Jednoduché triky pro jarní proměnu domova

Už se nemůžete dočkat, až přijde jaro? Jděte tomuto oblíbenému ročnímu období naproti a jarně vyzdobte i svůj domov! Zútulněte svůj domov svěžími barvami, stylovými dekoracemi a květinami. Prozradíme vám několik jednoduchých triků pro jarní proměnu domova, které stojí za to rozhodně vyzkoušet!

jarni-metamorfoza-obyvaku

Přivítejte jaro živými květinami v květináčích a stylových nádobkách

Jakým nejjednodušším způsobem můžete do svého domova vnést jaro? Osázejte květináče či stylové nádoby rostlými jarními květinami. Na jídelním stole, komodě či konferenčním stolku se budou vyjímat zejména petrklíče, sedmikrásky, narcisy nebo hyacinty.

Tyto rostliny, které patří k poslům jara, však nemusíte mít v okrasných truhlících samostatně, ale můžete je mezi sebou kombinovat. Aby tato jarní květinová výzdoba u vás doma působila ještě lépe, oživte ji vkusnými jarními dekoracemi. Například v podobě keramického ptáčka, kuřátka nebo zajíčka.

Víte, že? Jarní květiny vypadají velice pěkně v barevných plastových či plechových květináčích. K aranžmá jarních rostlin můžete použít také proutěné košíky a květináče.

Dejte šanci také umělým květinám. Zvláště tulipánům a magnoliím

Další jednoduchý trik pro jarní proměnu domova představují dekorace z umělých květin. Zvlášť takové umělé tulipány nebo větvičky magnolie jsou doslova k nerozeznání od těch živých. Jejich hlavní předností však je, že mají neomezenou životnost a z jejich krásy se můžete těšit dlouhé roky.

Umělé květiny patří do vázy, kterou si s ohledem na jarní oživení svého domova vyberte v bílé či krémové barvě nebo v pastelových odstínech. Kam s vázou doplněnou o vkusné jarní umělé květiny? Do předsíně, na jídelní stůl, do ložnice nebo do obývacího pokoje na odkládací stolek.

jednoduche-triky-pro-jarni-promenu-domova

Sáhněte po textiliích s květinovými vzory

Na jaře není květin nikdy dost. Na tuto skutečnost myslete i při jarní proměně svého domova. Jaké další jednoduché triky stojí za to vyzkoušet? Ozdobte svůj domov textiliemi s květinovými vzory. Stylově vypadají například květinové dekorační polštáře, květinové závěsy či květinové povlaky na jídelní židle.

Vneste do svého domova svěží pastelové barvy

Chcete doma přivítat jaro s velkou slávou? Osvěžte svůj domov barvami. Trefou do černého jsou zejména dekorativní doplňky ve světlých tónech pastelových barev, které do interiéru vnesou svěží jarní atmosféru. 

Který doplňkům sluší pastelové barvy? Například vázám, květináčům, dekorativním miskám, svícnům nebo svíčkám, ale i dekám, přehozům, polštářům, ubrusům či prostírání. Pastelové tóny si navíc skvěle sednou s bílou, krémovou, šedou, ale také se dřevem, kovem nebo čirým sklem.

jarni-promena-domova

Použijte přírodní materiály, které jste nasbírali venku

Při jarní proměně svého domova zkuste klást důraz také na přírodní materiály. Krásu vašeho domova podtrhnou otevřené dřevěné police, celodřevěný konferenční stolek nebo celodřevěné dekorace. Svůj jarní domov však zkuste ozdobit také přírodním materiálem, který jste našli venku. V dekorativní váze například krásně vypadají pokroucené vrbové proutky nebo větvičky okrasných keřů, které vám budou doma pomalu rozkvétat.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.