Věšáky a háčky patří nejen do koupelny, zajistí pořádek v celém bytě

Kdo z nás by nechtěl mít čistý, útulný a nádherně uklizený domov? Pořádek u vás doma zajistí nejen praktické úložné boxy. Využijte i zdánlivě nenápadné maličkosti, jako jsou věšáky a háčky. Najdou uplatnění v koupelně, ale i v dalších místnostech vašeho domu či bytu.

 

 young-woman-lying-in-bathtub-and-looking-away-PQ5VNTV

 

Věšáky a háčky zajistí pořádek

Ve kterých místnostech jsou pro vás věšáky a háčky nezbytností? Kromě koupelny věšáky a háčky jistě využijete také na toaletě, v předsíni, ložnici nebo dětském pokoji. Díky tomuto malému, ale velmi praktickému doplňku můžete dát sbohem povalujícímu se oblečení. Na věšáky a háčky však zavěsíte také ručníky, ale klidně i fén na vlasy.

Praktické koupelnové doplňky: Chybět vám nesmí háčky na ručníky

Věšáky a háčky jsou doménou každé koupelny. Základním vybavením jsou háčky na ručníky, které mohou mít spoustu podob. Ať už si vyberete háček na ručníky z kovu, plastu či dřeva, upevníte je na koupelnové dlaždičky oboustrannou lepící páskou, přísavkou nebo také navrtáním.

Velmi oblíbené jsou rovněž samostatné háčky na ručníky, které umístíte na horní rám dveří nebo na žebříkové topení. Tyto praktické háčky tak můžete v koupelně zavěšovat dle libosti, navíc vám ušetří spoustu místa.

Tip: Samostatné háčky k zavěšení na horní rám dveří nacházejí oblibu také v dětských pokojích. Zvlášť pokud máte doma teenagera, kterému dělá potíže uklízet si po sobě oblečení, své svršky tak může velmi lehce zavěsit právě na tyto háčky.

62035100_de_03

 

Co dalšího patří do koupelny?

Kromě háčků vám v koupelně nesmí chybět ani věšáky, které ke kachličkám připevníte oboustrannou lepící páskou nebo které rovnou přivrtáte. Vybrat si můžete také věšák, který zavěsíte přímo na dveře. 

Proč by neměl věšák chybět ani ve vaší koupelně? Využijete jej k zavěšení ručníků, županů či pyžam. Nejde však pouze o praktický doplněk, v koupelně plní vysoce dekorativní funkci. Proto dbejte na to, aby svým designem i materiálem ladil také k dalším koupelnovým doplňkům.

Tip: Máte v koupelně dřevěné doplňky? V tom případě si do této místnosti, v níž každý den provádíte osobní hygienu, pořiďte také stojan na ručníky z bambusového dřeva. Tento praktický stojan má tvar žebříku, díky čemuž se z něj ve vaší koupelně stane velmi zajímavá dekorace.

Držák na vysoušeč vlasů: Fén vždy po ruce

Ve své koupelně jistě využijete také praktický držák na vysoušeč vlasů, díky kterému budete mít svůj fén vždy po ruce. Ženy určitě ocení, že některé držáky v sobě mají zabudované i další přídavné úchytky. Můžete tak do nich velmi snadno zavěsit žehličku na vlasy nebo třeba kulmu.

Nástěnné skládací háčky využijete v koupelně i šatní skříni

Máte svůj domov zařízený v ryze moderním stylu? V tom případě u vás doma nesmí chybě nástěnné skládací háčky, které můžete dle libosti složit i rozložit. Uvnitř tohoto praktického a zároveň velmi dekorativního doplňku se skrývá velký a silný háček, který je držen pomocí magnetické síly. Když háček rozložíte, zjistíte, že má velkou nosnost. Udrží oděvy, ručník i župan. 

Právě proto skládací háček využijete nejen v koupelně či na toaletě, chybět by vám neměl ani v šatní skříni, v předsíňové stěně nebo třeba v kuchyni. Pro tento univerzální doplněk budete mít uplatnění také ve své pracovně.

 

interior-of-a-modern-hotel-bathroom-PP893RL

 

Věšáky a háčky do dětského pokoje

Věšáky a háčky nacházejí velké využití také v dětském pokoji. Pokud jste rodiče malých či velkých dětí, jistě budete souhlasit s tím, že je často velmi obtížné udržet v dětském pokoji pořádek. Právě proto vašim ratolestem přijdou vhod věšáky a háčky, které je pořádku velmi rychle naučí.

Tyto praktické doplňky můžete přivrtat nebo přilepit ke stěně. Vsaďte přitom na věšáky či háčky s ryze dětskými prvky. Co říkáte třeba na věšák s motivem dinosaurů?  Pokud si to vaše dítě přeje, můžete pro něj vybrat věšáky či háčky, které lze snadno zavěsit na horní rám dveří. Tento typ věšáků a háčků je však vhodný pro větší děti. Měly by totiž na takto umístěný věšák vždy dosáhnout.

Když nemáte němého sluhu, věšáky a háčky využijete i v ložnici

Máte v ložnici málo místa, a proto už do ní nemůžete umístit němého sluhu, na kterého byste si odkládali oblečení? Nevadí! Tento problém za vás hravě vyřeší praktické věšáky či háčky. Umístěte je na horní rám dveří a máte po starostech!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.