Vyzkoušejte houpací závěsná křesla a houpací sítě


a-beige-string-swing-with-a-pillow-on-a-patio-MBPXE7Z-min

 

Díky zahradním houpačkám můžete relaxovat pod širým nebem, kdykoliv se vám zlíbí. Ať už si vyberete houpací síť, nebo houpací závěsné křeslo, zažijete na své zahradě opravdovou pohodu. Abyste si užili maximální komfort lenošení, určitě byste měli vědět, jaké parametry by měla vaše vybraná zahradní houpačka splňovat.


Houpací sítě a houpací křesla vám dodají pocit svobody

Jistě znáte klasické kovové zahradní houpačky, které jsou běžným zahradním nábytkem většiny českých domácností. Zkuste se ale vybavit zahradními houpačkami, které vám dodají pocit svobody. Nádherně se vám bude lenošit především v houpacích sítích a houpacích křeslech, díky kterým se navíc lehce přenesete do svých dětských let. 

Houpací sítě i houpací křesla jsou sympatické tím, že si díky nim užijete chvilku sami pro sebe. Můžete na nich jen tak lenošit, spát nebo si číst svou oblíbenou knížku. Pokud si chcete užít opravdu výjimečné chvíle, tyto houpačky by neměly chybět ani u vás na zahradě. 

Houpací sítě: To pravé k venkovnímu lenošení

Jestli chcete rozjímat ve stínu pod korunami stromů, rozhodně se vybavte kvalitní houpací sítí. Tuto zahradní houpačku stačí upevnit mezi dva stromy, popřípadě mezi dva sloupky, a poté na ní můžete odpočívat do sytosti. Pro ještě větší komfort lenošení jsou některé houpací sítě vybaveny dokonce polštářkem.

Houpací síť nemusíte používat pouze na své zahradě, tuto oblíbenou zahradní houpačku si můžete vzít také s sebou na dovolenou. A nejen to. Můžete si ji pravidelně brávat i na túry do přírody. Vzhledem k tomu, že má houpací síť velmi malou hmotnost a lehce se vám vleze do batohu, využijete ji i během nocování pod širým nebem ve volné přírodě. Pokud totiž máte k dispozici dva body k jejímu upevnění, můžete houpací síť použít kdekoli a kdykoli.

 

mother-kissing-baby-son-as-they-sit-on-garden-P3UPAX4-min

 

Houpací závěsné křeslo: Oblíbená houpačka nejen na zahradu

V rytmickém taktu se nemusíte pohupovat pouze v houpací síti. Mysl vám zklidní také houpací závěsné křeslo. Nemusíte jej přitom používat pouze jako zahradní houpačku. Skvěle se vám v něm bude relaxovat také na balkónu či terase, kde bude navíc působit jako zajímavý designový prvek.

Na rozdíl od houpací sítě má houpací křeslo pouze jeden kotevní bod určený k zavěšení. Tento typ zahradní houpačky, který upevníte pomocí karabiny, během jarních a letních měsíců využijete především pod širým nebem. Aby se vám po něm během dlouhého podzimu a zasněžené zimy nestýskalo, houpací křeslo vám může dělat příjemnou společnost také doma. 

Houpací závěsné křeslo je totiž jako stvořené k celoročnímu použití zvláště do bytu či do domu. V této pohodlné houpačce si po náročném dni vždy dokonale odpočinete – zvlášť pokud bude ještě vybavena polštářkem, područkami nebo podložkou na nohy.

Abyste si v houpacím závěsném křesle užili opravdovou pohodu, stačí jej upevnit ke stropu. K tomuto úkonu potřebujete především kotvy a další příslušenství, které bývá zpravidla nedílnou součástí jeho balení.

Hlavní kritéria při výběru houpací sítě a houpacího závěsného křesla

Uvažujete nad tím, že si na zahradu nebo do svého domu pořídíte houpací síť či houpací závěsné křeslo? Při nákupu těchto zahradních houpaček by vás v prvé řadě měly zajímat následující kritéria.

  • nosnost (tj. maximální možné zatížení)
  • rozměry
  • materiál, ze kterého je zahradní houpačka vyrobena
  • způsob upevnění
  • hmotnost houpačky

 

woman-reading-book-on-hammok-P6YJXSW-min

 

Zahradní houpačky nejen pro dospělé, ale i pro děti

Zahradní houpačky jsou příjemným zpestřením nejen pro dospělé, ale i pro děti. Také děti hledají místo, kde si mohou v klidu sednout, zarelaxovat si, přečíst si svůj oblíbený dětský časopis nebo zhlédnout pohádku na tabletu. Proto i ony zbožňují houpací síť umístěnou na zahradě mezi dvěma stromy. Rády rozjímají také v houpacím závěsném křesle na terase, v zimní zahradě nebo v obývacím pokoji.

Jestli už ale budou mít vaše děti dost relaxace, není od věci, když jim na zahradu pořídíte také klasickou dřevěnou houpačku. Díky této houpačce s jutovým provazem a odolným sedadlem z kvalitního dřeva si užijí dlouhé hodiny zábavy. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.