Kuchyňské doplňky, které musí být v každém domě

Kuchyň je strategickou místností každé domácnosti. Pravidelně v ní připravujeme pokrmy, které následně servírujeme svým nejbližším. Kromě prostorné kuchyňské linky, lednice, sporáku či sklokeramické desky jsou v této místnosti nezbytností některé kuchyňské doplňky. Které z nich byste měli mít doma i vy?

kuchynske doplnky v kazdem dome

Pánve a hrnce: Základní doplňky každé kuchyně

Co potřebuje každý kuchař či kuchařka? V prvé řadě pánve a hrnce. V případě pánví byste měli mít po ruce klasické pánve z nepřilnavého materiálu různých rozměrů. Vhod vám přijde také steaková pánev, wok pánev nebo pánev na palačinky.

Dalším základním kuchyňským doplňkem jsou hrnce. Zvolit si můžete například kuchyňské hrnce z nerezu, litiny, hliníku či mědi. Aby se vám pohodlně vařilo, ve výbavě své kuchyně byste měli mít alespoň tři kusy hrnců různých rozměrů.

Tip: Mějte doma také velký hrnec alespoň o objemu pěti litrů. Využijete jej při vaření polévek a masových vývarů.

Nože, stojany na nože a prkénka na krájení

V kuchyni se neobejdete ani bez nožů a prkének na krájení. V případě nožů si pořiďte hned několik druhů této kuchyňské pomůcky. A to zejména univerzální nůž, který vám přijde vhod i na okrajování a krájení surovin. Dále byste doma měli mít velký kuchařský nůž, nůž na pečivo, vykosťovací nůž, steakový nůž nebo filetovací nůž. Tyto pomůcky můžete úhledně vložit do praktického stojanu na nože, který mějte umístěný přímo na pracovní desce kuchyňské linky.

Kromě nožů patří mezi základní kuchyňské doplňky rovněž prkénko na krájení. Vybrat si můžete nejen prkénko ze dřeva, ale i z plastu či granitu.

Tip: Kromě nožů doplňte kuchyňskou linku také škrabkou na brambory.

kuchynske doplnky ktere vam nesmi chybet

Odměrky a kuchyňské váhy: Jsou potřeba hlavně při pečení

Pečete rádi? V tom případě vám v kuchyni nesmí chybět ani odměrné nádoby, odměrné lžíce a kuchyňské váhy. Právě díky těmto kuchyňským doplňkům budete moci určit v připravovaném receptu správné množství surovin. Ať už jde o jejich objem, nebo váhu.

Plechy a pekáče na pečení

Ať už si chcete pochutnat na sladkém moučníku, nebo na sekané či pečeném masu, ve své kuchyni se neobejdete ani bez univerzálních plechů a pekáčů na pečení. S pomocí plechu si v troubě upečete nejen moučník, ale i voňavé vánoční cukroví. Pekáč na pečení opatřený poklicí je ideálním kuchyňským doplňkem k pečení masa a masových pokrmů.

Základní kuchyňské náčiní: Vařečky, stěrky či metličky

Pokud chcete ve své kuchyni dobře fungovat, nezapomeňte ji vybavit také základním kuchyňským náčiním. Co mezi něj patří? Vařečky, naběračky, obracečky, kuchyňské kleště, kuchyňské lžíce, šťouchadla na brambory, stěrky, metličky, paličky, válečky, ale i sítka, louskáčky na ořechy, otvíráky, naběračky na zmrzlinu nebo lisy na česnek.

Při vaření se neobejdete ani bez kuchyňského textilu

Chcete se vyhnout tomu, abyste se při přípravě jídla bolestivě popálili nebo si zašpinili oblečení? V tom případě si pořiďte také speciální kuchyňský textil. Vhod vám přijdou kuchyňské zástěry a chňapky. V kuchyni využijete také látkové utěrky. Používáte i papírové kuchyňské utěrky? V tom případě se vám do kuchyně hodí i držáky na kuchyňské utěrky, které můžete umístit na viditelném místě kuchyňské linky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.