Koše na prádlo jako zajímavý designový doplněk každého domova: Uplatnění najdou v koupelně, ložnici i obývacím pokoji

Kam se špinavým tričkem nebo ponožkami? Samozřejmě, že do koše na prádlo. Až se tento nezbytný domácí pomocník naplní, špinavé prádlo poputuje do pračky a pak na sušák. Věděli jste ale, že koš na prádlo nemusí vypadat vůbec nudně? Společnost vám totiž může dělat nejen v koupelně. Ty designovější kousky směle obhájí své místo v obývajícím pokoji nebo v ložnici.

Wietrzenie_pralki-min

Koše na špinavé prádlo už dávno nevypadají nudně

Koš na prádlo je důležitou součástí každé české domácnosti. Doba, kdy tyto nádoby na špinavé prádlo vypadaly nudně a nezajímavě, je už dávno pryč. Koše na prádlo už dávno nemusíme schovávat do skříně nebo do rohu koupelny. Do popředí se totiž derou designově zajímavé kontejnery, koše, tašky a další lákavé kousky sloužící k přechodné úschově špinavého oblečení, které budete chtít mít zkrátka stále na očích.

Které prádelní koše nejvíc sluší vašemu obývacímu pokoji?

Možná tomu nebudete věřit, ale některé koše na špinavé prádlo patří také do obývacího pokoje. Jde o designově propracované kousky, o kterých byste rozhodně neřekli, že slouží k uchovávání špinavého oblečení. O které prádelní koše konkrétně jde?

  • Koš na prádlo ve formě koženkového taburetu – Když z tohoto stylového taburetu odděláte odklopné sedátko, získáte tak rázem koš na špinavé prádlo, který má kapacitu 20 litrů. Koženkový taburet nemusíte mít pouze v obývacím pokoji. Umístěte jej jako pohodlné sedátko do předsíně nebo do ložnice ke kosmetickému stolku.
  • Multifunkční koš – Tento stylový doplněk, který se skládá ze stabilní kovové konstrukce a dřevěné desky, můžete v obývacím pokoji směle využít jako sedátko. Pokud se vám příčí dávat do něj špinavé prádlo, můžete v něm skladovat přebytečné polštáře nebo hračky.

 

side-view-of-caucasian-man-putting-dirty-clothes-QVYK5FL-min

Prádelní koše vhodné do koupelny

S prádelními koši si vyhrajete tehdy, když se rozhodnete pořídit si tento nezbytný doplněk do koupelny. V zásadě máte nekonečné možnosti výběru. Je pouze na vás, zda si vyberete koš na prádlo z plastu, dřeva, bambusu, proutí nebo textilu. Rozhodovat se můžete i v případě designu, barvy a popřípadě potisku.

Pokud máte větší koupelnu, nemusíte si do ní pořizovat pouze klasický koš na prádlo. Rozhodněte se pro designovou lavici nebo stoličku za dřeva. Tento praktický nábytek, který se výborně hodí do koupelny zařízené ve skandinávském stylu, vám totiž poslouží i k úschově špinavého oblečení. 

 

Máte nedostatek místa v bytě? Vsaďte na skládací  a závěsné koše na prádlo

Pokud máte nedostatek místa v domě či bytě, určitě si snažíte ušetřit každý centimetr svého obytného prostoru. V tom případě jistě využijete skládací koše na prádlo například ve formě textilní tašky, vaku nebo válcového koše, které po vyprázdnění velmi snadno schováte do skříně nebo pod postel.

Řešíte-li nedostatek místa, jistě vám přijde vhod také textilní taška na špinavé prádlo vyrobená z pevné bavlny, kterou jednoduše zavěsíte na dveře. Tato taška vám pomůže udržovat pořádek. Vejde se totiž do ní až 65 litrů špinavých triček, kalhot, ponožek či spodního prádla. 

bright-teenage-girl-bedroom-interior-with-dotted-NLJPSKH-min

Koše, které vám pomůžou roztřídit špinavé prádlo

Už se vám někdy stalo, že se vám při praní oblečení červené ponožky zapustily do bílého trička, ze kterého se rázem stalo růžové? Od té doby si jistě dáváte větší pozor na třídění prádla a neperete barevné oblečení s bílým. Aby pro vás rozčlenění špinavého prádla na světlé a tmavé bylo ještě jednodušší, není od věci, když si pořídíte speciální koš na třídění špinavého prádla.

Tento koš obsahuje konkrétně dva oddělené boxy na tmavé (dark) a světlé (light) prádlo. Chcete-li špinavé oblečení třídit ještě důsledněji, vhod vám přijde textilní taška na prádlo se třemi oddělenými boxy. Obsahuje oddíl pro tmavé, světlé (light) a bílé (white) prádlo.

 

Koše na špinavé prádlo využijete i jinak: Třeba na hračky

Textilní koše na špinavé prádlo, které mají atraktivní potisk, skvěle zapadnou také do dětského pokojíčku. Vaše ratolesti však do nich nemusí odkládat pouze špinavé prádlo. Pořiďte jim tyto koše rovnou dva (nebo více). Jeden bude sloužit právě na prádlo a ostatní vaše děti skvěle využijí k úschově hraček, her nebo stavebnic.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.