Noční stolek - na co se zaměřit při výběru?

Chcete si pořídit nový noční stolek? Dáme vám tipy, na co se zaměřit při jeho výběru. Tento základní nábytek do každé ložnice si následně nebudete moci vynachválit!

Nocni-stolek-na-co-se-zamerit-pri-vyberu-3

Zaměřte se na designové noční stolky

Hledáte noční stolek do své ložnice? Pořiďte si takový kousek, který je nejen praktický, ale zároveň i designový. A že máte z čeho vybírat! 

Vaší ložnici budou slušet volně stojící designové noční stolky vyrobené ze dřeva, dřevotřísky, kovu nebo skla. Rozhodnout se můžete i pro noční stolky různých tvarů - oblíbené jsou čtvercové, obdélníkové, ale i kulaté či oválné noční stolky různých materiálů i barevných odstínů. Kromě volně stojících nočních stolků se velké popularitě těší nástěnné designové noční stolky, které se hodí zvláště do moderních interiérů.

Slaďte noční stolek se stylem své ložnice

Nocni-stolek-na-co-se-zamerit-pri-vyberu-2

Designové noční stolky se snažte sladit s celkovým stylem své ložnice. Ať už máte tuto místnost vybavenou v moderním, klasickém, skandinávském, boho nebo retro stylu, nový noční stolek by do ní měl dokonale zapadnout a ladit i s ostatním vybavením vaší ložnice.

Kde v ložnici umístit noční stolek? Nejlépe hned vedle postele na straně, kde spíte. Po ruce tak budete mít hned všechny své potřebné věci. Samozřejmě, pokud máte v ložnici manželskou postel, pořiďte si rovnou noční stolky dva.

Výška nočního stolku je při výběru také důležitá

Jak má být vysoký noční stolek? Tento nepostradatelný kus nábytku do ložnice by měl na výšku měřit podobně jako vaše postel. Noční stolek může být také o něco nižší. Důležité je, aby vám vždy poskytl pohodlí pro odkládání věcí. 

Noční stolek je totiž něco jako váš noční asistent. Stále po ruce na něm máte lampičku, budík, sklenici s pitím, rozečtenou knihu nebo mobilní telefon. Do šuplíku nočního stolku zase můžete vložit šperky nebo hodinky, které si před spánkem po každé sundáváte.

Na vnitřním uspořádání nočního stolku záleží

V neposlední řadě se při výběru nočního stolku soustřeďte také na jeho vnitřní uspořádání. Pořídit si tak můžete jednoduchý noční stolek s deskou, ale také noční stolek se šuplíkem nebo dokonce noční stolek s poličkami a dvířky. Pro jaké vnitřní uspořádání se konkrétně rozhodnete, již záleží na vašich osobních potřebách.

Dětské noční stolky: Ideální do každého dětského pokojíčku

Noční stolky najdou uplatnění nejen v ložnici, perfektně se budou vyjímat také v každém dětském pokojíčku. Kde v této místnosti umístit dětský noční stolek? Nejlépe hned vedle postele, a to na straně, na které vaše dítě nejčastěji spí. Váš potomek tak bude mít ke svému nočnímu stolku velmi snadný přístup.

Co patří na dětský noční stolek? Samozřejmě lampička, někdy také budík, projektor noční oblohy nebo nejoblíbenější hračka. Do nočního stolku si vaše dítě zase může schovat knížku, kterou mu čtete před spaním, odložit šperky a bižuterii nebo své dětské hračky.

Noční stolky pro děti: Které vybrat?

Nocni-stolek-na-co-se-zamerit-pri-vyberu-4

Vybíráte dětské noční stolky? Rozhodnout se můžete hned pro několik typů. V prvé řadě můžete zvolit noční stolek pro děti, jehož materiál a celkový design ladí s ostatním nábytkem dětského pokoje.

Skvělou volbou jsou dřevěné jednoduché dětské noční stolky i noční stolky s úložným prostorem (nejčastěji s policemi a přihrádkou). Dětský pokoj doslova rozzáří barevné noční stolky nebo také noční stolky s motivem hvězdiček, srdíček, měsíce, obláčku či roztomilých zvířátek. Snažte se zkrátka o to, aby dětský noční stolek působil příjemně, vesele a roztomile a aby se vašemu dítěti opravdu líbil.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.