Kryt na sporák je praktickým pomocníkem i designovým prvkem každé kuchyně

 

 young-mixed-race-adult-woman-standing-in-the-XA82T9G

 

Jste v kuchyni jako doma? Máte-li v kuchyňské lince zabudovanou sklokeramickou či indukční desku, kterou často používáte, jistě víte, že je velmi náchylná k poškození. Z toho důvodu vám bude vítaným pomocníkem kryt na sporák, který varnou plochu ochrání a zároveň decentně oživí vaši kuchyňskou linku.

 

Kryt na sporák jako součást moderních kuchyní: Z jakého důvodu?

Kryt na sporák v jednotném, dvoudílném či trojdílném provedení se stává oblíbenou součástí moderních kuchyní. Jde v zásadě o ochrannou desku vyrobenou z kvalitního tvrzeného skla, která zakrývá různé typy varných ploch. Kryt na sporák vám přijde vhod zejména tehdy, vaříte-li na sklokeramické či indukční desce. Proč byste si měli tohoto praktického pomocníka pořídit do své kuchyně i vy?

 

man-preparing-fried-eggs-in-the-kitchen-P3QE5HN

 

  1. Kryt na sporák ochrání varnou plochu před poškozením

Především sklokeramické a indukční desky jsou velmi náchylné k sebemenšímu poškození. Když tyto varné plochy nepoužíváte, vyplatí se vám je překrýt ochranným krytem z tvrzeného skla. Zabráníte tím tomu, aby na nich zbytečně vznikaly škrábance a rýhy. Díky krytu na sporák předejdete dokonce i případnému rozbití sklokeramické či indukční desky třeba při neopatrné manipulaci s kuchyňskými pomůckami.

 

  1. V rámci kuchyňské linky rozšíříte svou pracovní plochu

Stěžujete si neustále na to, že máte příliš malou kuchyni, v důsledku čehož vám zbývá pouze málo místa, na kterém můžete připravovat své oblíbené pokrmy? Pokud si pořídíte kryt na sporák, tento problém vám rázem odpadne.

Kryt na sporák, který dokonale sedne na sklokeramickou či indukční varnou desku, vaši kuchyňskou linku výrazně rozšíří. Tento festovní panel vyrobený z kvalitního tvrzeného skla se stane nejoblíbenějším pracovním místem vaší kuchyně.

Pokud se chcete pustit do přípravy jídla, kryt na sporák z tvrzeného skla nemusíte překrývat žádnou další destičkou či prkénkem. Kryt na sporák je totiž odolný vůči poškrábání, můžete na něm tedy libovolné suroviny krájet i sekat. Tento praktický pomocník vám skvěle poslouží i k hnětení a válení těsta či k vykrajování cukroví.

 

 toddler-boy-in-dangerous-situation-at-home-child-P7PXKYL

 

  1. Kryt na sporák je vhodný k odkládání horkých hrnců

Kryt na sporák z tvrzeného skla je teplotně odolný, snese teplotu až do 300 stupňů Celsia. Proto v jeho případě oceníte, že je vhodný i k odkládání velmi horkých hrnců a dalšího kuchyňského náčiní. 

Při vaření zkuste využít i dvoudílné či trojdílné kryty na sporák. Jednu část krytu odklopte, opřete o stěnu kuchyňské linky a dejte se do vaření. Na druhou část, která zakrývá sporák, pak jednoduše odkládejte horké nádoby s hotovými pokrmy.

 

  1. Chrání varnou plochu před znečištěním a má snadnou údržbu

Pokud bude kryt na sporák chránit varnou plochu, předejdete tím také jejímu nadměrnému znečištění. Pokud však kryt na sporák pokapete omáčkou či polévkou, rozhodně se nic neděje. Otřete jej vlhkým bavlněným hadříkem namočeným v jarové vodě, rázem se bude opět lesknout novotou.

 

  1. Kryt na sporák je antibakteriální a neabsorbuje pachy

Při vaření jistě oceníte i další pozitivní vlastnosti krytu na sporák. Jelikož je tento praktický pomocník vyrobený z tvrzeného skla, tento materiál neabsorbuje pachy. Má také antibakteriální úpravu. Když jej budete pravidelně správně čistit a udržovat, zabráníte tímto způsobem množení bakterií. Krájení ovoce, zeleniny či masa tak na něm bude mnohem hygieničtější než na klasických kuchyňských prkéncích.

 

  1. Do své kuchyně vnesete nový designový prvek

Kryty na sporák již dávno nejsou jednobarevné. Váš praktický pomocník bude nádherně vypadat i s moderním potiskem, díky čemuž oživí celou vaši kuchyňskou linku. Stylově vypadá například kryt na sporák s vintage motivy, s vyobrazením šálku nebo s potiskem bylinek či levandule. Výběr konkrétního motivu je jen na vás.

 

Tip: Co když budete potřebovat k vaření celou varnou plochu? Kryt na sporák jednoduše zvednete a opřete ji o stěnu kuchyňské linky rovnou za sklokeramickou či indukční deskou. Kryt na sporák rázem získá další významnou funkci. Ochrání stěnu vaší kuchyně před znečištěním i tepelným poškozením.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.