Odkládací stolek - nepostradatelný doplněk každé domácnosti

Odkládací stolek využijete prakticky v každém interiéru, jelikož jde o nepostradatelný doplněk. Odložit si na něj totiž můžete nejen hrnek s kávou, ale také nejrůznější věci. Se kterými odkládacími stolky budete nejvíce spokojeni a proč?

jaky-odkladaci-stolek-do-obyvaciho-pokoje

Proč si pořídit odkládací stolek? Je funkční a stylový

Odkládací stolek je užitečným kouskem nábytku, který má hned několik předností. Můžete na něj odkládat sklenici s pitím, hrnek s čajem či kávou, talíř s občerstvením, telefon, tablet, televizní ovladač nebo třeba noviny. Odkládací stolek však nevyužijete pouze k odkládání nejrůznějších věcí a drobností - oceníte, že má i několik dalších funkcí.

Odkládací stolek představuje v takovém obývacím pokoji i perfektní náhradu za konferenční stolek. Je navíc snadno přenosný, a tak jej můžete po každé dát tam, kam přesně potřebujete. Odkládací stolek vám pomůže perfektně zorganizovat váš domov. U některých kousků oceníte také extra úložný prostor, do kterého můžete uschovat třeba polštáře či deky.

Nespornou výhodou odkládacích stolků tedy je, že jsou jak funkční, tak stylové. Tento bytový doplněk není jenom na okrasu - využijete jej, kdykoliv budete potřebovat. Navíc, pokud rádi měníte třeba vzhled obýváku, odkládací stolek vám bude v tomto velmi nápomocen. Stačí jej dle libosti přemístit od křesla ke komodě nebo od sedačky ke stěně - jistě v tomto případě najdete stovky dalších řešení.

Umístění odkládacího stolku - v obýváku, ložnici i pracovně

Ptáte se, kam s odkládacím stolkem? Využijete jej zvláště v obývacím pokoji, ale také v pracovně nebo ložnici. Tento drobný nábytek vám zde zároveň poslouží jako praktická a designová bytová dekorace, která konkrétní místnosti dodá osobitý charakter. 

Snažte se o to odkládací stolek sladit s ostatním vybavením vašeho interiéru. Rozhodnout se můžete pro odkládací stolek v moderním stylu, ale také loftovém, klasickém, boho nebo rustikálním stylu. Při výběru nového odkládacího stolku tak budou nadšeni nejen milovníci moderní elegance, ale také příznivci přírodního nebo retro stylu. Který kousek se vám bude zamlouvat především?

jaky-odkladaci-stolek-do-loznice

Materiál odkládacích stolků

Vybíráte si nový odkládací stolek? Svůj domov si můžete zkrášlit tímto drobným nábytkem vyrobeným hned z několika materiálů. Nejoblíbenější je zvláště kovový odkládací stolek, skleněný odkládací stolek nebo dřevěný odkládací stolek. V případě tohoto nábytku stylově vypadá i kombinace kovové základny a dřevěné desky. Některé dřevěné odkládací stolky v sobě mají zabudovaný také textilní odkládací koš.

Jaká je další výhoda tohoto drobného nábytku? Odkládací stolek si můžete pořídit nejen jednotlivě, ale také v dokonale sladěné sadě dvou až tří kusů, která dohromady s přehledem nahradí konferenční stolek. Tuto sadu odkládacích stolků, která je mimo jiné také stohovatelná, můžete navíc libovolně umístit například kdekoliv ve svém obývacím pokoji. 

Nejoblíbenější odkládací stolky

Pokud hledáte odkládací stolek do svého interiéru, máte opravdu z čeho vybírat. Pořídit si můžete hned několik typů odkládacích stolků, které dokonale zapadnou do vašeho domu či bytu. Které patří k těm nejoblíbenějším?

Odkládací stolek s úložným prostorem

Odkládací stolek s úložným prostorem udělá spoustu parády zvláště v obývacím pokoji. Jeho poznávacím znamením je kovový koš černé či bílé barvy, na kterém je přiklopeno kulaté dřevěné víko. Tento odkládací stolek s úložným prostorem využijete zvláště v obývacím pokoji, kde do něj můžete stylově uschovat třeba deky nebo polštáře. Zároveň tento bytový doplněk využijete klasicky k odkládání jakýchkoliv věcí.

Kovový odkládací stolek s úložným prostorem s dřevěným víkem působí v obývacím pokoji stylově také rovnou v celé sadě. Tuto sadu umístěte místo konferenčního stolku k sedací soupravě a úspěch bude zaručen!

jaky-kovovy-odkladaci-stolek-do-bytu

Kovový odkládací stolek na nožičkách

Poohlížíte se po odkládacím stolku do moderního interiéru? V tom případě zvolte kovový odkládací stolek na nožičkách, který v takovém obývacím pokoji umístěte třeba vedle sedačky či křesla. Kovovému odkládacímu stolku na nožičkách sluší zejména barva černého kovu, úžasná je i bílá barva, stříbrná barva nebo kombinace bílé a zlaté.

Kovový odkládací stolek na nožičkách, který má nejčastěji kulatý, čtvercový nebo obdélníkový tvar, působí stylově i se zabudovanou dřevěnou deskou. Také v tomto případě máte možnost pořídit si stolek jednotlivě nebo ve stylově sladěné sadě, která bude designovou ozdobou vašeho domova.

Odkládací stolek na kolečkách

Velmi praktický je také odkládací stolek na kolečkách, který velmi snadno přesunete kamkoliv, a to takřka bez námahy. Plastová kolečka tohoto drobného nábytku vyrobeného ze dřeva či kovu jsou určená pro všechny typy podlah. 

Dřevěný odkládací stolek: Na nožičkách i se šuplíky

Jestliže chcete svůj interiér vybavit skutečně originálním odkládacím stolkem, vsaďte na dřevěný odkládací stolek na nožičkách s kulatou deskou. Tento drobný nábytek, který je inspirován skandinávským stylem, ovšem který zkrášlí jakýkoliv styl interiéru, si můžete pořídit v nejrůznějších barvách.

Svůj domov si můžete zařídit také designovým čtvercovým či obdélníkovým dřevěným odkládacím stolkem se šuplíky, do kterého velmi jednoduše umístíte nejrůznější drobnosti. Tento stolek vám poslouží nejen v obývacím pokoji, ale také například v ložnici, kde bude stylovou náhradou za noční stolek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.