Nejkrásnější jídelní židle v sezóně 2023

Vybíráte nové židle do své jídelny či kuchyně? Prozradíme vám, jaké jídelní židle jsou v sezóně 2023 ty nejkrásnější a nejoblíbenější. Také vám poradíme, jak vybrat jídelní židle, aby skvěle zapadly do vaší jídelny nebo kuchyně.

Nejkrasnejsi-jidelni-zidle-v-sezone-2023-2

V hlavní roli minimalistický design

Jídelním židlím vládne i v sezóně 2023 minimalismus. K nejoblíbenějším patří židle do jídelny s čistými liniemi a jednoduchým designem. Zvláště v tomto případě platí, že v jednoduchosti je krása. Minimalismus jde ruku v ruce s funkčností, vysokou kvalitou a dlouhou životností, které lidé u jídelních židlí požadují.

Krásné jídelní židle v minimalistickém stylu jsou oblíbené i z dalšího důvodu. Skvěle totiž zapadnou do vaší kuchyně či jídelny, ať už ji máte vybavenou v jakémkoliv stylu. Tedy klasickém, skandinávském, rustikálním, boho nebo třeba loftovém.

Jídelní židle z přírodních materiálů

Nejkrasnejsi-jidelni-zidle-v-sezone-2023-1

K nejkrásnějším jídelním židlím v sezóně 2023 patří zejména jídelní židle vyrobené z přírodních materiálů, které dodávají interiéru velmi příjemný vzhled a také pocit tepla a útulnosti. Na vrcholu žebříčku se nachází dřevo a bambus, a to v přírodní barvě i v černém, šedém či bílém provedení. 

V případě jídelních židlí je rovněž oblíbený ratan (například v kombinaci s kovem) nebo dřevěná židle kombinovaná s pohodlným polstrovaným sedákem, který je vyhotovený ve výraznějších barevných tónech. Jídelní židle z přírodních materiálů se budou vyjímat zvláště v interiérech vybavených v klasickém, boho, přírodním a skandinávském stylu. Skvěle budou ladit také s moderním či rustikálním stylem.

Z přírodních materiálů nemusí být pouze jídelní židle. Vyzdobte si jídelnu či kuchyni i celodřevěným jídelním stolem nebo celodřevěnou stěnou. Na stylovost, teplo a ekologii vsází rovněž podlaha, bytové dekorace a osvětlení, kterým sluší právě přírodní materiály.

Experimentování s barvami

Jídelní židle se v sezóně 2023 rozhodně nedrží při zemi. I když mají minimalistický design a čisté linie, jejich barva nemusí být fádní. V domácnostech jsou v současnosti populární nejen židle v přírodní barvě dřeva, židle bílé, černé či šedé, ale také jídelní židle, které doslova hrají všemi barvami.

Pokud tedy vybíráte nové jídelní židle, nebojte se barevně experimentovat. Vybavte svou jídelnu například dřevěnými židlemi, které mají barevný polstrovaný sedák s opěradlem. Co se týče barev polstrování, rozhodnout se můžete třeba pro tyrkysovou, hráškovou, zelenou, vínovou, šedou, bílou nebo žlutou. Tato barva jídelní židle by přitom měla ladit s ostatním vybavením vaší kuchyně nebo jídelny.

Zakřivené jídelní židle jako žhavý trend roku 2023

Co se týče tvaru, k nejkrásnějším jídelním židlím v sezóně 2023 patří zakřivené jídelní židle. Tyto zakřivené židle, které se mohou často pochlubit barevným polstrováním, mají krásné zaoblené linie v oblasti sedáku i opěradla. Právě tyto plynule zakřivené linie vnáší rovnováhu zejména do typicky obdélníkových a čtvercových místností.

Zaoblené jídelní židle si můžete pořídit v řadě verzích. A to jak ve statické, tak v otočné, která vám nabídne nespočet možností sezení u jídelního stolu. Tyto trendy roku 2023 v oblasti jídelních židlí si zkrátka zamilujete!

V oblibě jsou jídelní židle, které jsou pohodlné

K nejoblíbenějším jídelním židlím sezony 2023 patří rovněž jídelní židle, které zajistí pohodlné a zdravé sezení. Velmi se vám budou zamlouvat jídelní židle s kvalitní podpěrou pro záda, jídelní židle s opěrkami nebo jídelní židle s pohodlným polstrováním, které si při sezení zkrátka nebudete moci vynachválit.

Tipy, jak kombinovat jídelní židle u jednoho stolu

Nejkrasnejsi-jidelni-zidle-v-sezone-2023-3

Už víte, jaké jídelní židle vyberete? Jejich konkrétní počet by měl odpovídat velikosti vašeho jídelního stolu a také počtu členů vaší domácnosti. Rozhodnout se můžete pro celý set jídelních židlí, který k sobě bude materiálově, stylově i barevně ladit.

Pokud si chcete vytvořit originální jídelnu, můžete si ke svému jídelnímu stolu pořídit jídelní židle různých barev, materiálů a designů. Vyberte si například jeden konkrétní model jídelní židle v různých barvách, vsadit můžete také na stejnou barvu židle, která je ovšem vyrobena z různých materiálů a stylů. Při kombinování jídelních židlí není rovněž od věci řídit se pravidlem dvou. U jídelního stolu se tak budou nacházet vždy dvě stejné židle ve shodných barvách, stylech a materiálech. Vaši jídelnu rozzáří také smíšené jídelní židle vyrobené z jednoho materiálu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.