JAK ZMĚNIT ZAHRADU NA IDEÁLNÍ MÍSTO PRO ODPOČINEK?

beautiful-lady-gardener-with-redhead-curly-hair-324V6M7

 

Letní počasí je příznivé pro venkovní setkání a trávení času

na čerstvém vzduchu . Potřebujete však to pravé

místo. Jak připravit vaši zahradu, aby byla dokonalá

 pro letní odpočinek v krásném počasí (a nejen)?



Vytvořte si místo k odpočinku

V každé zahradě by mělo být posezení,
kde si můžete sednout a promluvit  nebo číst knihu. Takové místo můžete uspořádat mnoha způsoby. Nejoblíbenějším řešením je použití sady zahradního nábytku ve formě stolu a židlí. Zahradní houpačky v různých odrůdách jsou také běžné a oblíbené. Pokud dáváte přednost méně standardním řešením, můžete si vybrat visící houpací sítě nebo si z dřevěných palet postavit vlastní zahradní nábytek. Nejpraktičtější je nábytek, který není nasáklý a lze jej použít ihned po setření z vody - proto by měla být sedadla a stoly z palet, které jsou vyrobeny sami, impregnovány a potaženy nepromokavým lakem. Je velmi důležité, aby sedací koutek měl stabilní a odolný stůl, na který můžete věci odložit. Také stojí za pozornost věnovat se materiálu, ze kterého jsou zahradní prvky vyrobeny: je nejlepší, aby byly vodotěsné a co nejodolnější, díky čemuž vám budou sloužit po dlouhou dobu.


Wesoly-piesek-wypoczywa-w-ogrodzie

 

Chraň před sluncem a deštěm

Letní počasí často není dokonalé. Dokonce i nejúspěšnější odpoledne s knihou nebo grilováním s přáteli může být zkaženo teplem nebo deštěm. Proto se vyplatí chránit se dříve a poskytnout zahradě ochranu před sluncem a deštěm. Výsadba stromů a keřů je nejlepším řešením pro neutralizaci tepla a ochranu před slunečním zářením: nejen vrhají stín, ale také absorbují část tepla dopadajícího na zahradu a umožňují vám udržovat přiměřenou úroveň vlhkosti ve vzduchu. Při udržování příjemné teploty může také pomoci fontána nebo malý rybník. Jako další ochranu můžete použít zahradní deštník, který také funguje skvěle jako ochrana před deštěm, když náhle začne pršet.



Postarejte se o správnou atmosféru

Rostliny, nábytek, dekorace a jakýkoli jiný prvek vybavení ovlivňují konečný efekt a atmosféru, která v zahradě převažuje - což se zase přímo promítá do pohody lidí, kteří tam zůstávají. Pokud chcete změnit zahradu na perfektní místo, ujistěte se, že uspořádání je promyšlené a harmonické. Rostliny jsou velmi důležitým prvkem. Ve skutečnosti vás nic neomezuje, pokud jde o výběr druhů a typů - nejdůležitější je, že se jedná o květiny, stromy a keře, které se vám líbí. Rovněž stojí za to, aby nebylo příliš obtížné pěstovat (záleží od individuální úrovni znalostí a zahradnických dovedností) . Skvělý nápad je určitě zasadit byliny, ovoce a zeleninu: je to skvělá zábava a vaše vlastní pěstované  plodiny budou chutnat lépe než jakýkoli produkt z obchodu. Květinové záhony můžete také použít jako pole pro experimentování a poznávání přírody s vašimi dětmi. Pokud jde o zahradní dekorace, výběr je obrovský. Ve stacionárních a online obchodech je k dispozici

bezpočet dekorací, můžete si je také sami vyrobit podle své vlastní představy nebo na základě vzorů nalezených na webu. Například květináče ze starých konev nebo mozaika z  kousků zrcadla a barevného skla jsou perfektní.

 

kid-shovel-gardening-garden-agriculture-PZWHG9F

 

Místo pro děti

Pokud máte děti, mělo by být v zahradě místo určené pro ně . Mohou tam být hračky, dřevěná houpačka, pískoviště nebo bazén. Je to skvělý nápad poskytnout dětem pozemek, na kterým budete experimentovat s pěstováním  zeleniny – nebude to jen zábava , ale také jim umožní učit se mnoho nových věcí. V obchodech najdete spoustu produktů vytvořených pro malé zahrádkáře, například miniaturní nástroje nebo speciální sady semen , které se snadno pěstují i ​​pro malé dítě. Skvělým řešením pro děti je také umístění speciálního stanu na zahradě, ve kterém se budou děti moci schovat před sluncem a deštěm a uspořádat „základnu“ s hračkami. Nezapomeňte však nikdy nenechávat své děti na zahradě bez dozoru - ani nejbezpečněji uspořádaný prostor nenahradí rodičovskou péči! To je obzvláště důležité, pokud je v zahradě rybník nebo fontána.



Nezapomeňte na úložný prostor pro zahradní nářadí

V každé zahradě je nutné zajistit místo, kde můžete skrýt zahradní nářadí, nábytek, sekačku nebo jiné vybavení. Nejlepší je mít takovou skříňku vybavenou zámkem na klíč (zejména pokud tam má být uloženo cennější vybavení), stejně jako dobrou střechu, která bude poskytovat ochranu před větrem a deštěm. Díky tomu budete moci skrýt také nábytek.

Nepoužívané vybavení a nářadí na bezpečném místě. Je to také ideálním místem pro skrytí dalších sedadel, která můžete použít při grilování a venkovních akcích.

 

garden-tools-in-a-shed-PQVUGDH

Setkání na čerstvém vzduchu

Pokud chcete grilovat a pořádat schůzky venku, můžete si na zahradě vytvořit zvláštní prostor pro tento typ akce. Měl by tam být stůl, židle a zahradní deštník, stejně jako další prostor pro hosty - například houpací sítě a houpačky. Na takovém místě je také vhodné instalovat polní kuchyň, gril nebo zahradní krb, kde si můžete připravovat teplá jídla. Užitečné bude také malé úložiště uhlí nebo dřeva . Správně uspořádané venkovní posezení vám umožní pozvat hosty na zahradu a uspořádat grilování pod širým nebem.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.