Vybavení koupelny - Jaké doplňky byste si měli vybrat

1567949271

V našich domovech jsou místa, kde každý člen domácnosti tráví spoustu času. Jeden z těchto místností je koupelna. Je zajímavé, že Britové dokonce provedli výzkum, jakou část svého života průměrný člověk dává místnosti zvané koupelna. Teď pozor! Studie prokázaly, že tam skutečně trávíme více než rok a půl. Neuvěřitelné, ale pravdivé. Jelikož trávíme tolik času v koupelně, vyplatí se ji zařídit, abychom se v ní cítíme v pohodlně. Musí být útulná a zároveň funkční. Ale čím přesně bychom měli vybavit naší dokonalou koupelnu?

 Nowoczenie-urzdzona-azienka

 

Náš pohled je základem, tj. osvětlení …

Některé věci jednoduše nemůžeme opravit , takže stojí za to se o ně dbát. V naší koupelně musí být dostatek světla. Představte si, že se chystáte na romantické večeři a samozřejmě musíte vypadat fenomenálně. Vyrazit bez make-upu v tom případě rozhodně nepřipadá v úvahu. Stojíte před zrcadlem a při prvním máznutí tužkou si uvědomíte, že nemůžete jít někam, kde je spoustu světla, protože prostě nejste schopni se důkladně namalovat! Hola hola! Přece koupelna by měla být to nejvhodnější místo, kde se postarat o svou krásu. Nejedná se o kuchyň, obývací pokoj nebo ložnici, pouze o koupelnu. Z tohoto důvodu je nezbytné správné osvětlení. Nejčastěji místa blízko zrcadla bývají nejlépe osvětlené, takže můžeme vidět vše co je potřeba. Je jen na vás, jaké světelné zdroje zvolíte. Máte raději teplejší odstíny, které jsou schopny vytvořit dokonalou atmosféru v interiéru, nebo něco chladnějšího. Je důležité, abyste se cítili dobře.

 

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi…

Dalším velmi důležitým prvkem každé koupelny je zrcadlo. Právě to dokáže prostor tvarovat různými způsoby. Malé koupelny vždy jdou ruku v ruce s velkými zrcadly, které nás seznámí s optickou iluzí zvětšení prostoru. Větší koupelny ne vždy milují zrcadla, která sahají přes celou zeď. Mysleli jsme si, že ženy před zrcadlem tráví více času než muži, ale není to pravda. Krásné ženy i hezcí pánové mají nutnost na chvilku se podívat do zrcadla a výsledky jsou nerozhodné. V současné době zrcadla plní nejen funkci odrážení světla , ale jsou také ideálním dekorativním prvkem. Mohou mít krásně vyřezávané rámy, nebo další prvky, vše v závislosti na poutavém vkusu. Máme nespočet možností ...

 

 

 

Kde to může být… ...Tedy místo, kde si můžeme uchovat ty nejnutnější věci v koupelně.

Nikdo z nás nemá rád šampony, kartáčky, čelenky nebo jiné předměty rozházené po podlaze, které patří do koupelny. V tomto případě přicházejí na záchranu různé typy polic, regálů, nebo skříní. Svého času bylo velmi módní používat plastové police na kolečkách, abychom je mohli bez problémů přemisťovat. V současné době taková řešení zřídka narazíme. V tuto chvíli obvykle najdeme koupelny vybavené spoustou krabiček a organizérů. Od plastových, dřevěné až po proutěné. Nejvýraznějšími boxy v koupelně jsou však obvykle velké proutěné koše, které se v současné době vyrábějí v různých odstínech hnědé, bílé, béžové a dokonce černé - používané jako koše na prádlo. Naproti tomu známým a rozhodně dobrým řešením pro kosmetiku jsou dřevěné police, které k upevnění na stěnách, na kterém můžeme vše uspořádat esteticky a funkčně. Stojí za to investovat do místa, kde můžete ukládat své věci, abyste udrželi pořádek ve své koupelně, souhlasíte?

 

Mýdlenka?, určitě ano!

 

Ta ve vaší koupelně nesmí chybět. Mýdlo je nedílnou součástí každé koupelny. Koneckonců, je těžké se bez něho obejít, takže je třeba poskytnout mu to správné místo a to je právě mýdlenka. Místnost, ve které je vše dokonale sladěno, vypadá esteticky příjemněji. Pokud jsou vaše koupelnové boxy dřevěné, zkuste najít mýdelničku v odstínech hnědé, nebo béžové. Už víte, kde koupit doplňky do koupelny s jemným nádechem dřeva? Výborné, vzhůru nakupovat!

 

Ručníky v každé koupelně

Dovedete si představit mytí obličeje, rukou nebo sprchování bez utírání? Stojíte sprše, mrznete a nemáte se čím utřít? Nezbytným doplňkem v každé koupelně jsou proto především ručníky. Na trhu máme obrovský výběr ručníků. Liší se vzory, barvami, velikostí a dokonce i jemností. Jeho absorpce je také důležitým prvkem. Bavlněné ručníky jsou v současné době nejoblíbenější, ale k dostání jsou i jiné druhy. V obchodech můžeme často nakupovat například ručníky z bambusu nebo z mikrovláken. Ručník může také do naší koupelny přidat eleganci. Můžeme sladit ručníky k barvě naší koupelny. Možná to není nutné řešení, ale funkční je také župan. Po vystoupení ze sprchy se bude hodit mít župan po ruce. Určitě župan používáme častěji v koupelně než v jiných místnostech našeho domu. Kvalitu ručníků a županů lze číst především z jejich ceny. Je známo, že čím lepší je ručník, tím je dražší. Určitě stojí za to investovat do takových doplňků, které nám budou moci sloužit léta. Přeci nechceme po měsíci používání kupovat nové.

 

Musí být krásné

Ozdoby, dekorace a ještě jednou ozdoby! Někteří z nás dávají přednost minimalismu, jiní přepychu, ale nemění to skutečnost, že se nám všem líbí něco jiného. Proto nemůžeme zapomenout na doplňky, jako jsou čerstvé květiny v koupelně, nebo dokonce na vonné svíčky, které nás v naší malé pozitivně naladí. Místo zavěšení kosmetických polštářků v plastovém obalu je vyjměte a vložte je do malé skleněné krabičky. To stejné udělejte s tyčinkami do uší, hned to bude mnohem elegantnější. Někdy není potřeba mnoho k tomu být krásná!

 

Čas na nákupy

Rychle! Je čas zařídit si perfektní koupelnu. Hlavní je mít na paměti, že každá koupelna je jiná. Nikdy neokopírujete tu koupelnu, kterou jste viděli na fotografii vůbec, a proč byste to dělali? Nyní, když víte, jaké doplňky potřebujete, vytvořte si svůj vlastní jedinečný styl koupelny. Možná, že ostatní budou kopírovat právě tu vaší.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.