Nejkrásnější betlémy. Vybíráme vánoční dekorace pro váš domov

Bez jaké tradiční dekorace se řada lidí o Vánocích neobejde? Jde o vánoční betlémy, které zobrazují scénu z narození Ježíše Krista v Betlémě. Máme pro vás tipy na nejkrásnější betlémy, které během vánočních svátků zkrášlí i váš domov. Jaké si můžete konkrétně pořídit?

hledate-tipy-na-nejkrasnejsi-betlemy

Domácí betlém: Proč si jej pořídit?

Betlém je tradiční vánoční dekorací, kterou si krášlí své domácnosti během vánočních svátků věřící i nevěřící lidé. Betlém totiž připomíná příběh narození Ježíše Krista v Betlémě 24. prosince, obsahuje skrytou vánoční symboliku a zároveň vnáší do každého domova jedinečnou atmosféru Vánoc.

Tradiční součástí domácího betlému je novorozený Ježíšek, který leží na seně v jesličkách. V domácím betlémě nechybí Marie a Josef. Scénu narození Ježíše Krista obklopují také doplňkové postavy jako zvířata (ovce, oslík nebo vůl), pastýř, anděl nebo Tři králové. Zajímá vás, jaké betlémy si můžete domů konkrétně pořídit a které z nich patří k těm nejkrásnějším? Máme pro vás odpověď.

Tipy na nejkrásnější betlémy

Jaké vánoční betlémy patří k těm nejkrásnějším? Jednoznačně to jsou dřevěné betlémy, keramické betlémy, porcelánové betlémy, skleněné betlémy nebo betlémy z vysoce kvalitního plastu, které zobrazují vánoční scénu narození Ježíše Krista. Tyto betlémy, které v mnoha domácnostech představují nedílnou součást vánoční výzdoby, se mezi sebou liší velikostí, designem, barvou i celkovým zpracováním. 

Opravdu krásně vypadají betlémy, které jsou kompletně zhotové na jedné podložce. Nádherně působí také betlémy se samostatně stojícími postavami, které můžete na komodě, polici, stole či okenním parapetu rozmístit dle libosti. Chcete si vánoční betlém užít více smysly? Jedinečnou slavnostní atmosféru podpoří betlém z imitace keramiky se zabudovaným LED osvětlením. Tato svítící vánoční dekorace jednoznačně rozzáří váš sváteční domov.

jake-vanocni-betlemy-budou-nejkrasnejsi

3D domácí betlém jako vánoční scéna s LED světlem a hudbou

V případě domácích betlémů působí krásně nejen klasika. Svůj domov si můžete vyzdobit také nádherným 3D betlémem, který je vlastně vánoční scénou doplněnou o LED světla a případně také hudbu. 3D betlém jako vánoční scéna představuje úžasnou kompozici, která zasáhne všechny vaše smysly a která se stane středobodem vašeho svátečně vyzdobeného domova.

Umístění vánočního betlému: Kam jej postavit?

Jestliže zvažujete, že si domů pořídíte vánoční betlém, na kterém místě se bude nejvíce vyjímat? Umístěte jej nejlépe do obývacího pokoje, nebo případně také do jídelny. Domácí betlém můžete postavit na stůl, polici, komodu či okenní parapet. Důležité je, aby byl vidět z více úhlů a aby nebyl umístěný ani příliš vysoko - jedině tak na něj budete mít krásný výhled.

Pokud jste si vybrali klasický vánoční betlém bez osvětlení či bez vánoční scény, můžete jej dozdobit zajímavými detaily. Jde například LED světýlka či zvukovým podkres. Vánoční betlém tak budete moci vnímat takřka všemi smysly, díky čemuž si více vychutnáte tu pravou vánoční náladu.

hledate-vanocni-betlemy

Kdy se dává betlém? Postavte jej nejlépe s příchodem adventu

Ptáte se, kdy doma postavit betlém? Vystavte jej nejlépe s příchodem adventu, tedy již první adventní neděli. Dát jej na stůl, komodu, polici či okenní parapet však můžete kdykoliv během adventního období. Betlém by vám doma neměl rozhodně chybět na Štědrý den a během vánočních svátků. Domácí betlém pak nechte vystavený alespoň do Tří králů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.