Výzdoba oken ve skandinávském stylu: Jak vybrat vhodné záclony, závěsy a rostliny?

Chcete si vyzdobit okna ve skandinávském stylu? Poradíme vám, co je třeba vzít v úvahu při výběru záclon, závěsů a rostlin. Vaše okna laděná do skandinávského stylu budou díky tomu dokonalá.

byt-ve-skandinavskem-stylu

Vsaďte na minimalismus

Jestliže vybíráte moderní záclony, závěsy a rostliny do oken v interiéru, který je laděný do skandinávského stylu, vsaďte v prvé řadě na minimalistickou úpravu oken. Důležité je, aby z nich vyzařovala jednoduchost. Právě proto je na místě neutrální, jednoduchý design záclon a závěsů na okno.

Pusťte do místnosti více světla

Okna ve skandinávském stylu mají být také plně otevřená. Měla by totiž umožnit, aby jejich prostřednictvím pronikal do místnosti dostatek světla. Právě maximalizace světla je jádrem skandinávského stylu. Z toho důvodu není od věci vsadit na záclony a závěsy z čistých a lehkých materiálů.

V případě záclon a závěsů vybírejte bílé či neutrální barvy

Pokud vybíráte závěsy a záclony ve skandinávském stylu, rozhodně se vyvarujte výrazným barvám a vzorům. Skandi záclonám a závěsům totiž nejvíc sluší bílé, šedé či světlé neutrální odstíny, které perfektně splynou se stěnami a okny. Tyto barvy mají rovněž vlastnosti maximalizovat světlo v místnosti.

zaclony-a-zavesy-v-neutralni-barve

Zatemňovací závěsy: Dokonalá tečka

Do místnosti inspirované skandinávským stylem se perfektně hodí také zatemňovací závěsy. Zvolte konkrétně zatemňovací závěsy v šedém odstínu, kterými rozhodně nemůžete nic pokazit a které představují dokonalou tečku výzdoby okna.

Skandi záclony a závěsy doplňte o uklidňující účinek přírody

Chcete, aby vaše okno ve skandinávském stylu vypadalo naprosto dokonale? Doplňte jej o uklidňující účinek přírody v podobě pokojových rostlin. Rozhodnout se můžete například pro fíkus, filodendron, monsteru, pokojovou palmu, olivovník či tlustici.

Pokud dodržíte náš postup, z každého koutu vašeho okna ve skandinávském stylu bude vyzařovat jednoduchost, čistota, vzdušnost i elegance.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.