Nápady na dárky ke Dni matek, které vaši maminku zaručeně potěší

Druhou květnovou neděli slavíme v Česku Den matek. Už máte pro svou maminku vybraný dárek? Pokud nevíte, co nejdůležitější ženě svého života koupit, přinášíme vám nápady na dárky ke Dni matek. Potěšte svou maminku krásným bytovým doplňkem nebo stylovou dekorací.

darek-ke-dni-matek

Tipy na dárky pro maminku

Den matek má v Česku dlouhou tradici. Tento významný svátek slavíme druhou květnovou neděli už od roku 1923. V roce 2021 připadne Den matek na neděli 9. května, v roce 2022 tento svátek oslavíme 8. května, v roce 2023 14. května či v roce 2024 12. května.

Snad každý z nás druhou květnovou neděli děkuje své mamince za lásku a výchovu. K tomuto přání patří i dárek věnovaný od srdce, který může mít řadu podob. A to nejen pugétu růží a kvalitní čokolády. Co tedy věnovat mamince ke Dni matek? Následující dárky ji zaručeně potěší.

Šperkovnice: Ideální dárek ke Dni matek

Čím překvapit maminku ke Dni matek? Pokud s oblibou nosí různé druhy šperků, věnujte jí tentokrát šperkovnici. Právě do ní si bude moci všechny své poklady od řetízků a prstýnků přes náušnice až po přívěsky přehledně uspořádat. Nemusíte se rozhodnout pouze pro šperkovnici klasického tvaru. Jako dárek ke Dni matek je přímo ideální šperkovnice ve tvaru srdce.

Dekorativní vonná svíčka, aromalampa či difuzér

Ženy milují podmanivé vůně. Překvapte svou maminku na Den matek dárkem, kterým si bude moci provonět svůj domov. A to například dekorativní vonnou svíčkou. Vaše maminka bude ráda také za elegantní vonný difuzér se sadou tyčinek nebo za aromalampu. Je ideální, když tento dárek ke Dni matek doplníte rovněž kyticí živých květin.

XL porcelánový hrnek na čaj: Pro ještě větší požitek

Je vaše maminka milovnicí čaje? Ať už si ráda pochutnává na černém, zeleném, nebo bylinkovém čaji, na Den matek ji překvapte kvalitním porcelánovým hrnkem na čaj. A to ideálně s větším objemem, díky kterému bude požitek z popíjení horkého nápoje ještě větší. Maminku dostanete porcelánovým hrnkem s elegantním motivem srdíček, koček či jednorožců. 

napady-na-darky-ke-dni-matek

Elegantní fotorámeček: Potěší každou maminku

Dalším nápadem na dárek ke Dni matek je elegantní fotorámeček, který si může vaše maminka pověsit na zeď nebo postavit na poličku. Vaše maminka bude mít druhou květnovou neděli zaručeně radost z kombinovaného fotorámečku na více fotografií. Ke Dni matek se přitom hodí nejen kombinovaný fotorámeček ve tvaru obdélníku či čtverce, ale zejména ve tvaru srdce.

Dekorativní polštáře a přikrývky: Další tip ke dni matek

Co dalšího věnovat mamince ke Dni matek? Překvapte ji dekorativními polštáři, které dokonale zapadnou do jejího obývacího pokoje nebo ložnice. Dekorativní polštáře, které dokážou zcela proměnit místnost, vybírejte přesně podle maminčina vkusu. Kromě tohoto bytového doplňku zkuste maminku maminku potěšit také stylovou hřejivou dekou.

Překvapte maminku dalšími dekoracemi do domácnosti

Na Den matek můžete potěšit maminku vším, co má tato důležitá žena vašeho života ráda. Věnovat jí proto můžete i další bytové dekorace, které svým stylem přesně zapadnou do jejího domova. Vaše maminka bude druhou květnovou neděli nadšená také z dekorativních nástěnných hodin či z nadčasových váz na květiny.

Co ještě můžete své mámě na Den matek věnovat? Například dekorativní nástěnné zrcadlo nebo dekorativní kompozici umělých rostlin. Jestliže vaše maminka tráví spoustu času v kuchyni, darujte jí také praktické kuchyňské doplňky. A to například sadu kořenek nebo sadu dekorativních dóz na potraviny.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.