Nápady na dekorace na zeď

Nevíte, jaké dekorace na zeď? Máme pro vás spoustu nápadů, které budou slušet nejen vašemu obývacímu pokoji, kuchyni nebo jídelně. Které designové dekorace na zeď tedy skvěle zapadnou i do vašeho domova?

jake-dekorace-na-zed

Kovové dekorace na zeď

K nejnovějším trendům v oblasti bytového designu jednoznačně patří kovové dekorace na zeď. Tyto stylové dekorace do bytu se budou vyjímat zvláště ve vašem obývacím pokoji, jídelně, chodbě, pracovně nebo ložnici. 

Co se týče kovových dekorací na zeď, velmi oblíbené jsou například kovové obrazy s motivem květin, listů, vzrostlého listnatého stromu nebo abstraktních vzorů. Tyto kovové dekorace na zeď jsou precizně zpracované a vždy zaujmou svým originálním designem.

Kromě kovových obrazů zkuste holé zdi zpestřit také kovovými dekorativními nástěnnými policemi. Tyto kovové dekorace na zeď mají rozličné tvary a je jenom na vás, jakými dalšími doplňky je dozdobíte. 

Dřevěné dekorace na zeď

Kromě kovových dekorací na zeď v českých domovech bodují také dřevěné dekorace na zeď. Nejoblíbenější jsou v tomto ohledu dřevěné dekorativní nástěnné police a poličky, které vynikají například tvarem čtverců, obdélníků, trojúhelníků nebo kruhů. Tyto dřevěné dekorace na zeď jsou jednoduché i dělené do několika částí.

Dřevěné dekorace na zeď v podobě nástěnných polic a poliček se hodí prakticky do každé místnosti vašeho domu či bytu. Oživíte jimi obývací pokoj, jídelnu, kuchyni, chodbu, vstupní halu, ložnici, pracovnu i dětský pokoj.

dekorace-na-zed-inspirace

Nástěnné hodiny

Pokud se poohlížíte po originálních dekoracích na zeď, vašemu domovu budou slušet i nástěnné hodiny. Tento dekorativní a zároveň praktický doplněk do bytu vynikne zejména v jídelně, kuchyni, obývacím pokoji nebo na chodbě. Je jenom dále na vás, zda se rozhodnete pro nástěnné hodiny ze dřeva či kovu, které vynikají designem ve vintage, klasickém, rustikálním, industriálním, boho nebo skandinávském stylu.

Tipy na další dekorace na zeď do obýváku a do kuchyně

Jaké další nástěnné dekorace na zeď zkrášlí váš obývací pokoj? Váš obývák prokoukne i díky nástěnným macramé dekoracím, nástěnným rámům a rámečkům, dekorativním nástěnným zrcadlům, nástěnným zrcadlovým fóliím či nástěnným samolepicím dekoracím. Velmi trendy dekorací na zeď do obýváku je také nástěnný LED elektrický krb, který váš domov perfektně zútulní. 

A jaké dekorace na zeď jsou dále skvělé do kuchyně? Například dřevěné dekorativní nápisy, závěsná křídová tabule na vzkazy nebo nástěnná 3D dekorace rostlin ve vázách.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.