Jarní úklid? Začněte organizováním úložného prostoru navíc!

Jaro je symbolem nového počátku. Začněte s čistým štítem také u sebe doma a pusťte se do jarního úklidu. Zajímá vás, jak zvládnout jarní úklid svého bytu či domu rychle a s přehledem? Zaměřte se na úložný prostor navíc.

jak-na-jarni-uklid

Jarní úklid bude díky úložným boxům hračka

Jak doma uklidit opravdu rychle a snadno? Díky praktickým úložným boxům. Takové dekorativní boxy najdou v rámci jarního úklidu využití v obývacím pokoji, dětském pokojíčku i ložnici. Právě díky těmto praktickým bytovým doplňkům bude úklid bytu naprostá hračka.

Do úložných boxů schovejte všechny věci, které nechcete mít na očích. Ať už jde o hračky, knížky, časopisy či další maličkosti. Dekorativní boxy stačí následně zasunout do otevřených polic a rázem budete mít doma vzorně uklizeno.

Kromě dekorativních úložných boxů můžete přebytečné věci během jarního úklidu schovat také do úložných košů a košíků z rathanu, mořské trávy nebo vodního hyacintu. Tyto praktické bytové doplňky se budou vyjímat zvláště ve vašem obývacím pokoji. V dětském pokojíčku zase při jarním úklidu využijete dětské dekorativní úložné boxy, které mají víko nebo jsou bez víka a které mohou být rovněž na zemi.

Na jaře si udělejte pořádek i ve svém šatníku

Jaro je ideální dobou k tomu, abyste si udělali pořádek také ve své šatní skříni. Schovejte oblečení, které jste nosili na podzim a v zimě. Skvěle jej zazimujete zejména díky speciálním obalům na obleky či bundy, díky kterým oblečení ochráníte před prachem a nečistotami.

Zimní a podzimní oblečení, které nebudete v následujících měsících používat, také můžete vložit do vakuových pytlů nebo do textilních boxů a pak je schovat na dno šatní skříně či pod postel.

Jak dále udělat pořádek v šatní skříni? Do předních míst polic i na ramínka na oblečení vyskládejte všechny oděvy, které budete v průběhu jarních a letních měsíců nosit. Jde například o šaty, sukně, trička s krátkým rukávem, bavlněné kalhoty či kraťasy.

uklid-v-satniku

Jarní úklid sluší i botníku

Stejně jako v šatní skříni si začátkem jara zkuste udělat reorganizaci také ve svém botníku. Zimní boty a kozačky uschovejte do krabic na obuv, které následně uložte například do skříně. Právě zde na vás budou čekat do další zimy.

Do svého botníku následně vyskládejte svou jarní a letní obuv. Aby botník působil uklizeně a přehledně, přijdou vám vhod organizéry na boty. Tato praktická vychytávka navíc zaručí, že se vám do botníku vejde až dvojnásobné množství párů bot.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.