Vonné svíčky - přidejte do svého života více vůně

Vonné svíčky promění váš dům či byt v dokonalou oázu klidu, pohody a relaxace. Vyberte si vonné svíčky, jejichž vůně a design vás ohromí. Stačí je následně zapálit a můžete si začít vychutnávat jejich aromatické vůně.

jake-vonne-svicky-pro-stylovou-bytovou-dekoraci

Nejoblíbenější vůně vonných svíček

Proměňte svůj domov ve wellness, rozkvetlou zahradu nebo oázu klidu. Díky vonným svíčkám to bude velmi snadné. Stačí škrtnout sirkami nebo zapalovačem a nechat rozhořet knot vonné svíčky. Ihned tak do svého bytu či domu vnesete podmanivou vůni.

Vonné svíčky dokážou rozvonět malé i velké prostory vaší oblíbenou vůní přesně tak, jak máte rádi. Jaké vůně vonných svíček vlastně patří k těm nejoblíbenějším? Zejména vanilka, ambra, cedrové dřevo, lotosový květ, eukalyptus, jasmín nebo pačule. Svůj domov si můžete provonět také vonnými svíčkami s podmanivou vůní růže, mandle, santalového dřeva, mangového dřeva, citrusů, kokosu, melounu nebo acai. Vybrat si tak můžete vůně sladké, dřevité, květinové, osvěžující nebo třeba orientální. 

Jak na nás působí vonné svíčky?

Pokud si doma zapálíte vonnou svíčku, dle vybrané vůně si můžete užívat jejich pozitivních účinků. Správně zvolená vonná svíčka odbourá stres, zklidňuje mysl, napomáhá relaxaci, zajišťuje klidný spánek nebo navozuje romantickou atmosféru.

Abyste napomohli relaxaci a zklidnění po celém dni, vonné svíčky si zapalte odpoledne, navečer nebo večer. Zastavte se, posaďte se sami nebo s partnerem a vychutnávejte si všemi smysly jedinečnou vůni. Sami na sobě jistě poznáte, že podmanivá vůně dokáže pozitivně ovlivnit lidskou psychiku. 

Vonné svíčky si vyberte opravdu dobře

V případě vonných svíček dávejte velký pozor také na jejich složení. Zvlášť, pokud je doma zapalujete často, pořiďte si opravdu kvalitní a zdravotně nezávadné vonné svíčky. Nejlepším řešením jsou pro vás vonné svíčky z přírodního esenciálního oleje, palmového vosku, sójového vosku, rostlinných olejů nebo včelího vosku. Jestliže použijete svíčku se syntetickými vůněmi, není od věci, když následně dostatečně vyvětráte.

jake-vonne-svicky-do-bytu

Vonné svíčky jako stylová bytová dekorace

Vonné svíčky vás ohromí nejen svou podmanivou vůní. Pokud si vyberete opravdu dobře, představují velmi zajímavou bytovou dekoraci. K nejoblíbenějším patří vonné svíčky ve skle s víkem nebo bez, dále vonné svíčky v keramice nebo vonné svíčky v plechové dóze s víkem. Rozhodnout se můžete také pro různé velikosti a tvary vonných svíček.

Správně vybrané vonné svíčky mohou být rovněž vysoce designové. Jako dekorativní doplněk je tak využijete například v obývacím pokoji, kde je mějte na konferenčním stolku nebo komodě. Designové vonné svíčky zkrášlí rovněž váš jídelní stůl v kuchyni či jídelně. Tento dekorativní doplněk se hodí rovněž do pracovny nebo na chodbu. Vonné svíčky naopak raději neumisťujte do místností, kde spíte - tedy do ložnice nebo dětského pokoje.

Vonné svíčky ve skle: Nejoblíbenější doplněk

Co se týče vonných svíček, k nejoblíbenějším patří vonné svíčky ve skle. Stylově působí zvláště vonná svíčka ve skle s korkovým nebo dřevěným víkem. Kromě vonných svíček ve skle se zamilujete také do vonných svíček v plechové dóze s víkem, které se mohou pyšnit nejrůznějšími barvami a vzory.

Vánoční vonné svíčky

Opravdovou specialitou jsou vánoční vonné svíčky, které u vás během svátků vykouzlí jedinečnou atmosféru. Jejich prostřednictvím se ponoříte do doby Vánoc a užijete si se svou rodinou a blízkými opravdu ty nejkrásnější společné chvíle. 

Aby byl váš sváteční domov skutečně dokonalý a čišela z něj hřejivá vůně a podmanivá atmosféra Vánoc, nápomocny vám k tomu budou zvláště vánoční svíčky ve skleněné dóze nebo vánoční svíčky ve skle s víkem. Díky nim se budete moci na maximum ponořit do vánoční atmosféry a vychutnat si tu pravou vánoční pohodu.

jake-svicky-jako-darek-pro-maminku

Sada vonných svíček: Ideální jako dárek

Pokud chcete druhé obdarovat vskutku originálním dárkem, vonnou svíčkou ve skle neuděláte nikdy chybu. Znáte obdarovaného skutečně dobře? V tom případě jej potěšte vonnou svíčkou s jeho nejoblíbenější vůní.

Krásný dárek obsahuje také sada vonných svíček, kterou vykouzlíte úsměv na tváři každému milovníku a každé milovnici vůní. Právě sada vonných svíček představuje skvělý tip na dárek k narozeninám, svátku, Vánocům, Valentýnu, životnímu jubileu nebo třeba Dni matek.

Kromě sady vonných svíček můžete sebe i druhé potěšit také dárkovou sadou vůní. Tato sada kromě vonné svíčky obsahuje například vonný sprej, aroma difuzér s vonnými tyčinkami a dekorativní podnos.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.