Jaký si vybrat odkapávač na nádobí?

Odkapávač na nádobí je základním příslušenstvím každé kuchyňské linky. Tento praktický pomocník vám přijde vhod, i když vlastníte myčku nádobí. Vybíráte zrovna nový odkapávač na nádobí? Máme pro vás spoustu inspirace, jaký zvolit, abyste s ním byli spokojeni.

odkapavac-na-nadobi-jaky-vybrat

Proč mít v kuchyni odkapávač nádobí: Má to hned několik důvodů

Na odkapávač nádobí můžete pohodlně odložit umyté hrníčky, talíře, hrnce, nože nebo příbory. Odkapávač na nádobí se vyplatí i v případě, že máte svou kuchyni vybavenou myčkou na nádobí.

Proč si tedy odkapávač na nádobí vybrat? Pokud si potřebujete určité nádobí, jako třeba váš oblíbený hrníček na kávu, umýt po použití v ruce. Na odkapávač navíc patří i nádobí a náčiní z materiálu, který není vhodný do myčky a který by se v myčce poničil. Jde zejména o kuchyňské nože, které by se mohly v myčce ztupit, dřevěná prkénka a dřevěné vařečky, keramiku, plastové nádobí, skleničky na víno, teflonové nádobí nebo jídelní nádobí zdobené kovem.

Odkapávač na nádobí: Jaký vybrat?

Poohlížíte se po novém odkapávači na nádobí? Máte hned několik možností jeho výběru. Zvolit můžete například patrový odkapávač na nádobí, jednoúrovňový odkapávač nebo rohový odkapávač. Záležet si rovněž dejte na materiálu odkapávače na nádobí. Které z nich jsou nejoblíbenější? V českých domácnostech se jednoznačně těší největší oblibě kovové, silikonové či plastové odkapávače na nádobí.

Patrový odkapávač na nádobí: Pojme velké množství talířů, hrníčků i příborů

Přejete si, aby byl odkapávač na nádobí, který si nově vyberete, všestranným kuchyňským pomocníkem? V tom případě by měla vaše volba padnout na patrový odkapávač na nádobí vyrobený z kovu nebo plastu. 

Tento plastový či kovový odkapávač na nádobí šetří místo v kuchyni, protože má dvě úrovně. Do nich můžete pohodlně odložit umyté talíře, hrníčky či hrnce. Najdete v něm také praktickou přihrádku na příbory. Patrový odkapávač na nádobí obsahuje rovněž ve své spodní části odnímatelnou misku na vodu, která odkapává z umytého nádobí. Tato miska je odnímatelná, právě proto se tento odkapávač s dvěma patry velmi snadno čistí.

jaky-si-vybrat-odkapavac

Jednoúrovňový odkapávač na nádobí: Kombinovaný, na talíře či na příbory

Kromě patrového odkapávače na nádobí se můžete rozhodnout také pro jednoúrovňový odkapávač. I v tomto případě lze vybírat hned mezi několika typy. Velmi oblíbený je kombinovaný odkapávač na nádobí, který obsahuje plochu na sušení hrnků, sklenic a šálků, oddíl na talíře a přihrádku na příbory. Dle potřeby si však můžete do své kuchyně pořídit také pouze odkapávač na talíře nebo odkapávač na příbory.

Tyto typy odkapávačů na nádobí jsou přitom vyrobeny z různého materiálu. Rozhodovat se můžete mezi kovem, plastem nebo dřevem.

Tip: Jednoúrovňové i patrové odkapávače na nádobí se vyrábějí také v rohovém provedení. Právě díky rohovému odkapávači můžete prakticky vyplnit roh kuchyňské linky, který často zůstává bez využití.

Silikonový odkapávač do dřezu: Moderní pomocník každé kuchyně

Chcete v rámci své kuchyňské linky co nejvíc ušetřit místo? Nemusíte zvolit pouze klasický či rohový odkapávač na nádobí, jistě využijete i silikonový odkapávač do dřezu. Díky tomuto modernímu pomocníkovi vám uschne umytý hrníček od kávy během chvíle. Silikonový odkapávač do dřezu navíc po použití můžete jednoduše složit a na příště uložit do kuchyňské linky, kde vám zabere minimum místa.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.