Trpaslíci a další pohádkové dekorace na zahradu

Chcete si zahradu vyzdobit neobvykle a zároveň pohádkově? Umístěte do ní trpaslíky a další pohádkové dekorace! Tyto originální dekorace představují skvělý způsob, jak do okrasné zahrady nebo skalky vnést spoustu kouzla a fantazie. Pokud tedy na svou zahradu hledáte skutečně něco neobvyklého, dáme vám několik tipů na pohádkové dekorace, které vybrat.

Trpaslici-a-dalsi-pohadkove-dekorace-na-zahradu-1

Trpaslíci na zahradu: Zahradní dekorace s dlouhou tradicí

Zahradní trpaslíci různých velikostí, barev, designů a materiálů jsou coby zahradní dekorace oblíbené již po mnoho generací. Kořeny této pohádkové dekorace sahají až do 19. století, kdy poprvé vznikla jako součást německých pohádkových zahrad doplněných o keře, květiny, kameny i jezírka.

Trpaslíci jako zahradní dekorace se od té doby stali velmi populární nejen na evropském kontinentu, ale také v USA. V průběhu 20. století se z nich zrodila klasická dekorace každé okrasné zahrady, trávníku i skalky. Trpaslíci na zahradu jsou samozřejmě oblíbení také v současnosti.

Tato pohádková dekorace k vám na zahradu vpustí svět plný kouzel, fantazie i zábavy. Zahradní trpaslíci jsou tedy originálním a kreativním způsobem, jak oživit každou zahradu. Pořiďte si trpaslíky na zahradu v různých velikostech, barvách a stylech. Podstatné také je, aby byla tato zahradní dekorace vyrobena z kvalitního materiálu, který odolá všem povětrnostním vlivům.

Počet zahradních trpaslíků záleží jenom na vás

Přemýšlíte, pro kolik zahradních trpaslíků se rozhodnout? Jejich přesný počet závisí pouze na vašem vlastním uvážení a samozřejmě také na velikosti vaší zahrady. Zvolit můžete například jednoho obrovského zahradního trpaslíka, který je výrazným prvkem a který bude dominovat vaší okrasné zahradě, skalce nebo trávníku. Pořídit si můžete také hned několik menších trpaslíků, které rovnoměrně umístíte po celé zahradě.

Co se týče výběru trpaslíků jako zahradní dekorace, rozhodně jednejte uváženě. Snažte se o to, aby vaše zahrada působila stylově, kreativně a pohádkově, a nikoliv přeplácaně nebo kýčovitě. Doporučujeme proto, abyste si do své zahrady vybrali jednoho až tři zahradní trpaslíky, které zkuste vkusně zkombinovat s květinami, keři, kameny, lampami a ostatními zahradními dekoracemi.

Na která místa umístit zahradní trpaslíky?

Trpaslici-a-dalsi-pohadkove-dekorace-na-zahradu-2

Trpaslíci jsou zahradní dekorací, která by měla být v okrasné zahradě, skalce či trávníku umístěna tak, aby vynikla a aby na sebe přitahovala pozornost. Proto je velmi důležité, kam přesně zahradní trpaslíky ve své zahradě umístíte.

Zahradní trpaslíky můžete dát například vedle stromů a keřů, mezi květinové záhony nebo podél zahradních cest a cestiček. Trpaslíci vzbuzují nádherný dojem právě mezi rostlinami, stromy a keři - tato kombinace v zahradě vytváří přírodní a harmonický vzhled.

Trpaslíkům to bude slušet také u zahradního jezírka nebo fontány, díky čemuž u vás na zahradě vznikne doslova jedinečný svět fantazie a kouzel. Zahradní trpaslíky se rovněž nemusíte bát umístit poblíž vašeho venkovního posezení nebo terasy, kde vykouzlíte doslova pohádkovou atmosféru.

Jak kombinovat trpaslíky s dalšími zahradními dekoracemi

Přemýšlíte nad tím, jak zkombinovat trpaslíky s dalšími zahradními dekoracemi, aby vaše okrasná zahrada nebo skalka nepůsobily příliš kýčovitě nebo přeplácaně?  Zahradní trpaslíci vypadají perfektně zvláště s kamennými či dřevěnými dekoracemi. Jde zejména o sochy, lavičky nebo fontány. 

Zahradní trpaslíky zkuste kombinovat také s designovým zahradním osvětlením. K trpaslíkům ladí zejména LED lampy, což vaší zahradě zvláště v noci dodá dechberoucí kouzlo. Zahradní trpaslíky můžete kombinovat také s designovými zahradními květináči, které jsou vyrobené nejlépe z keramiky, dřeva nebo imitace kamene. 

Myslete na to, že kombinování zahradních trpaslíků s ostatními zahradními dekoracemi by mělo být velmi decentní a vyvážené. Všechny dekorace by se měly navzájem doplňovat a ve výsledku by měla vaše zahrada působit příjemně a harmonicky.

Tipy na další pohádkové dekorace na zahradu

Trpaslici-a-dalsi-pohadkove-dekorace-na-zahradu-3

Kromě trpaslíků můžete na zahradu umístit i spoustu dalších pohádkových dekorací. K nejoblíbenějším patří skřítci, elfové, víly nebo mluvící pařezy. Do okrasné zahrady, a to nejlépe hned vedle zahradního jezírka, můžete umístit také sochu vodníka.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.