Svícny - osvědčený způsob, který vytvoří jedinečnou atmosféru

Jednoduché i několikaramenné svícny jsou krásnou bytovou dekorací. Když si v nich zapálíte svíčky, váš domov se rozzáří a vznikne v něm hřejivá a velmi útulná atmosféra. Pro jaké svícny se rozhodnout a kam je umístit, abyste si díky nim jedinečně užili všední i sváteční dny?

jake-svicny-pro-darek

Svícny, které zapadnou do vašeho domova

Svícny patří ke stylovým dekoracím, kterými si můžete zkrášlit svůj dům či byt. Na výběr máte z nejrůznějších barev, materiálů, provedení, velikostí i designů svícnů. Před nákupem konkrétního svícnu rozhodně zvažte, zda bude dokonale ladit s vybavením vašeho domova i s ostatními bytovými doplňky.

Jaké svícny ve vašem domově vytvoří opravdu jedinečnou atmosféru? Jsou to zejména svícny kovové i skleněné různých barev a velikostí. Vybrat si můžete například jednoduché svícny určené na jednu svíčku nebo svícny složené či víceramenné, do kterých umístíte svíček hned několik. Svůj domov si můžete rovněž vybavit svícny na čajové svíčky, vonné svíčky i na klasické dlouhé svíčky.

Pokud vybíráte svícen, záleží nejen na jeho designu. Abyste mohli tento bytový doplněk opravdu bezpečně používat, ujistěte se, že je vyrobený z nehořlavých materiálů. Svícen se zapálenými svíčkami navíc nikdy nenechávejte bez dozoru.

jake-svicny-do-mistnosti

Tipy, kam umístit svícny, aby jim to slušelo

Svícny ozdobí váš domov nejen o Vánocích a Velikonocích. Kam tedy umístit svícny, aby jim to slušelo po celý rok? Svícny vytvoří romantickou atmosféru zvláště v obývacím pokoji. Umístěte je na konferenční stolek, na komodu i na zem. Pokud toužíte po romantické večeři při svíčkách, svícen vám v průběhu roku nesmí chybět ani v jídelně či v kuchyni na jídelním stole. Při výběru svícnu na jídelní stůl není od věci zvážit také velikost této dekorace. Svícen by vám totiž neměl bránit ve výhledu na vaše spolustolovníky.

Jste-li romantické duše, svícny různých typů si vybavte také svou ložnici. Zde se budou svícny vyjímat zvláště na komodě, polici nebo nočním stolku. Jako stylový doplněk udělá svícen spoustu parády také na chodbě či ve vstupní hale, oživit s ním můžete také okenní parapety.

jake-svicny-do-domova

Vánoční svícny i velikonoční svícny: Svůj domov vyzdobte tematicky

Některé druhy svícnů nemusí váš domov zdobit celých 365 dnů v roce. Interiér svého domu či bytu si můžete zkrášlit také speciálními svícny - ať už jde o vánoční svícny, nebo velikonoční svícny

Vánočním svícnům, které jsou velmi ozdobné, dominují zvláště sváteční zlaté, stříbrné nebo červené barvy. Vánočně prostřenou tabuli přitom můžete ozdobit vánočním svícnem na jednu svíčku. Ještě lépe se rozhodněte pro adventní svícen určený pro čtyři svíčky, který nechte jen tak nebo dozdobte přírodninami, baňkami a jinými vánočními ozdobami.

Pomocí svícnů vytvoříte doma jedinečnou atmosféru také na Velikonoce. V tomto případě velikonočním svícnům sluší svěží odstíny zelené a bílé barvy, které jsou oživené o zlatou, černou, ale také o přírodní materiály nebo transparentní sklo. Velikonoční svícny nezapomeňte doplnit například o svíčky s motivem květin nebo o vonné svíčky inspirovanými vůněmi jarní přírody.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.