavlažování rostlin o dovolené vašim pokojovkám zajistí závlahu po celou dobu vaší nepřítomnosti. Voda se totiž z dávkovače vody uvolňuje do substrátu postupně, a nikdy tudíž nehrozí přelití rostliny.

zvlhcovac-pudy

Jak rostliny před dovolenou rozhodně nezalévat?

Někteří lidé zajišťují svým pokojovým rostlinám závlahu v době své nepřítomnosti tak, že je v květináčích vyskládají přímo do vany s vodou. Tímto přístupem však svým pokojovkám více uškodíte, nežli pomůžete. 

Stání ve vodě totiž pokojovým rostlinám nesvědčí, protože s sebou může ve výsledku přinést zahnívání kořenů, a dokonce úhyn celé rostliny. Automatické zavlažování pokojových rostlin je proto v době dovolených rozhodně tou nejlepší volbou, pro kterou se můžete rozhodnout.

Automatické zavlažovače s dávkovačem vody u nás navíc pořídíte v sadě po několika kusech. Prostřednictvím tohoto chytrého řešení, které je neocenitelné zvláště během dovolené, postupně u sebe doma v době své nepřítomnosti zavlažíte všechny své pokojové rostliny.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.