Rohožka - ideální doplněk před vchodové dveře do bytu

Rohožka je ideálním doplňkem před vchodové dveře do bytu. Je vysoce funkční a zároveň velmi atraktivní. Podle čeho se při jejím výběru rozhodovat, aby vám sloužila, jak má, a zároveň vám dělala radost svým designem?

jaka-rohozka-je-idealnim-doplnkem-pred-dvere

Rohožka: Praktický doplněk, který vás přivítá

Venkovní rohožka, která se dává před vchodové dveře do bytu, je velmi užitečným pomocníkem. Slouží k očištění bot od prachu, bláta, jiných nečistot a vlhkosti, které by se jinak mohly z vaší obuvi dostat dovnitř vašeho bytu. Praktická rohožka vás tak ušetří od zbytečného uklízení uvnitř bytu. Jestliže nebudete rohožku překračovat, tato pomůcka dokáže zachytit až osmdesát procent všech nečistot.

Rohožka není pouze praktická, při vstupu do bytu vás zároveň příjemně přivítá svým designem. Tento doplněk rozhodně nemusí být nudný. Přinášíme proto tipy, jak vybrat kvalitní, designovou a funkční rohožku před dveře bytu, se kterou budete více než spokojeni.

Na materiálu rohožky před dveře záleží

Pokud vybíráte rohožku před dveře, zaměřte se v prvé řadě na to, aby byla vyrobena opravdu z odolného materiálu, který vydrží. Před dveře se hodí zvláště rohožky vyrobené z PVC, polyesteru, polypropylenu. Velmi spokojeni budete také s rohožkami z kokosového vlákna nebo s rohožkami z odolného textilu. Před vchodovými dveřmi se bude rovněž vyjímat rohožka z kombinace pryže (gumy) a kokosového vlákna.

Každý z materiálů rohožky před vchodové dveře má své pro a proti a zároveň působí odlišným estetickým dojmem. Vyberte si proto rohožku z takového materiálu, který je podle vás nejpřijatelnější.

Zajistěte, aby měla rohožka spodní protiskluz

Rohožka před vchodové dveře do bytu musí být nejen odolná, ale také stabilní. Při čištění obuvi od nečistot by vám tak na ní nemělo hrozit podklouznutí. Proto se při výběru nové rohožky zaměřte na to, aby disponovala spodní protiskluzovou stranou nebo měla spodní stranu pogumovanou.

jaka-rohozka-pred-dvere-je-nejlepsi

Co je důležité? Rozměry rohožky před dveře

Při výběru rohožky před dveře berte v potaz také její rozměry. Je důležité zvolit opravdu rohožku té správné velikosti, proto prostor před dveřmi před nákupem změrte. Také si ujasněte, zda chcete, aby rohožka pokrývala celý prostor před dveřmi nebo pouze jeho část.

Pro jaké rozměry rohožky před vchodové dveře do bytu se můžete například rozhodnout?  45 x 75 centimetrů, 40 x 60 centimetrů, 45 x 70 centimetrů nebo 60 x 80 centimetrů. V tomto ohledu můžete rovněž vybírat nejen obdélníkové rohožky. Před vchodovými dveřmi do bytu stylově vypadá také půlkruhová rohožka.

Design a barva rohožky vás zaujmou na první pohled

Hlavním úkolem rohožek je čištění obuvi. Tento praktický doplněk má i reprezentativní funkci. Zvlášť, máte-li rohožku umístěnou před vchodem do bytu, na jejím celkovém vzhledu a designu si dejte velmi záležet. Tento doplněk by vás měl totiž reprezentovat a po každé příjemně zaujmout na první pohled.

Rohožka před vchodovými dveřmi tedy nemusí být pouze jednobarevná. Krásně vypadá rohožka s geometrickými tvary, ornamenty, nápisy nebo rovnou obrázky. Není od věci, když bude celkový design rohožky plně vystihovat vaši domácnost. 

Vyberte si rohožku před dveře té nejvyšší kvality

Pokud vybíráte novou rohožku před dveře, vyplatí se vám investovat do kvality a pořídit si tento praktický doplněk od renomovaného výrobce, který vám vydrží spoustu let. Jestliže se rozhodnete pro opravdu kvalitní rohožku, budete mít jistotu, že se tento doplněk brzy neopotřebí či nerozpadne, a vy tak nebudete muset kupovat nový. 

Na co nezapomenout? Na pravidelnou údržbu rohožky

Aby vám rohožka sloužila k vaší spokojenosti dlouhé roky, měli byste ji pravidelně udržovat. Jestliže jste si před vchod do domu dali rohožku z kvalitního materiálu, který je odolný vůči nečistotám a vlhkosti, stačí tuto rohožku několikrát do týdne vyklepat nebo případně vysát vysavačem.

A co mokré čištění rohožky? Zda čistit rohožku nasucho, ale také vodou či saponátem zjistíte konkrétně v pokynech výrobce. Pokud se tedy chcete o rohožku správně starat, těmito pokyny se skálopevně držte.

jaka-vanocni-rohozka-pred-dvere-je-nejkrasnejsi

Vánoční rohožka - skvělé řešení na svátky

Se začátkem adventu vyzkoušejte před vchodovými dveřmi do bytu milé zpříjemnění. Klasickou rohožku nahraďte vánoční rohožkou, která dokonale navodí sváteční atmosféru i před vstupem do vašeho bytu.

Také vánoční rohožky před dveře vybírejte z odolných a velmi kvalitních materiálů (například z pryže a kokosového vlákna). Tímto způsobem zajistíte, že vám vánoční rohožka vydrží hned několik vánočních sezon. Co se designu týče, rozhodnout se můžete pro vánoční rohožku jednoduchou i výrazně zdobenou. Není od věci, když bude stylově a barevně ladit s vánočním věncem na vchodových dveřích.

Jak může vánoční rohožka před vchodové dveře do bytu vypadat? Obsahuje například vánoční popisy, vánoční citáty, ale také ryze vánoční obrázky. Kromě vánoční rohožky můžete před vchodové dveře položit také tematickou zimní rohožku, která vám bude při vstupu do bytu dělat radost celé zimní období.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.