JAKÉ ZÁVĚSY VYBRAT DO OBÝVACÍHO POKOJE?

Toto je jedna z těch místností v domě nebo bytě, které často využíváme se všemi členy rodiny. Pořádáme tam večírky, bereme hosty, odpočíváme , čteme knihy, relaxujeme se společným jídlem nebo sledujeme vzrušující zápas nebo pohyblivý film s celou rodinou. Je to také nejreprezentativnější, a tedy nejdůležitější místnost v našich domovech. O jakém místě mluvíme? Samozřejmě o salónu. Vytváření správné atmosféry pro trávení času s rodinou, přáteli a blízkými je klíčovou funkcí, kterou by salon měl plnit. Bez ohledu na velikost místnosti je důležité zajistit, aby byla správně uspořádána. Tak, aby každý okamžik strávený v ní byl příjemný. Barvy nábytku a doplňky, které používáme kolem nás, jsou vyvrcholením stylizace obývacího pokoje. Když čelíme obtížné volbě, kterou je uspořádání, nezapomeňme ani na nesmírně důležitý detail, kterým jsou závěsy do obývacího pokoje.

 

zasłonki-w-stylu-intage

 

Perfektní interiér

Vzhledem k soudržnosti kompozice bychom se měli soustředit nejen na naše vlastní preference, ale také na preference ostatních členů domácnosti. Salón je místem, které má sloužit všem. Ačkoliv nedávno záclony do obývacího pokoje nebyly zcela zřejmou volbou (přestože si je dobře pamatujeme z domovů našich rodičů nebo prarodičů), v současné době prožívají renesanci. Až dosud jsme je často nahradili lehce čistitelnými žaluziemi a roletami a v průběhu času, jako každý klasický dekorační prvek, se vrátili do laskavosti. Důvodem je zejména to, že kromě zřejmé funkce zakrývání a ochrany okna, záclony do obývacího pokoje plní také dekorativní funkci a dodávají místnosti eleganci a chuť. Jsou ideální pro tradiční interiéry, ale také pro ty, které jsou zařízeny moderním způsobem. Dokonce i zdánlivě obtížné zdobení průmyslového stylu „se vyrovnalo“  s záclonami a velmi často se s nimi můžeme setkat i v takových nenápadných uspořádáních.

 

kobieta-odslaniajaca-firanki

 

Jak si vybrat závěsy do obývacího pokoje?

Na co se zaměřit při výběru a nákupu záclon do obývacího pokoje? Především stojí za to věnovat zvláštní pozornost stylu, ve kterém byla tato místnost vyzdobena. Soudržnost kompozice je klíčem k udržení nejvyšší kvality pohodlí. Výzdoba nás však nijak neomezuje. Naopak i ty nejextravantnější místnosti mohou být zdobeny záclonami, které jsou k něm připojeny. Musíme si jenom pamatovat, abychom udrželi umírněnost. Přestože vkusné a vyvážené doplňky mohou mít pozitivní vliv na uspořádání interiéru, nadměrné množství vzorů a barev vám mohou jednoduše dát bolesti hlavy.

 

 Firana-na-przelotkach-w-kolorze-bialym-140-x-240-Atmosphera

 

Jednoduchost nemusí být nudná a minimalismus již není spojován pouze s asketickými místnostmi bez výrazu. Designéři a dekoratéři interiérů opakovaně prokázali, že jemnost, která charakterizuje například skandinávský styl, má uklidňující a relaxační vliv na lidi, kteří v něm pobývají. Když už víte, co hledáte a jaké doplňky budou odpovídat designu obývacího pokoje, můžete vytvořit okouzlující a útulný interiér. I v moderním interiéru může záclona přidat určitou dávku romantiky a elegance. Pokud v obývacím pokoji chybí přirozené světlo, vyberte látku, která nesníží sluneční záření. Příliš tmavá místnost se může zdát ponurá a taková výzdoba unavuje vaše oči. Dlouhé, éterické záclony do obývacího pokoje jsou perfektním řešením pro tento typ pokoje. Do místnosti přinesou nejen určité množství lehkosti, ale také zajímavou rozmanitost. Výběrem jasných průsvitných tkanin vytvoříte dojem většího prostoru v místnosti. Záclony do obývacího pokoje jsou schopny vytvořit jedinečnou atmosféru. Pokud z nějakého důvodu nevíte, zda se rozhodnete koupit záclony do obývacího pokoje, už nečekejte! Podívejte se na naši širokou nabídku záclon, mezi nimiž určitě najdete ten pravý model pro vás! Široký výběr vzorů, barev a tkanin bude fungovat v mnoha různých uspořádáních.

 

Zaslona-na-przelotkach-kurtyna-GEORGETTE-140-x-240-cm-kosc-sloniowa

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.