Různé židle u stolu - stylový nápad!

Napadlo vás někdy kombinovat různé židle u jídelního stolu? Rozhodně jde o stylový nápad! Pokud různé židle u stolu opravdu dobře pojmete, výsledek bude stát rozhodně za to. Jak tedy na to, aby vše vypadalo skutečně dokonale?

jidelni-zidle-ruznych-barev

Jídelní židle různých barev, materiálů a designů vytvoří originální jídelnu

Chcete, aby vaše kuchyň nebo jídelna působily již na první pohled originálně? Vsaďte na trik bytových designérů a pořiďte si k jídelnímu stolu jídelní židle různých barev, materiálů i designů.

Tento trik dodá vašemu interiéru originální vzhled, který nikdy nevyjde z módy. Míchání a vzájemné ladění židlí do kuchyně vypadá jednoduše, ale má několik zásad, kterých se vyplatí držet. Jakým způsobem tedy postupovat?

Vyberte si jeden model, ale měňte barvy

Jak kombinovat různé židle u stolu? Můžete postupovat tak, že si vyberete jeden model jídelní židle a budete mezi sebou kombinovat jeho různé barvy. Ovšem, co když nabídka této židle do kuchyně je v různých barevných odstínech omezená? Rozhodně to nevadí. Židle do kuchyně zkuste ozvláštnit různě barevnými podsedáky na židli nebo potahy na židli.

Vsaďte na stejnou barvu a kombinaci různých stylů  a materiálů židlí

Jídelní židle můžete mezi sebou u jídelního stolu kombinovat i jiným způsobem. Vyberte si jednu barvu židlí - například barvu přírodního dřeva, černou barvu nebo bílou barvu. Ve vybrané barvě mezi sebou kombinuje více stylů jídelních židlí, které budou vynikat různým tvarem, designem i materiálem. 

I když v tomto případě pracujete se stejnou paletou barev, právě odlišné tvary, designy a materiály jídelních židlí vnesou do vaší jídelny či kuchyně punc originality. Z této kombinace bude zkrátka vyzařovat teplo a osobitost. Jak se vám tento nápad líbí?

barevne-zidle-u-stolu

Při kombinování židlí do kuchyně se zkuste řídit i pravidlem dvou

Další možností, jak mezi sebou vkusně míchat jídelní židle, je takzvané pravidlo dvou. Co to znamená? Židle do kuchyně mezi sebou kombinujte vždy po dvojicích. U jídelního stolu tedy budete mít vždy dvě stejné židle shodné barvy, stylu či materiálu.

Pravidlo dvou zkuste uplatnit i v případě potahů na židli nebo podsedáků na židli. Klidně si můžete pořídit navlas stejné jídelní židle a pravidlo dvou na nich aplikovat právě s pomocí potahů či podsedáků.

Vaší kuchyni budou slušet i smíšené jídelní židle z jednoho materiálu

Pokud chcete být skutečně originální, pořiďte si do své kuchyně mix jídelních židlí z jednoho materiálu. V tomto případě vsaďte nejlépe na celodřevěné židle. Tyto židle mohou mít různou barvu i design, snažte se ovšem o to, aby měly podobné rozměry a výškově i šířkově se k sobě hodily. Pokud budou mít společné rysy jako podobnou výšku opěradla či podobnou šířku sedátka, budou se vám mezi sebou velmi dobře kombinovat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.