Minikomody využijete v obývacím pokoji i ložnici

Svou domácnost máte jistě vybavenou základními kusy nábytku. Abyste neměli dojem, že je to trochu nuda, co si tak pořídit minikomody? Právě dekorativním nábytkem malých rozměrů oživíte každičký kout svého domova. Jaké minikomody si můžete pořídit?

 

Minikomody mají množství šuplíků a přihrádek

Minikomody jsou vkusným, ovšem zároveň velmi praktickým kusem nábytku. Můžete se je pořídit jak do svého obývacího pokoje, tak do ložnice, dětského pokoje či pracovny. K čemu vám konkrétně poslouží? V minikomodách si můžete uschovat nejrůznější drobnosti, které byste měli zbytečně na očích.

Minikomody totiž vynikají množstvím šuplíků a přihrádek. Díky tomu si do nich můžete uschovat, cokoliv vás napadne. Tento dekorativní nábytek malých rozměrů tak zajistí, že u vás doma dáte navždy sbohem nepořádku.

 

minikomody3-min

 

Jakou minikomodu vybrat

Co byste měli brát při nákupu tohoto dekorativního doplňku, který zároveň slouží k úschově drobností všeho druhu, v potaz?

Ujasněte si, k jakému účelu chcete minikomody používat. Od vašich osobních požadavků se bude následně odvíjet výška, šířka a hloubka těchto miniaturních skříněk. Také by vás měl zajímat počet šuplíků či přihrádek. Vybrat si přitom můžete jak minikomody dřevěné, tak minikomody z plastu.

Takové dřevěné minikomody navíc vynikají širokou škálou barev a potisků. Velmi oblíbené jsou dřevěné minikomody ve vintage stylu nebo skandinávském stylu. Sluší jim však také bílá barva, pastelové odstíny nebo decentní potisky. 

Kde všude minikomody využít

Jestliže přemýšlíte, na která místa svého domova umístit minikomody, máte spoustu možností. Základním pravidlem však je, že tento miniaturní nábytek je vysoce dekorativní, proto byste jej neměli kamkoliv schovávat. Minikomody mějte raději stále na očích a těšte se z jejich krásy.

 

minikomody2-min

 

Minikomody oživí váš obývací pokoj nebo jídelnu

Kam tedy s minikomodami? V prvé řadě do obývacího pokoje. Hodí sedo obývací stěny, na poličku, na komodu nebo pod konferenční stolek. Do minikomod přitom dávejte takové věci, které potřebujete mít stále po ruce, ale nechcete, aby se vám v obývacím pokoji jen tak povalovaly.

Do tohoto miniaturního kousku nábytku tak patří například krémy, gumičky, psací potřeby nebo drobné mince. Minikomody však můžete umístit také do kuchyně nebo do jídelny, kde do nich můžete vkládat také poštu nebo papírové vzkazy.

Minikomody do ložnice? Proč ne!

Že se minikomody do ložnice nehodí? Opak je pravdou. Tento miniaturní kousek nábytku mívá právě v ložnici velmi praktické využití. Minikomody položte například na svůj noční stolek vedle postele. Poslouží vám k uložení hodinek či šperků, které odkládáte před spaním. Nemusíte se tak bát toho, že by se vám tyto důležité drobnosti během noci kamkoliv zakutálely.

Máte-li v ložnici také toaletní stolek, do minikomod si můžete ukládat také kosmetiku nebo kosmetické pomůcky, jako jsou štětce či houbičky na make-up nebo hřebeny či kartáče na vlasy. V tomto případě vám přijdou vhod jak minikomody s několika šuplíky, tak minikomody s otevřenými přihrádkami.

Tip: Minikomody s make-upem patří do ložnice, popřípadě na chodbu. Kosmetiku totiž nikdy neskladujte v koupelně, kde by její kvalitu a životnost mohla negativně ovlivnit právě vysoká vlhkost.

 

8137_3

 

Minikomody využijí i malé parádnice

Máte-li malou holčičku, nesmí minikomody chybět ani v jejím dětském pokojíčku. Zvlášť když se ráda parádí, do těchto skříněk na drobnosti může odkládat všechny své gumičky, sponky a další vlasové doplňky. Všechnu svou nezbytnou výbavu tak bude mít díky minikomodám stále na jednom místě.

Malým parádnicím přitom pořiďte minikomody v dívčích barvách a s dívčími motivy. Díky tomu tyto dekorativní doplňky do jejího dětského pokojíčku skvěle zapadnou.

Bez minikomod v kanceláři ani ránu

Minikomody jsou důležitou součástí vybavení také v každé kanceláři či pracovně. Využijete zde přitom skříňky s vyšším množstvím šuplíků či přihrádek, do kterých můžete ukládat psací potřeby, kancelářské sponky nebo post-it lístečky. Právě díky minikomodám budete mít na svém pracovním stole vždy pořádek a nebudete se zbytečně ztrácet v chaosu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.