Připravte svůj balkon na jaro

Milujete jaro? Abyste si toto roční období co nejvíc užili, oblečte svůj balkon do jarního hávu. A to pomocí vhodných doplňků a dekorací. Pro inspiraci vám přinášíme spoustu nápadů, díky kterým si i vy vytvoříte jedinečný jarní balkon. Co v něm nesmí rozhodně chybět?

jaro-na-balkone

Příjemné posezení, kde budete pravidelně relaxovat

Chcete si na svém balkonu užít opravdové jaro? V prvé řadě si na něm vytvořte útulný koutek, ve kterém budete pravidelně sedávat, číst si knížku a hřejivé příjemné sluneční paprsky. Jakým způsobem jarní posezení na balkonu vytvořit? 

Pomocí odkládacího stolku, lavičky nebo několika kusů zahradních židlí. Aby se vám příjemně sedělo, lavičku či židle vybavte měkkými podsedáky, dekorativními polštáři a dekami. A to nejlépe v pastelových barvách nebo v květinových motivech, které jsou pro jaro jako dělané.

Tip: Chcete zažít na svém balkoně tu pravou jarní pohodu? Doplňte jej také závěsným houpacím křeslem, na kterém budete moci nerušeně relaxovat.

Nezapomeňte ani na gril

Dáváte si na svém balkonu také něco rádi na zub? Kromě klasických snídaní či večeří si zkuste ugrilovat i nějakou voňavou dobrotu. Právě proto se vyplatí, když si na svůj balkon pořídíte gril menších rozměrů i s příslušenstvím. Vynikající grilovaný steak a grilovanou zeleninu si tak na balkoně během vlahých jarních měsíců připravíte, kdykoliv budete mít chuť.

Vybavte na jaře svůj balkon skládacím nábytkem

Svůj jarní balkon se snažte zútulnit vkusně a zároveň prakticky. Jelikož bývá na balkoně málo místa, není od věci, když si na něj pořídíte skládací odkládací stolek i skládací židle. Praktický je rovněž závěsný odkládací stolek, který jednoduše zavěsíte na balkonové zábradlí. 

K čemu je tento balkonový nábytek, který šetří místo, během jarních měsíců dobrý? Když stolek a židle složíte a dáte je bokem, vznikne vám na balkoně nový prostor, na kterém budete moci na jaře sázet a přesazovat rostliny a věnovat se i dalším zahradním pracím.

pripravte-balkon-na-jaro

Co nesmí chybět? Květiny, bylinky a sazenice v truhlících

Jarní balkon by měl být doslova rájem zeleně. Oživte jej kvetoucími květinami v dekorativních nádobách nebo v závěsných květináčích. Na jarním balkoně však můžete pěstovat také voňavé bylinky nebo sazenice užitkových rostlin. Květiny by měly být na balkoně zkrátka všude. Díky tomu vám vznikne pravý jarní ráj.

Aby se vám vaše zahradnické úsilí opravdu vyplatilo, pořiďte si rovněž balkonový miniskleník, který je určený na semenáčky a mladé rostliny. Miniskleník umístěte ideálně do jednoho z rohů balkonu, kde budete mít rovněž menší koutek se zahradnickým náčiním a potřebami.

Oživte svůj balkon jarními doplňky

Co dále dělat, aby váš balkon působil svěžím jarním dojmem? Ozvláštněte jej doplňky ve výrazných jarních barvách. Kromě módní tyrkysové, žluté či starorůžové zvolte také doplňky v tlumených pastelových tónech.

Čím konkrétně svůj jarní balkon doplnit? Například lucernami, plechovými vázami a konvičkami nebo keramickými dekoracemi. Velmi pěkně vypadá, když svůj balkon oživíte koberečkem ve výraznějších barvách nebo módními jutovými taburetkami.

Praktické jarní vybavení balkonu: Sušák na prádlo

Hřejivé jarní paprsky přímo vybízejí k tomu, abychom vyprané prádlo sušili na čerstvém vzduchu. Právě proto není od věci, když svůj balkon vybavíte rovněž skládacím sušákem na prádlo. Poté, co na něm prádlo uschne, stačí tento praktický kousek složit a schovat do té doby, než jej budete zase potřebovat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.