Pizza s bramborami a klobásou

pizza-PJTFXLR

 

Podzim přichází rychle a s ní chladné večery, které nejlépe naplní ... pizza! V tomto receptu se však zaměřujeme na nové příchutě. Pizza s tenkými, pečenými bramborami a klobásou je skvělou nabídkou pro filmové noci nebo dlouhá setkání s přáteli. Můžete si ji samozřejmě připravit pro svou milovanou nebo milovaného. Zde je jeden způsob, jak obnovit tradiční recept na pizzu!

 

Suroviny

  • 4 plátky uzenin dle vašeho výběru
  • 1 šálek (100 g) drceného sýra pizzy
  • 4 středně brambory nakrájené na velmi tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, tence nasekané
  • 2 polévkové lžíce rozmarýnu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1/3 šálku (90 g)  bazalkové pesto

 

Těsto na pizzu

  • 1 a 1/2 šálky (375 ml) teplé vody
  • 2 lžičky (7 g sáčku) sušené droždí
  • 2 lžičky práškového cukru
  • 4 šálky (600 g) pšeničné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1/3 šálku (80 ml) olivového oleje

 

fresh-raw-pizza-dough-PK9N9KW-1024x651

 

Postup přípravy receptu

 

Krok 1

Pro přípravu těsta na pizzu smíchejte vodu, droždí a cukr v malé kuchyňské misce. Odložte na 5 minut nebo míchejte, dokud přísady nepenují.

 

Krok 2 

Potom ve velké míse promíchejte mouku a sůl. Přidejte do ní droždí a olej. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience těsta dobře kombinovány.

 

Krok 3

Těsto položte na kuchyňský pult lehce posypaný moukou. Musíte hníst těsto 10 minut nebo dokud nebude hladké a pružné.

 

Krok 4

Vložte těsto na pizzu do naolejované mísy. Poté přikryjte fólií nebo hadříkem a nechte je na teplém místě bez průvanu po dobu 1 hodiny, nebo dokud těsto zdvojnásobí svůj objem.

 

Krok 5

Mezitím troubu předehřejte na 240 ° C.

 

Krok 6

Zahřejte pánev a poté na ni nahoďte nasekané uzeniny. Smažte a míchejte současně dřevěnou lžící, po dobu 5 minut nebo dokud nebude vše zlatohnědé.

 

Krok 7

Vraťte se do těsta na pizzu. Musíte je hníszt 1 minutu nebo dokud nebude hladké a pružné. Těsto rozdělte na 4 stejné porce. Každou část rozbalte na kuchyňském pultu lehce posypaným moukou. Pizza by měla mít průměr asi 25 cm. Rozdělte kroužky mezi 2 velké plechy na pečení.

 

Krok 8

Pizzu posypte polovinou sýra. Uspořádejte brambory na jednu vrstvu a lehce je naneste na sýr.  Pak na pizzu položte klobásu, česnek, rozmarýn a zbývající sýr. Nakonec přidejte trochu olivového oleje.

 

Krok 9

Pečte 15 minut nebo do zlatohnědé barvy. Po vyjmutí z trouby přidejte trochu pesto. Vaše pizza s bramborami a klobásou je připravena.

 

bowl-of-pesto-W3KVT7G-1024x683

 

Pokud máte rádi pizzu, náš návrh na toto jídlo je skvělou alternativou ke standardní margheritě. Vyzkoušejte tento recept a pokud zjistíte, že si to zaslouží chválu, dejte nám vědět v komentáři.

 

Dobrou chuť!

Využíváme soubory cookies, které nám pomáhají poskytovat a zlepšovat naše služby. Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi pravidly pro cookies. Více informací