Jak zařídit předsíň v paneláku? 10 inspirativních tipů

Zařizujete předsíň v paneláku? Prozradíme vám, co by v ní nemělo chybět. Jelikož jsou předsíně v paneláku malé, úzké a dlouhé, měli byste tuto místnost zařídit opravdu specifickým způsobem propojujícím zároveň jak praktičnost, tak estetičnost.

mala-predsin-inspirace

Malá předsíň v paneláku: Co do ní?

Zařídit správně předsíň v paneláku patří k velmi náročným úkolům. Stojíte před ním i vy? V tom případě pro vás máme celkem 10 inspirativních tipů, které vám odpoví na otázku, co do dlouhé úzké předsíně. 

Jakého výsledku byste měli dosáhnout? Vaše nově zařízená předsíň by měla působit útulným dojmem a měla by být také stylově vybavená. Samozřejmě, důležitá je také její praktičnost. Zajímá vás, co by nemělo chybět v předsíni? Jsou to následující bytové doplňky a nábytek.

Základem designové předsíně je správně vybraný nábytek

Pokud si v paneláku zařizujete předsíň, jejím základem je správně vybraný nábytek. I když budete kupovat kousek po kousku, snažte se o to, aby k sobě nábytek do předsíně stylově, materiálově i barevně ladil. Jedině tak vytvoříte jednotnou designovou předsíň, na kterou je radost pohledět a ve které je radost i pobývat.

Botník do předsíně: Základní nábytek, který nesmí chybět

Základem každé předsíně je prostorný botník. Vyberte si tak velký botník, do kterého můžete uschovat obuv všech členů domácnosti. Jaký typ botníku je vhodný právě pro vaši předsíň? Rozhodnout se můžete pro botník otevřený i pro botník výklopný či dvéřový. Nezapomeňte je navíc doplnit praktickými organizéry na boty.

Věšák do předsíně: Klasický i s policemi

Dalším nábytkem do předsíně, který najde uplatnění i v paneláku, je věšák do předsíně. Využijete jej na pověšení bund, kabátů, svetrů, ale i čepic nebo šál. V malé úzké panelákové předsíni využijete zvláště jednoduchý nástěnný věšák, který má velkou nosnost. Praktický a příjemný na pohled je také nástěnný věšák doplněný o police.

jak-na-predsin-v-panelaku

Lavice do předsíně, taburet či stolička

Do předsíně patří rovněž praktická lavice, která vám zjednoduší obouvání a která má v sobě zároveň zabudovaný botník. Jistě souhlasíte s tím, že v sedě se vám boty obouvají mnohem lépe. Pokud je vaše paneláková předsíň příliš malá a lavice se do ní již nevejde, můžete ji vybavit alespoň taburetem nebo stoličkou.

Komoda do předsíně zajistí dostatek úložného prostoru

Ač je paneláková předsíň malá, mějte v ní také dostatek úložného prostoru. Právě proto vám v úzké dlouhé předsíni přijde vhod vysoká šatní skříň s posuvnými dveřmi. Do předsíně se hodí také komoda, do které můžete uschovat i sezónní oblečení. Velikost a typ komody či skříně přitom vybírejte s ohledem na počet členů vaší domácnosti.

Zrcadlo do předsíně: Malé nástěnné i velké stojací

Na co dále nezapomenout při vybavování předsíně? Rozhodně na zrcadlo, ve kterém si při odchodu od práce či do školy můžete prohlédnout, jak vám to sluší. Jaké zrcadlo do předsíně je to nejlepší? Do této místnosti patří nejen malé nástěnné zrcadlo kulaté či hranaté, rozhodnout se můžete také pro velké zrcadlo, ve kterém se uvidíte celí.

Koberec do předsíně? Rozhodněte se pro kusový

Máte na podlaze v předsíni dlažbu nebo linoleum? V tom případě je oživte předložkou nebo kobercem do předsíně. Nejoblíbenější jsou v tomto případě kusové koberce kulatého či oválného tvaru tkané z juty, příjemně vypadají také kusové koberce obdélníkové s geometrickými tvary či orientálním potiskem. Vsadit můžete i na jednobarevné koberce či na koberce z umělé kožešiny.

Praktické doplňky do předsíně: Stojan na deštníky či podložka pod boty

Nejen nábytek do předsíně. Pokud zařizujete malou předsíň v paneláku, soustřeďte se také na praktické doplňky, díky kterým bude vaše předsíň vysoce funkční. Ve vaší předsíni by tak neměl chybět stojan na deštníky, tuto místnost vybavte také gumovou či plastovou podložkou pod boty, na kterou budete dávat promočenou obuv, jež do botníku rozhodně nepatří.

Dalším praktickým doplňkem, který by neměl chybět v žádné předsíni, je lžíce na obuv. Díky této praktické pomůcce, kterou můžete zavěsit poblíž botníku, si hravě a pohodlně obujete jakékoliv boty.

predsin-v-panelaku-jak-na-to

Designové doplňky do předsíně: Dekorativní hodiny a svěží zeleň

Aby malá předsíň v paneláku působila útulným dojmem, náležitě ji oživte vkusnými doplňky. Na zeď předsíně můžete umístit například designové nástěnné hodiny, díky kterým budete mít vždy přehled o čase. Prostor dlouhé úzké předsíně zkuste doplnit také živými či umělými pokojovými květinami v dekorativních květináčích, které tuto místnost svou svěží zelení rozzáří a osvěží.

Do předsíně patří i věšák na klíče

Co by dále nemělo chybět v předsíni? Rozhodně nástěnný věšák na klíče. Můžete k němu rovněž připojit tabulku na psaní vzkazů. Tento praktický a zároveň designový doplněk do předsíně si nebudete moci vynachválit.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.