Závěsné police do kuchyně - módní návrhy

Závěsné police do kuchyně jsou praktickým a zároveň atraktivním kuchyňským doplňkem. Jak jimi vybavit kuchyňskou linku, aby působily vkusně? Přinášíme několik návrhů, které vám zaručeně přijdou vhod.

zavesne-police-do-kuchyne

Tipy na nástěnné police do kuchyně

Otevřené kuchyňské police patří k nejoblíbenějším doplňkům kuchyňské linky, neboť díky nim získáte více místa v kuchyni. Vybíráte nové závěsné či nástěnné police pod kuchyňskou linku? Poradíme vám, pro které nástěnné police do kuchyně se rozhodnout, abyste s nimi byli spokojeni jak po praktické stránce, tak po stránce estetické.

Co v kuchyňských policích, které jsou praktické, funkční a zároveň designové, skladovat? V otevřených nástěnných či závěsných policích můžete v designových dózách skladovat sypké potraviny jako sůl, cukr, kávu či těstoviny. Na police pod kuchyňskou linku patří také kořenky s kořením, rostlé bylinky v květináčích nebo mlýnky s kořením. 

Na kuchyňské polici můžete dále umístit mísu s čerstvým ovoce, hrníčky, talířky, šálky a podšálky nebo vařečky. Máte-li víc polic pod kuchyňskou linkou, snažte se je uspořádat podle zón. Do jednotlivých kuchyňských polic uschovávejte pomůcky, které budete potřebovat v jednotlivých částech kuchyňské linky. Například šálky a podšálky, dózu s cukrem a dózu s kávou mějte v polici nad kávovarem. Kuchyňskou polici s kořenkami zase umístěte nejblíže varné desky.

Klasická nástěnná police do kuchyně

Jakým způsobem je klasická nástěnná police do kuchyně užitečná? Tento kuchyňský doplněk nabízí v rámci kuchyňské linky nový úložný prostor a uvolňuje vám zároveň místo na pracovní ploše, kde se vám budou mnohem pohodlněji a příjemněji připravovat pokrmy. Pokud přemýšlíte nad tím, zda si pořídit nástěnnou polici do kuchyně, rozhodně neváhejte. Tento moderní a praktický kuchyňský doplněk vám šetří místo na kuchyňské lince a zároveň organizuje prostor.

Nástěnná police do kuchyně působí také velice atraktivně. Pořiďte si ji například v provedení z kovu či dřeva, a to v trendy bílé nebo černé barvě. Rozhodnout se můžete také pro odstín přírodního dřeva. Je rovněž na vás, zda si pořídíte nástěnnou polici jednopatrovou nebo vícepatrovou.

Jaký způsobem nástěnnou polici do kuchyně nainstalovat? Nejen vrtáním. V naší nabídce naleznete rovněž nástěnné police, které se připevňují ke stěně kuchyňské linky montáží bez vrtání. 

kuchynske-police-jakou-vybrat

Závěsná police do kuchyně

Mezi závěsnou policí do kuchyně a nástěnnou policí do kuchyně existuje takřka rovnítko. Jediný rozdíl je ve způsobu upevnění. Zatímco nástěnná police se ke stěně kuchyňské linky připevňuje vrtáním nebo speciální montáží bez vrtání, u závěsné police do kuchyně je to jiné. Jak už její název vypovídá, instaluje se jednoduchým zavěšením, a to například na dlouhou lištu nebo na závěsné háčky. Závěsnou polici do kuchyně tak můžete přemisťovat dle svých potřeb.

Kuchyňská rohová police

Chcete na maximum využít prostor kuchyňské linky? Pořiďte si také závěsnou nebo nástěnnou rohovou polici. Může být jednopatrová i vícepatrová. Právě rohy patří k nejméně využívaným místům kuchyňské linky. Tak proč to nezměnit?

Co vše můžete do rohové police do kuchyně vyskládat? Například květináče s bylinkami, kořenky s kořením, šálky a podšálky nebo sypké potraviny v designových dózách. Možností máte opravdu spousty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.