Kancelářské potřeby, které usnadní práci a organizaci

Pořádek a dostatek místa na pracovním stole zajistí, že budete produktivnější. Máme pro vás proto tipy na kancelářské potřeby, které vám usnadní práci a díky kterým perfektně uspořádáte váš pracovní stůl. Co vše by vám tedy nemělo chybět?

kancelarske-doplnky

Kancelářské potřeby a doplňky jsou základem pracovního stolu i celé kanceláře

Zorganizovat si pracovní stůl není vůbec složitou záležitostí. Ať už jej máte doma, nebo v kanceláři, základem pro vás jsou kancelářské potřeby a doplňky, které zajistí, že váš pracovní stůl bude působit přehledně, čistě, uklizeně a prostorně. 

Ostatně, dobře zorganizovaný pracovní stůl zajistí, že se při práci budete lépe soustředit, kreativněji myslet a budete produktivnější. Aby se vám lépe pracovalo, svou kancelář vybavte také designovými kancelářskými doplňky, díky kterým bude vaše pracovní prostředí působit útulnějším dojmem. Jak si tedy uspořádat pracovní stůl, popřípadě celou kancelář?

kancelarske-potreby

Uspořádejte pracovní stůl pomocí boxů a organizérů

Základními kancelářskými potřebami jsou úložné boxy a organizéry, jejichž prostřednictvím si můžete zorganizovat plochu, ale i přihrádky svého pracovního stolu. V těchto plastových, kovových či bambusových kancelářských potřebách mějte na desce pracovního stolu uložené pouze nezbytné věci, které potřebujete během dne. Tedy tužky, propisky, post-it lístečky nebo kancelářské sponky.

Papíry, dokumenty, diáře a další věci, které potřebujete pouze jednou za čas, mějte uložené v šuplících a po stranách svého pracovního stolu. Abyste se v těchto věcech dobře orientovali, opět využijte kancelářské boxy a organizéry.

Kancelářské doplňky, bez kterých se neobejdete: Stolní lampa či korková nástěnka 

Při práci je důležité také dostatečné množství světla. Abyste na práci dobře viděli a mohli se na ni plnohodnotně soustředit, neobejdete se ani bez dalšího kancelářského doplňku, kterým je stolní lampa. Vsaďte přitom na stolní lampu, která je kloubová (a tudíž nastavitelná) a která disponuje studeným světlem, jež vás nabudí k práci.

Co dalšího zvýší vaši produktivitu práce? Zaručeně kancelářské doplňky, které slouží k plánování a psaní důležitých poznámek. Na pracovním stole mějte proto po ruce kalendář, vhod vám přijde také poznámkový blok a diář. Efektivnější organizaci práce vám zajistí dále korková nástěnka, na kterou můžete připnout nejrůznější poznámky. Díky tomuto kancelářskému doplňku budete mít stále na očích své myšlenky, nápady, ovšem i pracovní úkoly a termíny.

Jaké další kancelářské doplňky vám usnadní práci a organizaci? Kancelářský odpadkový koš, regál na kolečkách, organizér na noviny nebo dávkovač lepicí pásky. 

potreby-na-pracovni-stul

Designové kancelářské doplňky: Pro útulnější pracovní prostředí

Aby vaše kancelář nepůsobila příliš nudně, oživte ji. A to designovými kancelářskými doplňky, které jsou nejen praktické, ale které zajistí, že vaše pracovna bude působit mnohem útulněji. Pro které desingové kancelářské doplňky se můžete například rozhodnout? 

Svou domácí pracovnu či kancelář si vybavte ozdobným kalendářem z kovu, který se hodí jak na psací stůl, tak na komodu. Pořiďte si také dekorativní nástěnné hodiny, díky kterým budete mít stále správný pojem o čase. Pro zpříjemnění pracovního prostředí vám dále poslouží fotorámečky, v nichž budete mít fotky svých blízkých. Svou pracovnu či kancelář si můžete dále vyzdobit umělými rostlinami a svícny a provonět domácími vůněmi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.