Nejlepší inspirace: Jak zaplnit prázdnou stěnu

Přemýšlíte nad tím, jak v obývacím pokoji, v jídelně, na chodbě či v ložnici zaplnit prázdnou stěnu? Přinášíme vám nejlepší inspiraci, jak na to. Vsaďte přitom na nástěnné dekorace, které mohou mít celou řadu podob.

nastenne-dekorace

Tipy, jak stylově zaplnit prázdné stěny

Nástěnné dekorace dokážou jedinečným způsobem oživit prázdnou stěnu v obývacím pokoji, jídelně nebo ložnici. Prázdná stěna díky nástěnným dekoracím nejen prokoukne. Nástěnné designové doplňky však dokážou zajímavě a stylově ozvláštnit nejen stěnu, ale rovnou celý interiér.

Prázdnou zeď přitom můžete oživit hned několika typy nástěnných dekorací, které se budou vyjímat zvláště v moderních interiérech. Které nástěnné dekorace budou slušet také vašemu domovu? Máme pro vás spoustu tipů, jak originálně zaplnit prázdné stěny.

Kovové nástěnné dekorace: Vedou kovové dekorativní police

Nebaví vás u vás doma holé zdi? V prvé řadě vsaďte na kovové nástěnné dekorace, které dokonale zaplní prázdný prostor a které ihned upoutají vaši pozornost. V případě kovových nástěnných dekorací se ve vašem obývacím pokoji či v ložnici bude dokonale vyjímat kovová dekorativní nástěnná police, která může mít různý tvar a která bývá velmi často vyrobena z kombinace kovu a dřeva.

Kovová nástěnná police dodá prázdným stěnám pořádný šmrnc. Pořiďte si kovovou polici na zeď ve tvaru čtverce, obdélníku, domu, ptačí klece nebo členitého obdélníku. Tento typ kovové nástěnné dekorace můžete dále doplnit o miniaturní dekorativní figurky, vonné svíčky či umělé sukulenty v květináčích.

velke-kovove-nastenne-hodiny

Další tipy na kovové nástěnné dekorace: Pořiďte si kovové obrazy

Prázdnou zeď můžete oživit také dalšími kovovými nástěnnými dekoracemi. Zvlášť do obývacího pokoje se skvěle hodí abstraktní kovový obraz s motivem listů, květin či vzrostlého listnatého stromu. Jedinečné obrazy z tepaného kovu neváhejte zařadit také na prázdné zdi na chodbu či do vstupní haly. 

V případě těchto kovových nástěnných dekorací oceníte, že jsou perfektně zpracované a na první pohled působí jako od kováře. Kovové obrazy můžete použít také jako originální dárek pro přátele či rodinné příslušníky do nového bytu.

Nástěnné hodiny v moderním designu

Nástěnné hodiny jsou nejen praktickým doplňkem. Tato oblíbená nástěnná dekorace plní v kuchyních, jídelnách či obývacích pokojích vysoce dekorativní funkci. Jaké hodiny na zeď zvolit? Nemusíte si svůj domov zařídit pouze klasickými nástěnnými hodinami, zkuste si naopak vybrat jejich modernější a barevnější provedení.

Sáhněte po hodinách na zeď z kovu či ze dřeva, líbit se vám budou také nástěnné hodiny zdobené průhlednými krystaly. Kromě kulatého tvaru této nástěnné dekoraci sluší i obdélníkový tvar nebo tvar hvězdy, letadla, pánve, čtverce nebo tolik oblíbených kukaček.

Nástěnné hodiny v moderním designu zkrátka oživí každičký interiér. Zaplňte si jimi u vás doma prázdnou zeď, ať už máte svůj domov zařízený v klasickém, venkovském, vintage, nebo skandinávském stylu.

samolepici-dekorace-v-detskym-pokojicku

Na co nezapomenout? Na nástěnné samolepící dekorace

Na jakou nástěnnou dekoraci rozhodně nezapomenout? Prázdnou stěnu stylově zaplníte také pomocí nástěnné samolepící dekorace. Vyberte si například barevné či černobílé samolepící nálepky ve tvaru stromů, květin, mraků, ptáků či motýlků, které decentně oživí váš obývací pokoj. 

Krásně vypadají také nástěnná samolepící zrcadla a zrcadlové fólie, které nemusí mít pouze tvar čtverce či obdélníku. Samolepícím zrcadlům sluší rovněž geometrické tvary či motivy zvířat a rostlin. Nástěnné samolepící dekorace v podobě dekorativních nálepek či samolepících zrcadel využijete nejen v obývacím pokoji, perfektně se hodí také do ložnice nebo dětského pokoje.

Dalšími oblíbenými samolepícími dekoracemi jsou samolepící nástěnné hodiny, kterými zkuste ozvláštnit prázdnou zeď zejména v obývacím pokoji, na chodbě či vstupní hale. Tato nástěnná samolepící dekorace je vhodná také do pracovny nebo do kanceláře.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.