Zahradní osvětlení - jak vytvořit romantickou atmosféru

Chcete na své zahradě vytvořit romantickou atmosféru? Vykouzlete ji pomocí vhodně vybraného zahradního osvětlení. Přinášíme vám několik tipů na osvětlení, které vám na zahradě rozhodně nesmí chybět. Zkuste mezi sebou nakombinovat hned několik druhů zahradního osvětlení, a výsledek bude dokonalý. Co tedy vybrat?

romanticka-atmosfera-na-zahrade

Zahradní lucerny a svícny

Jak dosáhnout toho, aby z vaší zahrady sálala doslova romantická atmosféra? Svou terasu nebo prostor pod pergolou či altánem v prvé řadě vybavte romantickými skleněnými svícny i zahradními lucernami na svíčku. S počtem tohoto zahradního osvětlení rozhodně nešetřete, snažte se jej ovšem mezi sebou vkusně kombinovat.

Dekorativní zahradní lucerny na svíčku si můžete pořídit také v sadě tří kusů, které se mezi sebou velikostně liší. Vaši terasu tímto způsobem rozzáří například sada dřevěných, bambusových nebo kovových luceren, které se zvlášť během vlahých večerů a nocí postarají o neopakovatelný zážitek.

Klasické i vonné svíčky

Jestliže chcete na zahradě vykouzlit romantickou atmosféru, ze zahradního osvětlení vám nesmí chybět klasické, ale i vonné svíčky. Takovými vonnými svíčkami ve skle vybavte svou pergolu či terasu hned několika kusy. Své ideální místo najdou zejména na odkládacím zahradním stolku. 

Světlo klasických svíček i vonných svíček na vás bude během letních večerů a nocí působit uklidňujícím dojmem. Aroma vonných svíček navíc podpoří romantickou atmosféru, zlepší vám náladu a uklidní vaši mysl.

jake-zahradni-lucerny-vybrat

Solární zahradní osvětlení

Vkusnou dekorací každé zahrady je také solární osvětlení. K nejoblíbenějším jednoznačně patří solární zahradní osvětlení se zápichy, které zkuste umístit kolem cestiček a cest na zahradě. 

Solární bodová světla, která se jednoduše zapichují do země, vypadají skvěle také ve skalce, okrasné zahradě, u bazénu nebo kolem terasy. Zamilujete si například solární bodové osvětlení ve tvaru koulí. Toto solární zahradní osvětlení se zápichy si můžete pořídit i ve tvaru lamp, diamantů nebo luceren. 

Solární zahradní lucerny

Přemýšlíte, jakým dalším zahradním osvětlením ozvláštnit terasu či balkon? Pořiďte si designovou solární zahradní lucernu, která vaší zahradě při vlahých letních večerech dodá neopakovatelnou atmosféru. 

Jakou zahradní lucernu v tomto případě vybrat? Buď stojací, kterou jednoduše postavíte na zem či zahradní stolek, nebo závěsnou, kterou zavěsíte na libovolném místě terasy, balkonu či pergoly. Díky solárním zahradním lucernám, které se samy nabíjejí při slunečním svitu, během večerů a nocí získáte příjemně tlumené zahradní osvětlení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.