Připravte se na grilovací sezónu: Nezbytné doplňky

Těšíte se na grilovací sezónu? Aby byla dokonalá a vy si ji užili plnými doušky, na její příchod se vyplatí již předem připravit. Zajímá vás, co vše na novou grilovací sezónu potřebujete? Máme pro vás tipy hned na několik doplňků, které vám během grilovacích posezení nebo párty rozhodně přijdou vhod.

nezbytne-doplnky-na-grilovaci-sezonu

Grilovací náčiní: Bez něj ani ránu

Základem každého grilování je správné grilovací náčiní. Ať už si budete chtít ugrilovat poctivý steak, plátek kuřecího masa, chutnou klobásu nebo několik druhů zeleniny, pořiďte si na grilování tu správnou výbavu.

Nejoblíbenějším a nejpoužívanějším grilovacím náčiním jsou rozhodně grilovací kleště. Vhod vám přijde také grilovací vidlička, grilovací mašlovačka, grilovací lopatka či grilovací obracečka. K nanášení marinády do masa se vám bude hodit také grilovací pipeta. 

Grilovací náčiní si můžete pořídit nejen samostatně po jednotlivých kouscích. Vybavte se rovnou grilovací sadou, která je nejen funkční a kvalitní, ale také stylově jednotná. Díky ní se na grilovací párty stanete opravdovými mistry.

Vybavte se kvalitním grilem

Bez čeho se neobejdete během grilovacích posezení nebo grilovacích párty? Rozhodně bez kvalitního grilu na dřevěné uhlí, na kterém si připravíte opravdové kulinářské dobroty. Zvolte si zahradní gril na dřevěné uhlí, který je přenosný a který disponuje závěsným kovovým roštem, který můžete případně nastavit dle potřeby.

Velmi oblíbené jsou například kotlíkového kulaté zahradní grily s poklopem a bez něj. Pořídit si můžete také zahradní gril obdélníkového tvaru, který se může pochlubit odkládací plochou po stranách. A co když budete mít chuť “pouze” na opečené špekáčky? V tom případě vám na zahradě nesmí chybět také litinové ohniště. 

prakticke-grilovaci-nacini

Praktické grilovací doplňky: Grilovací rošty a grilovací jehly

Pokud chcete, aby bylo vaše grilování během teplých jarních a letních měsíců skutečně dokonalé, přijdou vám vhod také další grilovací doplňky. Jde zejména o grilovací rošty, které jsou skvělé na grilování ryb, zeleniny, ale i plátků masa nebo burgerů. Grilovací rošty jsou z obou stran opatřeny mřížkami a mají rukojeť, díky které grilovaný pokrm opravdu dle potřeby snadno otočíte.

Kromě grilovacích roštů si zamilujete grilovací jehly, které jsou bezkonkurenční na přípravu grilovaných špízů. Stačí na ně tedy napíchat kousky namarinovaného masa a zeleniny a poté dát na gril. Výsledek bude více než dokonalý!

Co nesmí chybět? Kartáč na gril a obal na gril

Po každé grilovací sešlosti nebo grilovací párty by měl následovat také úklid. Pokud se tedy připravujete na novou grilovací sezónu, ve vaší výbavě by neměl chybět také kartáč na gril a obal na gril. 

Kartáč na gril je šikovným pomocníkem, pomocí kterého zbavíte grilovací rošt mastnoty a zaschlých zbytků potravin. Zahradní gril však kartáčem čistěte až po té, co rošt vychladne. Na závěr očištěný rost omyjte měkkým hadříkem namočeným v teplé jarové vodě a následně jej dočistěte čistou vodou.

Na gril, který je čistý a suchý, navlékněte obal na gril. Tato pomůcka prodlužuje životnost grilu. Chrání jej totiž před vlhkostí, špínou a prachem. Tak, jako se váš gril stará o vaše žaludky, byste se proto měli po každém grilování starat i vy o něj.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.