Lucerna na svíčku prozáří váš domov i jeho okolí pronikavým světlem

Rozzařte svůj domov světlem z lucerny, která mu dodá neobyčejnou atmosféru. Lucerna na svíčku je však vhodná nejen pro vnitřní využití. Parádu udělá i na venkovním okenním parapetu nebo před vchodem. Každý typ lucerny je přitom vhodný pro různé využití. Jak si vybrat tu pravou?

 

asian-pears-lantern-and-fall-leaves-P9SNZXT

 

Dřevěná, skleněná, keramická a kovová lucerna jako originální dekorace

Poohlížíte se po stylové dekoraci, která vynikne ve vašem obývacím pokoji, jídelně nebo ložnici a která bude těmto místnostem vévodit? Pořiďte si designové lucerny, které každý interiér prozáří pronikavým světlem a zvlášť večer a v noci mu dodají jedinečnou atmosféru.

 

Svůj domov můžete oživit lucernami různých velikostí i stylů, které jsou k postavení i k zavěšení. Vybírat přitom můžete mezi dřevěnými, skleněnými, keramickými či kovovými lucernami, které skvěle zapadnou i do vašeho interiéru.

 

Jestli hledáte opravdu nápaditý doplněk svého domova, vyberte si interiérové lucerny v XL velikosti. Umístit vedle sebe můžete také lucerny různých velikostí, které doplníte skutečnými nebo LED svíčkami.

 

Interiérové lucerny v klasickém, rustikálním, vintage nebo retro stylu jsou zkrátka nádherným doplňkem každého domova. Během dlouhých večerů a nocí vám doma vykouzlí neuvěřitelnou atmosféru doplněnou o fascinující hru světel a stínů. Pokud se u lucerny s plápolající svíčkou zachumláte pod deku, dáte si s partnerem něco dobrého k pití a budete si číst svou oblíbenou knížku, zažijete to pravé hygge.

 

 lucerna emako

 

Venkovní lucerna na zahradu, terasu i balkon

Chcete si užít romantickou atmosféru na zahradě, terase či balkonu? V tom případě si pořiďte venkovní lucernu na svíčku, bez které by to nebylo to pravé ořechové. Zvlášť navečer a v noci si díky venkovní lucerně vychutnáte hřejivou atmosféru a večerní venkovní posezení si díky tomu užijete na opravdové maximum.

 

Venkovní lucerna oživí každé posezení. Vybrat si můžete lucernu, kterou postavíte na zahradní stůl či stolek nebo dáte rovnou na zem. Nádherně vypadá také závěsná venkovní lucerna, která se krásně vyjímá na zastřešené terase nebo pergole. Pro venkovní užití si vyberte takové lucerny, kterým nevadí žádné počasí.

 

 lucernakovova

 

Tu opravdovou pohodu a hřejivou atmosféru vám zajistí plamen svíčky plápolající ze skleněné, kovové, ale i dřevěné zahradní lucerny. Díky venkovním lucernám na postavení vypadá nádherně především prosvětlená terasa nebo osvětlený vstup do domu. Venkovní lucerny na zavěšení vyniknou zase na sloupech či trámech, díky čemuž dodají okolí vašeho domu neobvyklou až romantickou atmosféru.

 

Upozornění: Ať už umístíte lucernu s plápolající svíčkou na zahradu, terasu či balkon, nikdy ji nenechávejte hořet bez dozoru. 

 

 lucernamoderni

 

Na přelomu října a listopadu vám nesmí chybět halloweenská lucerna

Ať už jste příznivci českých Dušiček nebo zahraničního Halloweenu, na přelomu října a listopadu by měla okolí vašeho domu krášlit kromě okrasných dýní také halloweenská lucerna. Tato lucerna ovšem nemusí mít pouze podobu dýní či dalších halloweenských monster. Jako halloweenskou dekoraci můžete využít i klasickou dřevěnou nebo kovovou lucernu větší velikosti. Plápolání svíčky v ní bude mít 31. října a 1. listopadu opravdu velké kouzlo. 

 

 lanternemakocz

 

Lucerna na hrob musí mít pietní charakter

Na své blízké byste měli myslet nejen v období Dušiček. Proto není od věci, když na hřbitov pořídíte vhodnou lucernu na hrob nebo hřbitovní lampu. Na výběru byste si měli dát obzvlášť záležet. Tato lucerna musí mít pietní charakter, na druhou stranu by však měla umět odolávat rozmarům počasí, aby vám na hřbitově vydržela co nejdéle. Správnou volbou je proto v tomto případě decentní, málo zdobená kovová lucerna na hrob nebo skleněná lucerna na hrob.

 

Když v těchto lucernách zapálíte svíčku, vzpomínáte tímto způsobem na své blízké zemřelé a uctíváte zároveň jejich památku. Zapalování svíčky (nebo alespoň zapínání LED svíčky) patří k tradičním zvykům, kterých se držíme po generace. Pověra totiž říká, že právě oheň pomáhá zemřelým duším najít cestu zpátky do světa živých.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.