Stylové dekorace na poličku 2023

Přemýšlíte, co dát na poličku? Vsaďte na stylové dekorace, díky kterým bude váš domov ještě krásnější. Představíme vám stylové dekorace na poličku 2023, které jsou aktuálně trendy a které se rozhodně vyplatí pořídit.

jak-stylove-dekorovat-policku

Tipy na stylové dekorace na poličku pro rok 2023

Dekorování polic stylovými doplňky je báječným způsobem, jak zútulnit svůj domov. Otevřené police v obývacím pokoji, ložnici, dětském pokoji nebo pracovně můžete vyzdobit opravdu různými způsoby. Jaké dekorace na poličku zvolíte, nemusí záležet pouze na vašem osobním vkusu.

Zkuste se jednoduše řídit tím, co je aktuálně v kurzu. Jaké stylové dekorace na poličku 2023 tedy mohou ozvláštnit váš domov? Máme pro vás jejich přehled, který rozhodně stojí za inspiraci.

Dekorativní přesýpací hodiny

Toužíte skutečně po neotřelé dekoraci na poličku? Zvolte dekorativní přesýpací hodiny, jejichž dominantním materiálem je mangové dřevo, kov, sklo a písek. Tato stylová dekorace na poličku zaujme na první pohled a zároveň nikdy neomrzí.

Fotorámečky různých velikostí

Ke stylovým dekoracím na poličku 2023 nepochybně patří také fotorámečky různých velikostí, které mezi sebou zkuste vkusně kombinovat. Trendy jsou v současné době zvláště fotorámečky s rámem v neutrálních barvách, a to zejména černé, bílé, hnědé a v přírodním dřevu. Vložit fotky svých blízkých můžete rovněž do stylových fotorámečků se zlatým či stříbrným rámem.

Dekorativní sošky a figurky

Ani v roce 2023 vám nesmějí na poličkách chybět také dekorativní sošky a figurky. Ke stylovým dekoracím na poličku 2023 patří zejména kovové dekorativní sošky a dřevěné dekorativní sošky. Rozhodnout se můžete také pro dekorativní figurky, které imitují kámen. Dekorativní sošky a figurky volte v letošním roce nejlépe v neutrálních barvách, jako je černá, šedá, béžová, hnědá nebo bílá. Sluší jim rovněž zlatá, bronzová nebo stříbrná.

jaka-dekorace-na-policku

Svícny, svíčky a lucerny

Pokud si chcete poličky v obývacím pokoji, ložnici nebo v pracovně zařídit opravdu stylově, vybavte je také vkusnými svícny, svíčkami i lucernami. Trendy materiálem svícnů a luceren je v roce 2023 zejména černý kov, bílý kov, zlatý kov, ratan, bambus, dřevo nebo vodní hyacint

Vázy, džbány a jiné dekorativní nádoby

Jaké další stylové dekorace na poličku 2023 stojí za to pořídit? Rozhodně se jedná o vázy, džbány a jiné dekorativní nádoby, které jsou vyrobené nejen ze skla, ale především z keramiky. Právě keramické vázy a džbány různých velikostí, tvarů, designů a barev patří k velkým trendům roku 2023. Oživit je můžete třeba sušenými květinami, perfektně vám ozdobí poličku i samy o sobě.

Dekorativní umělé rostliny, které vypadají jako živé

K dalším stylovým dekoracím na poličku 2023 jednoznačně patří dekorativní umělé rostliny, které vypadají jako živé. Rozhodněte se pro umělé pokojovky v dekorativních květináčích, které mají neutrální barvy nebo jsou vyrobené z přírodních materiálů jako dřevo, ratan či vodní hyacint. Jakými umělými rostlinami police dekorovat? Rozhodnout se můžete třeba pro sadu sukulentů nebo pro dokonalou imitaci převislých pokojovek.

jake-stylove-dekorace-na-policku

Další nápady, jak stylově dekorovat poličku

✔ Stylové dekorace na poličku 2023 mezi sebou vrstvěte. Hrajte si s jejich velikostmi, materiály, vzory a barvami. Snažte se při tom, aby k sobě jednotlivé dekorace dokonale ladily.

✔ Nezapomínejte na to, že méně je někdy více. S dekoracemi na poličku to tedy příliš nepřehánějte, aby police ve výsledku nepůsobila spíše přeplácaně.

✔ Kromě umělých květin police vybavte také živými pokojovými rostlinami. Jako stylová dekorace na poličku se budou vyjímat zvláště převislé pokojovky. A to například zelenec, filodendron, ledviník, břečťan nebo potos. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.