Vybíráme bezdotykový dávkovač mýdla

Bezdotykový dávkovač mýdla je vysoce praktickým doplňkem do koupelny, na toaletu i do kuchyně, jehož výhody si budete velmi pochvalovat. Automaticky vám totiž nadávkuje do dlaně tekuté mýdlo, aniž byste se museli dotknout jeho pumpičky. Vybíráte zrovna nový bezdotykový dávkovač mýdla? Máme pro vás tipy, na co se zaměřit, abyste s ním byli opravdu spokojeni.

jaky-bezdotykovy-davkovac-mydla-do-kuchyne

Hlavní kritéria při výběru bezdotykového dávkovače mýdla

Bezdotykové dávkovače mýdla nepatří pouze do škol, kanceláří, nemocnic nebo veřejných toalet. Tyto koupelnové doplňky, které umožňují snadné a hygienické dávkování tekutého či pěnového mýdla, jsou stále oblíbenější i v českých domácnostech. 

Na jakém principu bezdotykový dávkovač vůbec funguje? Na principu čidla - když tedy k dávkovači přiložíte ruku, toto čidlo blízkost vaší ruky detekuje a automaticky nadávkuje vhodné množství tekutého mýdla či pěnového mýdla. Pokud si chcete pořídit domů bezdotykový dávkovač mýdla i vy, vyplatí se při výběru zaměřit hned na několik kritérií. O která se konkrétně jedná?

Zvolte typ bezdotykového dávkovače mýdla: Nástěnný, či volně stojící?

Vybíráte-li nový bezdotykový dávkovač mýdla, v prvé řadě si ujasněte, zda chcete mít nástěnný, nebo volně stojící model. Nástěnné bezdotykové dávkovače mýdla jsou vhodné spíše na toaletu nebo do koupelny. Volně stojící bezdotykové dávkovače mýdla využijete jak v koupelně a na toaletě, tak například v kuchyni.

Zaměřte se na kapacitu bezdotykového dávkovače mýdla

Co by vás mělo dále zajímat při výběru bezdotykového dávkovače mýdla? Velmi záleží na jeho obsahu. Vyberte si proto dávkovač s dostatečnou kapacitou na tekuté mýdlo, která by odpovídala plně potřebám všech členů vaší domácnosti.

jaky-davkovac-mydla-do-koupelny

Vyberte si bezdotykový dávkovač se snadným plněním a údržbou

Bezdotykový dávkovač mýdla by se měl nejen pohodlně používat, ale také snadno plnit a udržovat. Vyberte si proto takový kousek, který se vám bude velmi dobře plnit tekutým či pěnovým mýdlem. Bezdotykový dávkovač mýdla by se vám měl také snadno udržovat a čistit.

Pořiďte si bezdotykový dávkovač mýdla z kvalitního materiálu

Aby vám bezdotykový dávkovač mýdla v koupelně, na toaletě či v kuchyni opravdu dlouho sloužil, zaměřte se na to, aby byl vyrobený z kvalitního materiálu. A to nejlépe z vysoce kvalitního plastu, nerezové oceli nebo z kombinace odolného plastu a nerezové oceli. Zárukou kvality je zejména výrobek od renomovaných značek. 

I na barvě a designu bezdotykového dávkovače mýdla záleží

Vyberte si bezdotykový dávkovač mýdla v takovém designu a barvě, které perfektně zapadnou do vaší koupelny, na toaletu nebo do kuchyně. Jestli si vyberete třeba do koupelny bezdotykový dávkovač s průhledným “tělem”, zkuste barvu tekutého mýdla sladit s koupelnovými doplňky. Výsledek bude stát opravdu za to.

Popřemýšlejte, zda chcete bezdotykový dávkovač mýdla s přídavnými funkcemi

Bezdotykový dávkovač mýdla je praktickým a zároveň designovým doplňkem, který u vás doma zajistí hygienu na té nejvyšší úrovni. Některé bezdotykové dávkovače mýdla nabízejí něco navíc a zahrnují také spoustu přídavných funkcí. Jde například o automatické zapnutí nebo automatické přizpůsobení dávky tekutého mýdla vašim potřebám.

jaky-bezdotykovy-davkovac-mydla-je-nejmodernejsi

Co by vás mělo při výběru bezdotykového dávkovače mýdla dále zajímat?

Pokud vybíráte nový bezdotykový dávkovač mýdla, měly by vás zajímat také přesné rozměry tohoto doplňku. Díky tomu zjistíte, zda se vám například volně stojící bezdotykový dávkovač vejde na umyvadlo nebo nástěnný bezdotykový dávkovač nebude působit rušivě na stěně koupelny.

Zaměřte se také na způsob napájení dávkovače. Některé bezdotykové dávkovače jsou napájeny bateriemi, jiné můžete pravidelně nabíjet přímo ze sítě. Také by vás měla zajímat vzdálenost, na kterou je infračervený senzor bezdotykového dávkovače schopen detekovat vaši ruku. Vyberte si rovněž bezdotykový dávkovač mýdla, který je voděodolný, jehož tělo je bytelné a má spodní protiskluzovou úpravu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.