Venkovní osvětlení - jaké vybrat a kam umístit?

Nevíte, jaké venkovní osvětlení zvolit na terasu, balkon nebo zahradu? Poradíme vám, jaká venkovní svítidla vybrat. Také vám dáme tipy na to, kam toto venkovní osvětlení umístit, aby vám sloužilo, jak má.

jake-venkovni-svitidla-na-terasu

Venkovní osvětlení na terasu: Zahradní lucerny i svíčky

Kam s venkovními svítidly? Takové zahradní lucerny a svícny se budou vyjímat zvláště na terase s pergolou. Romantickou atmosféru vykouzlí také v zahradním altánu. S počtem stojacích a závěsných zahradních luceren se svíčkami, ale i solárními lucernami rozhodně nešetřete. Jednotlivé velikosti, barvy a designy luceren mezi sebou zkuste vkusně kombinovat, díky čemuž dosáhnete dokonalého výsledku. Rozsvícené zahradní lucerny se totiž během večerů a nocí postarají o neopakovatelný zážitek.

Jaké další venkovní osvětlení zvolit na terasu? Dekorativní svícny se svíčkami, designové svíčky se skleněnými podložkami nebo vonné svíčky ve skle. Na terase se budou vyjímat rovněž dekorativní solární figurky, které budou v noci svítit příjemným světlem.

Jaké venkovní osvětlení na zahradu? Zapichovací lampy, reflektory i solární figurky

Venkovní svítidla patří také na zahradu. Nejoblíbenějším typem jsou jednoznačně solární zapichovací lampy. Toto venkovní osvětlení, pomocí kterého si perfektně nasvítíte zahradu, když bude venku tma, umístěte nejlépe podél cest, chodníků a chodníčků.

Solární zapichovací lampy umístěte také podél bazénu a venkovního schodiště. Zapíchnout je můžete i libovolně do skalky nebo okrasné zahrady. Máme pro vás spoustu typů solárních zapichovacích lamp, a to například se světlem ve tvaru lucerny, diamantu, koule nebo lampičky.

Pro jaké další osvětlení na zahradu se rozhodnout? Abyste si svou zahradu mohli večer a v noci lépe nasvítit dle svých potřeb, přijde vám vhod také solární zahradní reflektor. Toto venkovní svítidlo využijete například tehdy, když pořádáte s přáteli či rodinou zahradní párty. 

Hledáte naopak venkovní osvětlení na zahradu, které je vysoce dekorativní? V tom případě se rozhodněte pro solární dekorativní figurky a sošky. V okrasné zahradě vynikne například solární dekorativní figurka sovy, želvy, hlemýždě nebo ježka. 

jak-osvetlit-zahradu_1

Tipy, na venkovní osvětlení na balkon

Ptáte se, jaká venkovní svítidla na balkon? Kromě klasického stropního světla svůj balkon zútulněte dekorativním osvětlením. Na zem, na okenní parapet i na odkládací stolky rozestavte vonné svíčky, dekorativní lucerny i svícny. . 

Jaká další venkovní svítidla na balkon? Rozvěsit zde můžete také solární světelné řetězy, na balkonu budou rovněž krásně vypadat závěsné a stojací solární lucerny. Snažte se přitom, aby venkovní osvětlení vašeho balkonu stylově i barevně ladilo s jeho celkovým vybavením. Docílíte tak toho, že balkon bude místem, kde budete rádi trávit svůj volný čas. A to například relaxovat u knížky, popíjet s partnerem kávu nebo uspořádat sešlost s přáteli.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.