Které koupelnové police byste si měli vybrat

Kam v koupelně se všemi sprchovými gely, šampony, mýdly nebo houbičkami? Tyto věci denní potřeby patří do koupelnové police. Do tohoto nezbytného koupelnového doplňku však můžete uskladnit také ručníky nebo župany. Který typ koupelnových polic by vám tedy rozhodně neměl chybět?

jak na spravny vyber koupelnove policky

Rohová koupelnová police: Vhodná nad vanu a do sprchového koutu

Nejoblíbenějším doplňkem koupelny je koupelnová rohová police, která nechybí snad v žádné domácnosti. Tato rohová police slouží k odkládání šamponů, sprchových gelů, mýdel či houbiček, které každý den potřebujeme k vykonání své osobní hygieny.

Rohová koupelnová police má své místo v rohu nad vanou nebo v rohu ve sprchovém koutu. Chybí tento praktický doplněk právě vaší koupelně? Vyberte si tuto rohovou koupelnovou polici buď v nerezu, nebo plastu. Jde o závěsné police, které můžete do rohu své koupelny nejen přivrtat či přilepit. Chytrým řešením je teleskopická rohová police, kterou do koupelny začleníte, aniž byste museli vrtat do kachliček.

Nerezové, plastové nebo dřevěné koupelnové police?

Při výběru koupelnových polic se můžete řídit také materiálem. Nejoblíbenější jsou nerezové koupelnové police, které jsou pevné, odolné a mají moderní vzhled. Z tohoto důvodu si spousta lidí oblíbila také koupelnové police z chromu.

Dlouhou životnost a vysokou odolnost vůči vlhkosti mají zase plastové koupelnové police, které si můžete do koupelny pořídit v různém designu, tvaru, velikosti i barvě. Koupelnám dodávají na atraktivitě také dřevěné koupelnové police, ať už jsou volně stojicí nebo rohové. Nejoblíbenějším materiálem dřevěných koupelnových polic je odolný a vysoce moderní bambus.

ktere koupelnove police si vybrat

Koupelnová police na ručníky: Ideálně v dřevěném provedení

Která další police by vám v koupelně neměla chybět? Rozhodně volně stojicí koupelnová police na ručníky. Tuto polici umístěte ideálně ke stěně. Volte přitom takový materiál koupelnové police na ručník, který je pevný a nosný a který odolá vyšší vlhkosti v koupelně.

Oblíbeným materiálem koupelnové police na ručníky je dřevo - ideálně bambus nebo ořech. Na tento typ koupelnové police naplněné čistými ručníky je v koupelně velmi pěkný pohled. Nejen, že je tento koupelnový nábytek praktický, působí rovněž vkusně a dekorativně.

Jaké je další pozitivum koupelnové police na ručníky? Tento kuchyňský nábytek je otevřený, a tak umožňuje cirkulaci vzduchu. Díky tomu vám ručníky (a případně župany) uložené v této koupelnové polici nikdy nezatuchnou.

Koupelnové police bez vrtání

Spousta lidí upřednostňuje koupelnové police bez vrtání. Jde o typy polic, které drží na zdi pomocí přísavky nebo samolepicího doplňku. V případě umístění těchto polic u vás v koupelně nehrozí poškození obkladů. Dalším typem koupelnové police bez vrtání je rovněž teleskopická rohová police, kterou můžete snadno umístit do sprchového koutu nebo do rohu nad vanu.

Koupelnová police nad pračku: Šetří místo i v malé koupelně

Máte v koupelně pračku? Abyste využili všechno volné místo na maximum, pořiďte si koupelnovou polici nad pračku. Do otevřených polic vyskládejte například čisté ručníky či župany. Do uzavřené skříňky můžete vložit prášek na praní, aviváž nebo čisticí prostředky na úklid toalety či koupelny.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.