Několik prvků, které dodají interiéru jedinečný charakter

Zajímá vás, jak vyzdobit domov, aby působil vskutku originálně? Přinášíme tipy na bytové dekorace a doplňky, které vašemu interiéru vdechnou jedinečný charakter. Tyto prvky váš domov ozvláštní kdykoliv během roku, ale také o Vánocích.

dekorace-ktere-nesmi-chybet

Svůj domov zútulněte svíčkami, svícny a lucernami

Chcete svému domovu dodat jedinečný charakter? V prvé řadě vsaďte na stylové osvětlení všeho druhu. Interiér zútulněte svícny, lucernami, ale i svíčkami. Tyto designové doplňky patří nejen do obývacího pokoje. Umístěte je také do jídelny, kuchyně, ložnice, na chodbu nebo do vstupní haly.

Zlaté květináče dodají interiéru šmrnc

Třpyt a jedinečný charakter váš domov získá nejen díky designovému osvětlení, ale také díky dalším vkusným bytovým dekoracím. Co říkáte například na zlaté květináče v kovovém stojanu? Tento originální kousek se může stát novým středobodem vašeho domova, který jen tak neomrzí.

Zlaté květináče doplněné o pokojové rostliny se skvěle vyjímají například v obývacím pokoji. Své místo u vás doma jistě najdou také ve vstupní hale nebo na chodbě.

vanocni-ubrusy-a-vanocni-prostirani

Pro každou příležitost mějte k dispozici vhodný ubrus

Jedinečný charakter vašemu domovu vdechne také správně vybraný ubrus, který dokáže ozvláštnit jídelní stůl či konferenční stolek, a to při jakékoliv příležitosti. Rozhodnout se přitom můžete pro bavlněný, damaškový, lněný či směsový ubrus různé barvy i vzoru.

Jídelnímu stolu sluší jak obdélníkový ubrus, tak kulatý ubrus. Přesný výběr tvaru ubrusu by se měl odvíjet od tvaru i velikosti stolu. Držte se pravidla, že zvlášť obdélníkový ubrus by měl přesahovat jídelní stůl zhruba o 20 centimetrů. A čím ozvláštnit konferenční stolek? Kromě obdélníkového ubrusu je skvělou volbou běhoun nebo oválný dekorativní ubrus. 

Nezapomeňte ani na vánoční ubrusy

Ubrusy patří mezi bytové textilie, které umí dodat interiéru výjimečný charakter. Kromě klasických ubrusů, které využijete v průběhu roku, mějte doma také vánoční ubrusy, které podtrhnou jedinečné kouzlo nejkrásnějších svátků v roce. Obdélníkovým či kulatým vánočním ubrusům sluší zejména červená, elegantní bílá, třpytivě zlatá či stříbrná barva. Krásné jsou také vánoční ubrusy se stříbrnou či zlatou nášivkou nebo s motivem sněhových vloček či hvězd.

doplnky-ktere-vytvori-jedinecnou-atmosferu

Kouzlo vašemu domovu dodá také stylové prostírání

Čím kromě ubrusů ozvláštnit interiér? Jednoznačně vkusným prostíráním, které by mělo barevně i stylově ladit k vybranému ubrusu. Kombinaci prostírání a ubrusu využívejte nejen o Vánocích, ale také v průběhu celého roku. Váš domov bude díky tomu vypadat mnohem útulněji.

Ubrus a prostírání dají jídelnímu stolu šmrnc. Prostřenou tabuli nezapomeňte doplnit také o papírové či látkové ubrousky, vkusné talíře a sklenice na nápoje, ale také o příbory. Chcete-li, aby prostřený stůl působil výjimečně, vsaďte na zlaté příbory nebo černé příbory, které jsou základem originálního stolování.

A co nástěnné dekorace? I bez nich to nejde

Aby váš domov vypadal skutečně výjimečně a měl jedinečný charakter, nezapomeňte také na nástěnné dekorace. Šmrncovní jsou například dekorativní nástěnná zrcadla nebo nástěnné hodiny. Interiér můžete ozdobit také dalšími nástěnnými dekoracemi, a to kovovým obrazem na zeď v rámu nebo dekoračním nápisem na stěnu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.