Retro chlebovka rozzáří každou kuchyni: Proč si ji pořídit?

chef-cutting-fresh-italian-bread-WV62X7T

 

Retro chlebovka patří ke stále oblíbenějším kuchyňským doplňkům. Proč by měla stát na kuchyňské lince i vám? Oceníte nejen její praktickou funkci, díky které vydrží pečivo déle čerstvé. Retro chlebovka má zejména originální design, kterým dokáže rozzářit každou kuchyni.

 

Retro chlebovka jako originální prvek interiéru

Chlebovka, kterou si pořídíte do své kuchyně, nemusí vůbec působit nudným dojmem. A to v případě, pokud si vyberete retro chlebovku, která vyniká atraktivním designem a moderními barvami. S retro chlebovkou budete spokojeni hned na dvakrát. Poslouží vám ke svému základnímu účelu, kterým je uskladnění pečiva. Ve druhém případě se z ní stane velmi zajímavý prvek vašeho interiéru. Z jakých dalších důvodů by měla retro chlebovka patřit také do vaší kuchyně?

 

29959_1

 

Retro chlebovka se neokouká

Retro chlebovka má velmi zajímavý design, který se vám rozhodně neokouká. Tento typ kovové chlebovky nemá pouze zajímavý tvar. Potěší vás i svými barvami. Nemusíte sáhnout pouze po bílé retro chlebovce. Vaši kuchyň rozzáří také kovové chlebovky v tyrkysové, modré, žluté, zelené, šedé nebo červené barvě. Retro chlebovka vypadá stylově nejen v jednotné barvě. Lidé si oblíbili také retro chlebovky s moderním potiskem.

 

Retro chlebovka je k dostání v mnoha verzích

Vaši kuchyňskou linku může zdobit také několik verzí retro chlebovky. Vaše retro chlebovka může být celokovová s odklopnou přední částí. Toto řešení zajistí, že budete mít k pečivu velmi snadný přístup. Když si z retro chlebovky vezmete svou celozrnnou housku, stačí odklopná dvířka opět rychle zavřít. Uskladněné pečivo tak vůbec neutrpí na újmě.

Velmi oblíbená je rovněž kovová retro chlebovka, jejíž vrchní díl tvoří dřevěná (zpravidla bambusová) deska. Právě na této desce si můžete nakrájet a namazat své oblíbené pečivo, které před tím vyjmete z retro chlebovky.

 

Retro chlebovka patří k nejdůležitějším prvkům kuchyně

Nejen estetická funkce. Retro chlebovka je v kuchyni důležitá i z ryze praktických důvodů. Tento designový kuchyňský doplněk, který máte stále na očích, vám poskytuje hned několik praktických předností.

Retro chlebovka slouží primárně k uskladnění chleba a dalších druhů pečiva. Toto pečivo ochrání před osycháním. V retro plechovce však dochází k dostatečné cirkulaci vzduchu, díky čemuž uskladněné pečivo nepodlehne plísni, ani nezvlhne. Pokud navíc máte chuť na pečivo, není nic snazšího, než si pro něj sáhnout do retro chlebovky. Tento kuchyňský doplněk zaručuje, že budete mít svůj oblíbený chleba či celozrnné housky vždy po ruce.

 

Retro chlebovku zkombinujete s dalšími kuchyňskými doplňky

Retro chlebovka patří k velmi výrazným prvkům, kterými můžete doplnit svou kuchyňskou linku. Dejte ovšem pozor na to, aby vaše kuchyň působila jednotným dojmem. S retro chlebovkou se proto snažte sladit také ostatní kuchyňské doplňky. 

Tyto doplňky by tedy měly být v jednotném (retro) stylu i ve shodné barvě. Ideálně sáhněte po výrobcích ze stejné kolekce nebo od stejné značky. V opačném případě by vaše kuchyň mohla vypadat příliš nesourodě až divoce.

 

43889_2

 

S čím retro chlebovku konkrétně sladit?

V každém případě by retro chlebovka neměla být jediným prvkem, který se nachází na kuchyňské lince. Není tedy od věci, když v blízkosti chlebovky umístíte kuchyňské doplňky ve shodném stylu a barvě. Jaké máte možnosti?

Retro chlebovku zkuste sladit například s retro máslenkou, s plechovkami na kávu, čaj a cukr, s retro rychlovaznou konvicí, retro toastovačem či topinkovačem nebo nádobami na skladování potravin. S vaší retro chlebovkou mohou ladit také kuchyňské utěrky a rukavice, květináče s bylinkami, dávkovač na mycí prostředek nebo stojan na nože. Možností, jak mezi sebou jednotlivé kuchyňské doplňky kombinovat, máte zkrátka spousty. Je jenom na vás a na vašem vkusu, jak se k této výzvě postavíte.

 

Tip: Máte propojenou kuchyň s obývacím pokojem? V tom případě obě tyto místnosti svého domu či bytu slaďte do jedné barvy, a to zejména pomocí chytře vybraných doplňků. Pokud si tedy vybíráte novou retro chlebovku, měli byste si ji pořídit v téže barvě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.