Nápady na velikonoční dekorace

Velikonoce už pomalu klepou na dveře. Přemýšlíte nad tím, jakým způsobem velikonočně ozdobit svůj domov? Abychom vám to usnadnili, přinášíme vám několika nápadů na velikonoční dekorace. Zkuste se jimi inspirovat.

velikonocni-dekorace-inspirace

Kalíšky na vejce: Stylová součást velikonočních dekorací

Krásné velikonoční dekorace vykouzlíte zvláště pomocí kalíšků na vejce. Do těchto stojánků na vajíčka můžete nadekorovat například zdobené kraslice, vedle této dekorace postavte květináč s rozkvetlými petrklíči, hyacinty a sedmikráskami a to vše doplňte o dekorativní porcelánovou figurku zajíčka či kuřátka.

Kalíšky na vejce vám o Velikonocích přijdou vhod také jako součást velikonoční tabule. V těchto stojáncích si totiž můžete pravidelně pochutnávat na vejcích vařených natvrdo nebo naměkko.

Velikonoční ubrusy a bavlněné ubrousky: Základ velikonoční tabule

Co u vás doma dotvoří tu pravou atmosféru Velikonoc? Jednoznačně velikonoční ubrus. Pro jaký se rozhodnout? Vašemu velikonočně prostřenému stolu bude slušet jednobarevný velikonoční ubrus v neutrálních či pastelových odstínech. Velikonoční tabule prokoukne také díky vzorovanému velikonočnímu ubrusu s motivem květin, svěžích zelených lístků či barevných vzorů.

K velikonočně prostřené tabuli patří rovněž bavlněné ubrousky s velikonoční tematikou. Při výběru velikonočních ubrousků se snažte o to, aby příjemně ladily s velikonočním ubrusem. Dosáhnete tak dokonalého výsledku.

velikonocni-dekorace-stolu

Etažéry na velikonoční občerstvení

K Velikonocům patří rovněž spousta dobrého jídla. Kde servírovat koláčky, boží milosti, jidášky nebo drobné cukroví? Jednoznačně na etažérech. Tento nezbytný velikonoční doplněk najde své místo zvláště na velikonočně prostřené tabuli, ale také na konferenčním stolku v obývacím pokoji.

Jaký etažér na Velikonoce vybrat? Je to pouze na vás. Rozhodovat se můžete mezi třípatrovým, dvoupatrovým či jednopatrovým etažérem, mezi etažérem v bílé, černé či hnědé barvě a rovněž mezi etažérem ze dřeva, plastu či kovu. 

Jídelní sady, hrnky a příbory podtrhnou atmosféru Velikonoc

Příjemnou atmosféru Velikonoc dotváří také správně vybrané jídelní sady, hrnky a příbory. Na velikonočně prostřené tabuli vyberte takové doplňky, které k sobě budou barevně i stylově ladit. 

Velikonočním jídelním sadám a hrnkům sluší zejména jemné pastelové barvy. V jejich případě můžete vsadit rovněž na zelenkavý odstín i potisk květin. Na velikonočně prostřené tabuli se bude vyjímat také jídelní sada z čirého skla. 

Atmosféru velikonoční tabule podtrhnou správně vybrané jídelní příbory. Zvolte například designové a elegantní jídelní příbory z nerezové oceli ve stříbrném či zlatém provedení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.