Nejlepší sada na grilování v sezóně 2023

Grilovací sezona 2023 je tu! Aby byla opravdu dokonalá a vy jste si ji náležitě užili, vybavte se nejen zahradním grilem, ale také praktickou sadou na grilování. Prozradíme vám, co vše by měl grilovací set obsahovat a také vám dáme tip na nejlepší sadu na grilování v sezoně 2023.

Nejlepsi-sada-na-grilovani-v-sezone-2023-4

Základní příslušenství ke grilování

Nemůžete se dočkat, až budete opět s rodinou nebo přáteli grilovat pod širým nebem? Náležitě se na to připravte a nachystejte si základní grilovací náčiní. Bez kterých pomůcek na grilování se především neobejdete?

Jednoznačně bez grilovacích kleští, které jsou základem každé správné grilovačky. Pomocí grilovacích kleští můžete na rozpálený rošt grilu pokládat plátky masa, klobásky, zeleninu a také je následně obracet. Grilovací kleště vám navíc zajistí bezpečnost při grilování - díky nim totiž zachováte dostatečný odstup od rozpáleného grilu, a tak snížíte riziko, že se popálíte nebo na vás kápne rozpálený tuk.

K obracení steaků, kuřecích křidélek, ryb, ale také burgerů se vám bude hodit grilovací obracečka, která patří k základnímu grilovacímu náčiní. Díky této pomůcce se vám budou všechny grilované dobroty opravdu dobře nabírat, obracet a také již hotové odebírat na talíř.

Žádné grilování se neobejde bez grilovací vidličky, která vám usnadní manipulaci s pokrmy během grilování. Grilovací vidlička spolu s grilovacím nožem také s přehledem zvládne porcování i velkých kusů masa. Tato kombinace je tedy ideální pro přípravu pokrmů na grilu.

Sada na grilování v kufříku

Hledáte nejlepší sadu na grilování sezóně 2023? Zamlouvat se vám bude naše sada na grilování v kufříku Neka, která obsahuje všechno nezbytné grilovací náčiní. Najdete v ní grilovací kleště, grilovací obracečku, grilovací vidličku a velký kvalitní nůž vyrobené z kvalitní nerezové oceli a opatřené dřevěnou rukojetí.

Tato sada na grilování je uschována v černém uzavíratelném pouzdře, které je perfektně přenosné a navíc nezabírá ani příliš místa. Grilovat s její pomocí tak můžete nejen doma na zahradě, ale bude se vám hodit také na dovolené nebo u táboráku pod širým nebem.

Doplňkové grilovací náčiní a pomůcky

Nejlepsi-sada-na-grilovani-v-sezone-2023-2

Kromě základní sady na grilování se pro letošní grilovací sezonu 2023 můžete vybavit i dalším praktickým náčiním a pomůckami. Pokud máte rádi marinované maso, pořiďte si grilovací mašlovačku. Tato pomůcka slouží k potírání grilovaných pokrmů marinádou. Pochvalovat si budete rovněž speciální grilovací pipetu určenou k nanášení marinády přímo do masa.

Další pomůckou, která se vám bude letošní sezonu hodit, jsou rukavice na grilování. Proč si je vzít? Ochrání vaše ruce před popálením i před stříkající mastnotou. Abyste si při grilování neznečistili oděv, vezměte si také grilovací zástěru. Máme ji pro vás v uni provedení i v provedení pro dámy či pro pány.

Tipy, jak se starat o grilovací náčiní

Užili jste si grilování se vším všudy? Aby bylo vaše základní grilovací náčiní připraveno na další grilovací akci, je třeba jej náležitě vyčistit. Přinášíme vám proto stručný návod, jak na správné čištění grilovacích kleští, obracečky, vidličky či nože, které jsou vyrobené z nerezové oceli.

  1. Po použití nechte grilovací náčiní kompletně vychladnout, abyste snížili riziko popálení.
  2. Použité grilovací náčiní důkladně otřete houbičkou namočenou v teplé jarové vodě. Po učištění jej ještě opláchněte pod čistou tekoucí vodou.
  3. Jsou-li na grilovacím náčiní zaschlé zbytky jídla, zkuste je před mytím odstranit pomocí speciálního kartáče na gril.
  4. Umyté grilovací náčiní důkladně osušte čistou utěrkou a nechte jej doschnout na vzduchu.
  5. Až když je grilovací náčiní zcela suché, můžete jej uskladnit v pouzdře nebo kufříku.
  6. Abyste zabránili jeho korozi, grilovací náčiní skladujte na suchém a teplém místě. Nejlépe v horním patře kuchyňské skříňky.

Grilování pod širým nebem je způsobem, jak strávit příjemný čas s rodinou a přáteli a přitom si pochutnat na něčem dobrém. Aby byl váš zážitek z grilování ještě jedinečnější, nahlédněte do naší kategorie Grily a příslušenství, kde kromě zahradních grilů a grilovacího náčiní naleznete spoustu vychytávek, které vám zaručeně zpříjemní a zároveň zjednoduší letošní grilovací sezónu 2023! 

Nejlepsi-sada-na-grilovani-v-sezone-2023-1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.