Která zahradní lavička bude nejlepší? Rady a tipy

Vybíráte zahradní lavičku? Máme pro vás několik rad a tipů, díky kterým si svou zahradu vybavíte skutečně tím nejlepším modelem. Na co se tedy při výběru zahradní lavičky zaměřit?

Ktera-zahradni-lavicka-bude-nejlepsi-Rady-a-tipy-1

Výběr zahradní lavice: Jak na to?

Máte-li dům, chalupu nebo chatu se zahradou, jistě vám zde nesmí chybět zahradní lavice. S pomocí tohoto praktického a zároveň vkusného venkovního nábytku si na zahradě vytvoříte místo, kde se vám bude pohodlně sedět, relaxovat a také odpočívat.

Kam umístit zahradní lavičku, abyste si mohli co nejvíce užít jejích výhod? Nejlépe do závětří na zahradě - už je pouze na vašem uvážení, zda to bude na stinné, polostinné či slunečné místo. Také se rozhodněte, zda chcete mít ze své lavičky výhledy do okolí, nebo se naopak budete chtít při sezení schovat před okolními zvědavými pohledy. Důležité rovněž je, aby místo na zahradě, kde bude stát vaše zahradní lavička, bylo volně přístupné a mělo rovněž stabilní podklad.

Jelikož je výběr zahradní lavičky celkem obtížná záležitost, připravili jsme pro vás několik rad a tipů, kterých se vyplatí při výběru zahradní lavice držet. Díky tomu najdete skutečně tu správnou lavičku pro vaši zahradu.

V hlavní roli materiál zahradní lavičky

Ktera-zahradni-lavicka-bude-nejlepsi-Rady-a-tipy-2

V prvé řadě vybírejte lavičku na zahradu, který je kvalitní, pevný a který dokonale odolá povětrnostním vlivům. V potaz byste měli brát také vzhled tohoto materiálu a jeho následnou údržbu.

Velmi si budete pochvalovat především kovovou zahradní lavičku, která je pevná, odolná má snadnou údržbu a může se pochlubit i moderním vzhledem. Aby se vám na ní pohodlně sedělo a nestudila vás, můžete ji doplnit o podsedáky nebo sedací polštáře. Pro svůj přirozený vzhled je velmi populární také dřevěná zahradní lavička, která je vyrobena z vysoce odolného dřeva. Není rovněž od věci, když si pořídíte zahradní lavici vyrobenou z kombinace dřeva a kovu. Tato lavička má atraktivní vzhled a samozřejmě vyniká i dlouhou životností.

V neposlední řadě si svou zahradu můžete vybavit plastovou zahradní lavičkou. Jde o typ venkovního nábytku, který se snadno čistí a s přehledem odolává povětrnostním podmínkám. Jelikož je plastová zahradní lavička velmi lehká, můžete ji dle libosti přemisťovat, kamkoliv chcete a potřebujete.

Levné zahradní lavice: I na ceně lavičky záleží

Hledáte levné zahradní lavice? Nahlédněte do naší nabídky zahradních lavic a vybavte svou zahradu modelem, který je kvalitní, vkusný a který zároveň nezruinuje vaši peněženku. Naše nabídka levných zahradních lavic dokazuje, že zahradní lavičky mohou být cenově dostupné opravdu pro každého.

Chtějte něco navíc: Je libo zahradní lavička se stolkem nebo s úložným prostorem?

Svou zahradnu zkuste vybavit nejen lavičkou klasického tvaru. Můžete se rozhodnout i pro funkčnější řešení. Co říkáte například na zahradní lavičku se stolkem uprostřed, který vám umožní stylové a zároveň velmi praktické posezení pod širým nebem? Tento stolek je rozložitelný, a tak si na lavičce můžete dát se svým partnerem třeba víno nebo kávu. Když následně stolek sklopíte, zahradní lavička vám nabídne mnohem více místa k sezení.

Dalším funkčním řešením na zahradu je zahradní lavička s úložným prostorem. Tato lavice poskytuje úložný prostor pro polštáře, sedáky nebo také další drobnosti, které chcete schovat a které si nepřejete mít na zahradě na očích.

Na celkovém vzhledu lavičky záleží

Při výběru zahradní lavičky nezapomeňte také na estetickou stránku. Rozhodněte se pro takovou lavici, která dokonale zapadne do prostředí vaší zahrady a která bude ladit i s ostatním venkovním nábytkem či vybavením vaší zahrady. V neposlední řadě berte ohledy i na svůj vlastní vkus a dejte přednost zahradní lavičce, která se líbí přesně vám.

Výběr zahradní lavičky je celkem obtížná záležitost. Doufáme, že jsme vám díky našim radám a tipům pomohli najít skutečně tu správnou lavici na vaši zahradu.

Ktera-zahradni-lavicka-bude-nejlepsi-Rady-a-tipy-3

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.