Vánoční dekorace, které vytvoří jedinečnou atmosféru

Nedáte dopustit na jedinečnou atmosféru Vánoc? Máme pro vás tipy na vánoční dekorace, díky kterým se budete doma cítit přímo fantasticky. Jakým způsobem si tedy vykouzlíte tu nejzářivější vánoční atmosféru?

jake-vanocni-dekorace-vam-nesmi-chybet

V hlavní roli světlo: Vánoční svícny a lucerny

Prostřednictvím vánočních svícnů a luceren, ale také dalšího vánočního osvětlení vnesete do svého domova sváteční atmosféru opravdu velmi jednoduše. Vánoční svícny a lucerny umístěte na stole, na skříňce, ale i na zemi. A to jak v obývacím pokoji, tak ve vstupní hale či na chodbě.

Kromě vánočních svícnů a luceren můžete při sváteční výzdobě svého domova využít také LED svíčky nebo klasické svíčky s vánoční vůní. Dalším oblíbeným vánočním osvětlením je například svítící vánoční LED koule nebo LED girlanda, které můžete zavěsit třeba do okna.

Sváteční atmosféru podtrhne jedinečná vánoční scéna

Jedinečnou vánoční atmosféru nasáváme všemi smysly. Právě proto do svého svátečně vyzdobeného domova zahrňte jedinečnou vánoční scénu, která vás ohromí množstvím světel, zvuků i pohybů. 

Klasikou mezi těmito vánočními scénami je vánoční betlém, zamilujete si také městské kluziště, vánoční kolotoč, vánoční vesničku, kopec s dětmi na saních nebo vánoční mašinku. Tyto vánoční scény vás jednoznačně dostanou, díky čemuž se stanou nedílnou součástí vašich tradičních Vánoc.

vanocni-vyzdoba-interieru

Vyzdobte svůj domov vánočními figurkami

Jak dále vykouzlit jedinečnou vánoční atmosféru? Ozvláštněte svůj sváteční domov vánočními figurkami. Krásně a decentně vypadají například sobi, sněhuláci, andílci nebo jeleni. Tyto vánoční figurky můžete položit na jídelní stůl, konferenční stolek, komodu či polici samostatně, anebo je nadekorovat spolu s jehličím, šiškami či vánočními baňkami. 

Nezapomeňte ani na vhodný vánoční ubrus

Abyste podtrhli sváteční atmosféru svého domova, zaměřte se také na slavnostně prostřený stůl. Na sváteční tabuli rozhodně patří vánoční ubrus, který stolu dodá skutečně slavnostní ráz. Vašemu domovu budou slušet vánoční ubrusy ve výrazné červené, elegantní bílé, třpytivě zlaté nebo stříbrné barvě, což jsou nejoblíbenější vánoční odstíny. 

Perfektně vypadá také vánoční ubrus se stříbrnou či zlatou nášivkou, dále s motivem hvězd, sobů či sněhových vloček. Vybraný vánoční ubrus následně dolaďte vánočním prostíráním, ubrousky a vánočními dekoracemi. Jedinečnou atmosféru svátečně prostřeného stolu doplní také skleněný podnos se zrcadlem, který můžete dle fantazie doplnit o vánoční ozdoby.

vytvorte-svatecni-atmosferu

Vánoční stromek s ozdobami a třpytivými mašlemi

Krásně ozdobený vánoční stromek je středobodem svátečního domova. Právě proto si dejte na výzdobě vánočního stromečku velmi záležet, protože tato dekorace dokreslí jedinečnou vánoční atmosféru. Jaké ozdoby na vánoční stromky jsou ty nejkrásnější? Jednoznačně zlaté, stříbrné, ale i modré či červené vánoční baňky a koule. Vánoční stromeček vyzdobte rovněž třpytivými mašlemi a LED světelným řetězem.

Vánoční rohožky do interiéru i před vchod

Nejkrásnější svátky v roce si vychutnáte i díky jedinečnému kouzlu vánočních rohožek. Tyto stylové rohožky s motivem Vánoc můžete umístit nejen před vchod, ale také přímo do interiéru. Tato stylová vánoční dekorace zaujme hned u dveří a dodá vašemu domovu jedinečnou sváteční atmosféru.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.