Lucerna dodá podmanivé světlo vašemu domovu i zahradě

Pokud rádi pozorujete plápolající plamen svíčky, který dokresluje příjemnou večerní atmosféru, určitě ve vašem domě či bytě nesmí chybět lucerna. Tato zajímavá dekorace je během vlahých letních večerů také hřejivým zpestřením každé zahrady. Které lucerny si přitom můžete vybrat například do takového obývacího pokoje, a které naopak zpříjemní večerní posezení pod pergolou?

 gray-and-green-cushions-throw-cozy-home-mzl9ygv-min-min_1

 

 Lucerna v obývacím pokoji: To pravé pro vaše hygge

Pokud se považujete za milovníky skandinávského stylu, k němuž patří i tolik oblíbený pocit pohody zvaný hygge, ve vašem obývacím pokoji nesmí rozhodně chybět lucerna. Hřejivé světlo svíček, které se odrážejí z lucerny, v kombinaci s polštářky, dekami a kožešinami dodá vašemu interiéru útulnou a pohodovou atmosféru.

Světlem lucerny se doma každý večer kochejte ideálně od podzimu do brzkého jara, kdy se venku velmi brzy stmívá. U plápolající svíčky se vám bude skvěle popíjet kakao a číst oblíbená knížka.

Lucerna dokreslí romantickou atmosféru

Lucerna se skvěle hodí také pro romantické večery ve dvou. V tomto případě vám ložnici nebo obývací pokoj může prozářit nejen jedna lucerna. Pro dotvoření romantické atmosféry zkuste použít hned několik kousků. Není totiž nic lepšího, než si u hřejivého světla lucerny dopřát s partnerem skleničku lahodného vína a strávit společně velmi příjemné chvíle.

Modely luceren, které prozáří váš domov

Lucerna představuje originální a nepřehlédnutelnou dekoraci každého domova. Pro váš obývací pokoj či ložnici je to pravé volně stojící lucerna, kterou si můžete položit na podlahu, komodu, noční stolek nebo konferenční stolek. Tyto volně stojící lucerny se od sebe liší velikostí, materiálem, barvou i samotným designem.

bed-dresser-and-decorative-lantern-PHZ7YP9-min

Aby lucerna zapadla skutečně do vašeho interiéru, musí ladit se stylem vašeho zařízení. Máte-li takový obývací pokoj či ložnici zařízené ve skandinávském, rustikálním, vintage, moderním či klasickém stylu, můžete se konkrétně rozhodovat mezi následujícími lucernami:

  • Klasická kovová lucerna – Sluší každému interiéru. Díky tomu, že obsahuje bezpečné skleněné boky a zahrnuje ventilační otvor ve své horní části, můžete ji používat ve všech místnostech.
  • Moderní kovová lucerna v originálním geometrickém tvaru – To pravé do moderně zařízeného interiéru nebo interiéru ve skandinávském stylu.
  • Dekorativní bambusová lucerna ve tvaru lampionu – Když vložíte do bambusové lucerny svíčku, prozáří prostor měkkým a romantickým světlem. Tato lucerna však dodá intimní a klidnou atmosféru vašemu domovu i tehdy, když nesvítí. Bambusová lucerna může stát kdekoliv, je přitom vhodná do všech typů interiérů.
  • Dřevěná lucerna – Tato atraktivní lucerna se hodí jako stylová dekorace do každého interiéru. Dny a večery prozáří nejen u vás doma, ale také vaší kanceláři. Dřevěná lucerna každého potěší také jako velmi milý dárek.

 

lantern-next-to-grey-settee-on-checkered-floor-in-RV83NFB-min

 

Dekorativní lucerna na zahradu: Je libo volně stojící nebo závěsná?

Dekorativní lucerna sluší také každé zahradě, pergole, terase či altánu. Zvlášť během vlahých večerů dokáže dokreslit velmi příjemnou atmosféru. U hřejivého světla lucerny si můžete posedět jenom sami či během romantických chvílí s partnerem.

Zahradní lucerna je to pravé i pro večerní letní párty. Plápolající svíčky z luceren tak jistě potěší nejen vaši rodinu, ale i přátele. Vybírat přitom můžete mezi dvěma základními typy venkovních luceren. Na vaši zahradu se totiž hodí volně stojící, ale i závěsné lucerny.

Takovou závěsnou lucernu můžete pověsit například do své pergoly nebo altánu. Naopak volně stojící lucerny lze umístit do míst, kam se vám zlíbí. Samozřejmě v bezpečné vzdálenosti od všech hořlavých materiálů.

Pod širým nebem si užijete pohodovou atmosféru obzvlášť díky kovovým lucernám či dřevěným lucernám. Vyjímat se zde budou i dekorativní bambusové lucerny ve tvaru lampionu nebo moderní kovové lucerny v geometrickém tvaru.

Lucerna poslouží i k výjimečným příležitostem

Lucerna nemusí prozářit pouze váš domov, kancelář či zahradu, zkuste ji využít i k zcela výjimečným příležitostem. Stylové lucerny totiž velmi sluší svatbám. Příjemnou společnost vám budou dělat během svatební hostiny. 




Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.