Podnos do postele: Praktická pomůcka, kterou musíte mít!

Milujete snídaně do postele? V tom případě vám doma nesmí chybět praktický a stylový podnos do postele. Velkou výhodou je, že tento servírovací stolek můžete využít i jinak než k snídani. Kdy vám tedy dřevěný podnos do postele přijde konkrétně vhod?

podnos-do-postele

K servírování snídaně do postele

Podnos do postele spousta lidí nazývá snídaňovým stolkem nebo snídaňovým podnosem do postele. Jaký je důvod? Podnos do postele přímo vybízí k servírování snídaně, zatímco vy si budete po ránu ještě vychutnávat pohodlí svého vyhřátého lůžka. 

Jedinečnou snídani do postele si můžete po ránu vychutnat sami nebo ve společnosti svého partnera, a to zvlášť během víkendu, kdy máte po ránu spoustu času. Snídani do postele zkuste navíc pojmout jako milé překvapení a svému protějšku ji do vyhřátého lůžka na snídaňovém podnosu do postele sami přineste.

Zajímá vás, jakou snídani si nejlépe vychutnat v posteli? Rozhodněte se pro jídla, od kterých se vaše lůžko příliš nezašpiní. Jde například o míchaná vejce, opečenou slaninu a chléb, čokoládový croissant s kávou, palačinky nebo vafle s marmeládou. Vyvarujte se například cereáliím s mlékem, které by se mohly snadno vylít do peřin.

snidane-do-postele

Dřevěný podnos do postele využijete k servírování dalších denních chodů

Rozhodli jste se, že tentokrát strávíte v posteli celý den? Anebo jste nemocní a musíte se vypotit? V tom případě vám stolek do postele přijde vhod také k servírování dalších denních chodů. A to nejen svačiny a večeře, ale také obědu.

Je velmi důležité, aby byl servírovací podnos, který použijete, plně stabilní, díky čemuž se vám servírované jídlo nevylije do postele. Kromě stability by vás měly zajímat také rozměry podnosu do postele. Jedině tak budete mít jistotu, že se vám na něj pohodlně vejdou naservírované talíře, misky a hrnečky.

Chcete vědět, jak zjistíte, že je dřevěný podnos do postele plně stabilní? Před tím, než jej použijete k servírování jídla, rozložte jeho čtyři nohy a položte jej na podlahu. Do střední části desky servírovacího podnosu poté mírně zatlačte dlaní. Pokud se stolek do postele nekymácí a odolává tlaku, je stabilní a plně poslouží k servírování jídla.

Podnos do postele přijde vhod i jako stolek na notebook

Podnos do postele můžete využít nejen k servírování pokrmů. Skvěle vám poslouží také jako stolek na notebook. V posteli tak díky tomu můžete pohodlně pracovat, anebo jenom surfovat na internetu, být aktivní na sociálních sítích, poslouchat hudbu nebo sledovat online filmy či seriály. Kromě notebooku si můžete na podnosu do postele opřít také tablet či chytrý telefon a při jejich používání si vychutnávat dobrou kávu. 

jaky-vybrat-podnos-do-postele

Co je důležité zohlednit při výběru podnosu do postele? Design i materiál

Pokud vybíráte nový servírovací podnos nebo stolek na notebook do postele, měli byste zohlednit hned několik kritérií. Kromě již zmíněné velikosti odkládací plochy a stability podnosu, by vás měl rovněž zajímat design a materiál.

Nejkvalitnější podnosy do postele jsou vyrobeny z dřeva či bambusu. Co se designu týče, rozhodněte se pro stolek do postele s posuvnými nožičkami, které zajistí stabilitu. Budete-li na dřevěném podnosu do postele servírovat jídlo, jeho odkládací plocha by měla zahrnovat také boční zarážky a dva úchyty, které zaručují bezpečnost a snadné přenášení.

Některé snidaňové podnosy rovněž zahrnují posuvný držák na knížku, tablet či chytrý telefon. Zároveň také disponují odkládací plochou na kávu nebo čaj.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.