Podzimní metamorfóza obýváku

Každé roční období s sebou přináší jinou atmosféru. Když se na podzim ochladí a začne častěji pršet, více času budete trávit ve svém domově, a to zejména v obývacím pokoji. Abyste se doma cítili útulně, přidejte do svého obýváku více hřejivých barev. A nejen to. Přinášíme vám inspiraci na vkusnou podzimní proměnu vašeho obývacího pokoje.

Proměna obývacího pokoje: Zaměřeno na doplňky a textil

stylovy-obyvak-v-panelaku

Máte moderní obývák nebo obývací pokoj zařízený v klasickém či skandinávském stylu? V každém případě může tato místnost, v níž během chladných měsíců trávíte spoustu volného času, projít příjemnou podzimní metamorfózou. Aby váš obývací pokoj v paneláku či domě změnil celkovou vizáž, nemusíte hned měnit původní nábytek za nový. 

Zaměřte se naopak na dekorační doplňky a bytový textil, díky kterým váš obývací pokoj na podzim dokonale prokoukne. Máme pro vás spoustu podzimní inspirace, která zaručí, že se pro vás obývák stane nejoblíbenějším místem vašeho domova.

V hlavní roli podzimní barvy

Nechte podzim, aby vešel do vašeho domova pomocí barev. Inspirujte se teplými podzimními barvami, kterými můžete oživit zejména váš obývací pokoj. Aby měl podzim své kouzlo i u vás doma, sáhněte po bytových dekoracích a textilu v těchto barvách:

  • Žlutá - Vhodná je zejména žlutá v tlumených odstínech. Váš domov doslova prozzáří medově žlutá nebo okrová.
  • Oranžová - Vyzařuje radost a navozuje pocit tepla. V této barvě svůj moderní obývací pokoj oživte spíše menšími dekoracemi v sytějších odstínech.
  • Hnědá - Použijte sytě hnědou na textilie. Příjemný pocit pohody a tepla vašemu podzimnímu obýváku dodá i čisté dřevo.
  • Červená v barvě pozdního ovoce - Tato barva oživí váš obývák příjemným podzimním akcentem.

Dodejte polštáře a deky s výraznou texturou

Chcete se ve svém obývacím pokoji na podzim cítit opravdu útulně a zároveň si přejete, aby z něj vyzařoval hřejivý pocit? Inspirujte se obývacím pokojem ve skandinávském stylu a tento středobod svého domova oživte dekoračními polštáři, přehozy, dekami či koberci s výraznými až hrubými texturami. 

podzimni-obyvak

Ať už tyto doplňky budou pletené či háčkované, váš moderní obývák se díky nim stane doslova přepychovým útočištěm. Polštáře a přehozy přitom patří na pohovku. Nový koberec ideálně pod konferenční stolek. Ve vašem podzimním obývacím pokoji se bude rovněž vyjímat taburet, podnožka či puff s pletenou texturou.

Tip: Chcete se na podzim opravdu zahřát? Skandinávský styl myslí v případě podzimně laděného obývacího pokoje i na další teplé textilie. Pořiďte si do svého moderního obýváku například koberce vyrobené z vlny nebo originál či imitaci ovčí kůže, která vám poslouží coby přehoz.

Sáhněte po celodřevěných doplňcích

Pro obývací pokoj ve skandinávském stylu, který prochází podzimní metamorfózou, jsou tím pravým také celodřevěné doplňky. Čisté dřevo je samo o sobě velmi originálním bytovým doplňkem, ať už v podobě konferenčního stolku, svícnu či podložky pod květiny. Hřejivý dojem ve vašem obýváku vytvoří také dekorační podložky či dekorační květináče pletené z juty.

Tip: V rámci současného skandinávského stylu vám v případě bytového vybavení a doplňků přijde vhod také kombinace kovových a dřevěných prvků. I ve svém podzimním obývací pokoji tak můžete využít originální osvětlení, lucernu, konferenční stolek, nástěnné zrcadlo, nástěnné hodiny nebo dekorativní police tvořené právě touto kombinací.

Nezapomeňte na vonné svíčky, podzimní plody a stylový věnec

Abyste se ve svém podzimně laděném obývacím pokoji cítili opravdu dobře, myslete na všechny své smysly. Svůj obývák proto doplňte o vonné svíčky typických podzimních vůní. Nábytek v obývacím pokoji vkusně dekorujte podzimními plody (zejména okrasnými dýněmi) a na dveře nezapomeňte pověsit stylový podzimní věnec.

podzimni-vunie-dyne

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.