Značka Koziol – Ať žije užitkové umění

3152_3158_3589_3708_4003_ORGANIC_PASCAL_OASE_AROMA_TO_GO_KLIKK-800px

 

Výrobky Koziol jsou bezpochyby charakteristické a snadno rozpoznatelné - německá značka již před léty přijala určité vzorce provozu, které jsou patrné zejména u jejích produktů, které jsou zaměřeny na poskytování co největší multifunkčnosti v té nejkrásnější formě.

 

Kromě výjimečného designu dbá značka také na životní prostředí - proto její nabídka zahrnuje jedinečnou řadu ORGANIC, která je vyrobena z ... celulózy. Je těžké si představit hrnek nebo láhev s vodou, jejichž materiálem je derivát celulózy. A přece. Výrobky značky po léta vzbuzují diskusi a zájem na veletrzích užitného umění - její návrháři jsou koneckonců uznávanými osobnostmi designového průmyslu.

 

Které výrobky Koziol stojí za pozornost? 

 

V tomto článku se pokusíme představit naše tipy prozmíněnou značku. Náš výběr byl omezen pouze délkou tohoto článku - koneckonců by zde bylo obtížné zmínit všechny produkty, proto jsme podle našeho názoru vybrali nejzajímavější produkty z různých kategorií.

 

 3480_TANGRAM_READY_3578_CLUB_L_a_rooftop-1200px

 

  1. Malý kamarád v kuchyni, neboli nádobka KOZIOL HOT STUFF s odměrkou  

 

Nádoba sama o sobě má především uschovávat, ale…. co když může být zároveň veselým prvkem v místnosti? Nádoba Hot Stuff je plně uzavíratelná, takže zabraňuje přístupu světla, 

Díky čemuž opravdu uchovává. Navíc dodatečná odměrka nejenže splňuje praktické vlastnosti, ale je vyrobena ve tvaru trpaslíka, což podporuje představivost a je vtipným doplňkem do kuchyně.

 

Výrobek najdete ve velikostech S, M a L, takže si můžete vybavit kuchyň celou sadou trpaslíků - pomocníků (u nás v kanceláři mají přezdívku Hotek :-D)

 

3708_OASE_kid_f-1200px

 

  1. Klik - zabalte si své příbory na cestu s řadou KLIKK KOZIOL

 

Nutno přiznat, že příprava jídla na cestu má jednu nevýhodu - někdy je obtížné zabalit příbory, a ty, které patří přímo k plastové krabičce, nejsou odolné a jsou značně nešikovné. Hitem posledních měsíců značky Koziol je řada KLIKK - příbory jsou navrženy tak, aby se daly vzájemně propojit. Tento produkt je vhodný zejména pro děti - je snadný na používání a především je bezpečný. Produkt je také k dispozici v řadě ORGANIC.

 

3180_BABELL_fruits_d-1200px

 

  1. Krabička na sendviče KOZIOL PASCAL

 

Zabalení svačiny do školy nebo do práce je jednoduchý způsob, jak ušetřit peníze a zároveň se zdravě stravovat. Kolekce svačinkových krabiček PASCAL dokazuje, že balení svačiny před odchodem je pohodlné – praktická přihrádka uvnitř a kompaktní velikost krabiček vám umožní sbalení sendvičů a občerstvení úhledně a bezpečně.

 

Koziol připravil tuto řadu také v ekologické verzi ORGANIC. 

 

 

3557_RUDOLF_655_c-1200px

  1. KOZIOL nádobky / sítka na čaj – čili jak hezky servírovat čaj

 

Každý z nás už někdy řešil toto dilema - jak hezky nachystat čaj už před příjezdem hostů? Firma Koziol našla  způsob - čajová nádobka zavěšená na okraji šálku je skvělým způsobem, jak schovat čajový sáček nebo sušenky, a barevná sítka zaručeně upoutají pozornost hostů. V nabídce najdete min. sítko ve tvaru kočky, sobů nebo sovičky.

 

 3438_3439_3440_CHEERS_mDruck_b_1-1200px

 

  1. Stojan na víno SET UP - i skladování vína může být moderní

 

Je nesporné, že modulová řešení jsou v kuchyních stále populárnější - umožňují snadné změny a pohodlné přenášení. Stojan na víno Koziol ze série SET UP je trefou do černého, zejména v moderních interiérech - kulaté tvary a syté barvy budou perfektním kontrastem v loftových a moderních místnostech..

 

 4009_CHEERS_3403_CLUB_NO_3_kinder_j-1200px

 

  1. Skleničky na víno KOZIOL CHEERS - nerozbijete je ani kladivem 

 

Koziol CHEERS je mnohaletý hit německé značky - plastový materiál odolný vůči rozbití a potlučení přežije i úder kladivem. Pití šampaňského na večírcích často končí rozbitými sklenicemi – s CHEERS už na oslavě nehrozí, že budete pobíhat s lopatkou a sbírat skleněné střepy.

Tato kolekce je také skvělá na grilování a jiné akce - přežije pády ze stolu a jedinečný design potěší hosty. 

 

3589_AROMA_669_g-1200px

 

  1. Pro všechny zaneprázdněné lidi – Aroma to go

 

Vzhledem ke změně klimatu se v tomto trendu stále více mluví o životě „less waste“ (méně odpadu) a produktech v tomto duchu. Také firma KOZIOL nabízí mnoho užitečných produktů ve stylu „less waste“ - perfektním příkladem je řada termohrnků Aroma to go. Hrnky se kromě mimořádné lehkosti (v této kolekci značka také nabízí výrobky ORGANIC za použití surové celulózy) vyznačují praktickým zpracováním. Kromě toho, že byl použit bezpečný plast, udrží zavřený kelímek teplo po velmi dlouhou dobu, o čemž jsme se přesvědčili sami a to docela bolestně :(

 

5414_TASCHE_XL_669-1200px

 

  1. Nádoba na pečivo MANNA - originální skladování chleba.

 

Chlebník si nejčastěji představíme ve spojení s vděčným bambusem - značka Koziol dokazuje, že chlebníky mohou být také ... designové. Jinak totiž ani chlebník plný originálních, zaoblených tvarů nemůžeme. Jak je u této značky zvykem, povrch a barvy jsou taktéž pozoruhodné - matná pudrová, láhvově zelená, antracitová a sněhově bílá jsou perfektní kombinací.

 

 

  1. Pro fanoušky koček - MIAOU 

 

Kolekce MIAOU je kombinací vtipného stylu, kterým je značka známa, a vysoce funkčních vlastností, které výrobky KOZIOL mají. Roztomilý motiv kočky je skvělý nejen pro děti, ale i pro dospělé. Tuto řadu doporučujeme zejména jako dárek - originální čajový set ve stylu kočky nebo otvírák je skvělým prvkem, který budete používat po dlouhou dobu.

 

3159_3158_PASCAL_200819_8299-1200px

 

  1. OASE láhev na vodu - jiná než všechny láhve na vodu 

 

Potřebujete láhev na vodu, ale nesnášíte vytahovací náustek? Láhev na vodu OASE kombinuje pohodlí klasické láhve, vodotěsnost a praktičnost. Jako obvykle se KOZIOL zaměřuje také na design, takže láhev na vodu bude nadčasovým a módním doplňkem jakéhokoliv tašky.

 

Buďte ekologičtí - model OASE najdete také ve variantě ORGANIC

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.