Ochranné kryty za sporák: Které vybrat?

Hledáte ochranné kryty za sporák? Poradíme vám, které vybrat, abyste s nimi byli 100% spokojení. Ochranné kryty přitom nemusíte pokládat pouze za sporák, tuto desku z vysoce kvalitního tvrzeného skla můžete položit také přímo na varnou plochu. Pro jaké ochranné kryty za sporák se tedy konkrétně rozhodnout?

ochranny-kryt-za-sporak

Ochranný kryt za sporák z jednoho dílu

Jednodílná ochranná deska za sporák z tvrzeného skla chrání stěnu kuchyňské linky před znečištěním, ale i před poškozením, ke kterému může dojít při vaření. Tento ochranný kryt je nejen praktický. Svým jedinečným designem s nejrůznějšími motivy dokáže vaši kuchyň perfektně oživit.

Jednodílný ochranný kryt za sporák jednoduše postavíte ke stěně za varnou plochu. Tato praktická deska z tvrzeného skla disponuje hned několika rozměry, které odpovídají standardním rozměrům běžně užívaných varných ploch (například sklokeramické desky nebo elektrického sporáku).

Ochranný kryt za sporák ze dvou dílů

V případě, že vybíráte ochrannou desku za sporák, můžete se rozhodnout také pro tento kuchyňský doplněk složený ze dvou dílů. Dvojitý ochranný kryt na sporák si představte jako jednotný ochranný skleněný panel rozdělený přesně na dvě poloviny. 

Jednu část dvojitého krytu za sporák přitom můžete mít umístěnou za varnou plochou a druhou část mějte například položenou přímo na varné ploše. Na druhou část této ochranné desky poté můžete odkládat teplé hrnce, používat ji můžete také jako kuchyňské prkénko.

Souprava krytů za sporák 2 + 1

Máte varnou plochu větších rozměrů? V tom případě vám přijde vhod souprava krytů za sporák 2 + 1. Tato souprava se skládá z jednodílné ochranné desky za sporák a zároveň z dvoudílné ochranné desky za sporák. Souprava těchto krytů vás navíc vyjde levněji, než kdybyste se je rozhodli koupit jednotlivě.

Praktický tip: Nožičky k ochranným deskám

Ochranný kryt z tvrzeného skla se umísťuje nejen za sporák, ale také na sporák. V druhém případě proto využijete praktické nožičky k ochranným deskám, které můžete k tomuto krytu připevnit celkem ve třech nastavitelných výškách. A to 2 centimetry, 4 centimetry a 5 centimetrů. Díky tomu vždy zachováte bezpečnou vzdálenost ochranného krytu z tvrzeného skla od varné plochy.

Jak nožičky, které jsou vyrobené z protiskluzového materiálu, nainstalovat? Do všech čtyř rohů ze spodní strany ochranného krytu tyto nožičky jednoduše umístěte pomocí přísavky. Vyberte si preferovanou výšku nožiček. Následně můžete ochranný kryt bez obav položit například na sklokeramickou desku, elektrický sporák či plynový sporák a použít jej, jak uznáte za vhodné.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.